- 8 Nisan 2018
- 1.019
- 364
- 123
- Konu Sahibi NadirCicek01
-
Merhaba adetin 3. Günü gittim ben. Bana aşılama yapılacağı için iğneli tedaviye başlandı her gün bir sağdan bir soldan iğnemi yaptım. Sonra ara ara doktor kontrole çağırdı yumurta boyutuna baktı istediği boyuta gelince de çatlatma iğnesi verdi benim sürecim bu şekilde gerçekleşti.Adet düzensizliğim var bugün hastaneye gittim aynı zamanda bebek istediğimide söyledim ilaç verdi bunu kullan bir ay sonra adet olunca gel ilaçlara iğnelere başlayalım dedi
Siz adetin kaçıncı günü gittiniz sormayı unuttum ben
Birde neler yapıldı anlatır mısınız
İğneyi nasıl yapıyosunuz kendinizMerhaba adetin 3. Günü gittim ben. Bana aşılama yapılacağı için iğneli tedaviye başlandı her gün bir sağdan bir soldan iğnemi yaptım. Sonra ara ara doktor kontrole çağırdı yumurta boyutuna baktı istediği boyuta gelince de çatlatma iğnesi verdi benim sürecim bu şekilde gerçekleşti.
İğne ucu insülin iğnesi gibi küçük ve ince çok can yakmıyor. Karından göbek deliğinin sağ ya da sol dört parmak ilerisini elimizle sıkıştırıp yapabiliyoruz. İlk yapıldığında hemşireler gösteriyor nasıl yapılacağını. Bazı doktorlar hap veriyormuş bana iğne verildi.İğneyi nasıl yapıyosunuz kendiniz
Bu kadar kolay yani bazıları çok karışık anlatıyordu kafam karıştı teşekkür ederimMuhtemelen adetin 2.günü çağırmıştır. 2.gün aç karnına kan vermeniz gerekiyor. Hormonlarınıza bakılır. Daha sonra klomen ya da femera verir. Yumurta geliştirici hap yani. 5 gün kullanırsınız daha sonra ise tekrar kontrole çağırır yumurta boyutuna göre eğer istenilen boyuta ulaştı ise ovitrelle yani çatlatma iğnesi verir isterseniz göbekten isterseniz kolunuzdan vurdurursunuz. 24 saat ya da 36 saat sonra 3-4 gün düzenli ilişki der. Umarım açıklayıcı olmuştur ❤
Adetin 3. Günü kontrole çağırılıyosun canım. Bi ilaç veriyo doktor onu kullanıp adetin 15. Günü tekrar gidiyosun yumurtan yeterli boyuta ulaştıysa çatlatma iğnesi yapıyorlar. Sonrasnda ilişkiye giriyorsunAdet düzensizliğim var bugün hastaneye gittim aynı zamanda bebek istediğimide söyledim ilaç verdi bunu kullan bir ay sonra adet olunca gel ilaçlara iğnelere başlayalım dedi
Kistim var ilaç verirsem kisti patlatırız dedi bu ay olmadı maalesefAdetin 3. Günü kontrole çağırılıyosun canım. Bi ilaç veriyo doktor onu kullanıp adetin 15. Günü tekrar gidiyosun yumurtan yeterli boyuta ulaştıysa çatlatma iğnesi yapıyorlar. Sonrasnda ilişkiye giriyorsun
Adetinin 2. veya 3. gunu gidebilirsin. Adetli iken rahim en net sekilde gorulur ve yapilacak hormon testleri daha dogru sonuclar verir. İgneleride sakin gozunde buyutme hiç can yakmiyor desem yalan olur ama dayanilmiycak kadarda degil azicik sadeceAdet düzensizliğim var bugün hastaneye gittim aynı zamanda bebek istediğimide söyledim ilaç verdi bunu kullan bir ay sonra adet olunca gel ilaçlara iğnelere başlayalım dedi
Kistim olduğu için bu ay olmadı maalesefAdetinin 2. veya 3. gunu gidebilirsin. Adetli iken rahim en net sekilde gorulur ve yapilacak hormon testleri daha dogru sonuclar verir. İgneleride sakin gozunde buyutme hiç can yakmiyor desem yalan olur ama dayanilmiycak kadarda degil azicik sadece. Acisindan ziyade insanin kendine igne batirmasi hos olmuyor ama bir iki yapistan sonra o da aşılıyor
Merhabalar bende adet düzensizliği icin cyclo progynova verdi doktorum, 2 ay kullan sonra adet baslayinca ilk 3 gun icinde gel dedi. Agustos basi gidecegim, aceba bana da catlama ignesi mi yapacak diye düşünüyorum. Cunku adetliyken hormon bakildi kan verdim ultrason bakti. Neden ilk uc gun dedi diye düşünüyorum, bir fikriniz var miAdetin 3. Günü kontrole çağırılıyosun canım. Bi ilaç veriyo doktor onu kullanıp adetin 15. Günü tekrar gidiyosun yumurtan yeterli boyuta ulaştıysa çatlatma iğnesi yapıyorlar. Sonrasnda ilişkiye giriyorsun
Aynen ben tip 1 diyabetim hergün 4 defa insülin vuruluyorum inanın iğnenin acısı 10 saniye korkuyorsanız bi sağlık kuruuşunda vurdurun çünkü eksik dozda vurulca yumurtalarınız çatlamayabilirAdetinin 2. veya 3. gunu gidebilirsin. Adetli iken rahim en net sekilde gorulur ve yapilacak hormon testleri daha dogru sonuclar verir. İgneleride sakin gozunde buyutme hiç can yakmiyor desem yalan olur ama dayanilmiycak kadarda degil azicik sadece. Acisindan ziyade insanin kendine igne batirmasi hos olmuyor ama bir iki yapistan sonra o da aşılıyor
Kendim yapiyorum alistim bende canimAynen ben tip 1 diyabetim hergün 4 defa insülin vuruluyorum inanın iğnenin acısı 10 saniye korkuyorsanız bi sağlık kuruuşunda vurdurun çünkü eksik dozda vurulca yumurtalarınız çatlamayabilir
Ne kadar güzel demek ki soğukkanlısınız :)Kendim yapiyorum alistim bende canim
3 igne yapiyodum kendime her gun saglik kurulusuna gitmekte ayri sorun saatlerini kacirmamam gerekiyordu o yuzden hic o fikre yanasmadim bile yapamayanlar tabiki destek almali dozlar cok onemli fakat cok buyuk ve zor bisey degil yakinindaki herhangi biri bile yapabilirNe kadar güzel demek ki soğukkanlısınız :)
Aynen öyle kasa ya da deri altına enjekte edildiğ için korkmaya gerek yok bi zarar vermez :)3 igne yapiyodum kendime her gun saglik kurulusuna gitmekte ayri sorun saatlerini kacirmamam gerekiyordu o yuzden hic o fikre yanasmadim bile yapamayanlar tabiki destek almali dozlar cok onemli fakat cok buyuk ve zor bisey degil yakinindaki herhangi biri bile yapabilir
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?