Gebeliğe Hazırlık Çatlamış mı kızlar

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
İkimizin aynı şeyler yazıyo aramızda 2 gun var :deli::deli::deli:
Hamileliğimin 4. haftası içindeyim.
Bebeğimi kucağıma almama 257 gün kaldı.

Amniyotik kese (gebelik kesesi), yuvalanma evresinde oluşmaya başlar. Gebelik kesesi, içinde embriyonun gelişmeye başladığı amniyon sıvısı ile dolu bir yapıdır. Gebelik kesesinin gözlenmiş olması dış gebelik olasılığını ortadan kaldırır (ikiz gebeliklerde bir embriyonun rahim içinde, diğerinin de rahim dışında yerleştiği özel dış gebelik türü çok ender görülmekle beraber her zaman dikkate alınır). Gebelik kesesi adı verilen yapı yuvarlaktır ve etrafı parlak beyaz görünümlü rahim iç tabakası ile çevrilidir.

bak wiha da bu çıktı
 
hayırr canımm sende

Yolk kesesi (yumurta kesesi) ve göbek kordonu oluşmaya başlar. Yolk kesesi bir erken gebelik yapısıdır ve işlevi net olarak aydınlatılamamıştır. Bu yapı bir çember görünümünde ve içi siyah olarak gözlenir. Bebeği barındıran gebelik kesesi (amniyon boşluğu) büyüdükçe yolk kesesi gebelik kesesi ile koryon boşluğu arasında sıkışarak ortadan kalkmaya başlar. Yolk kesesinin büyüklüğü ve görünümü ile bebeğin sağlığı arasında yakın bir ilişki olduğu düşünülmektedir. Aşırı büyük, düzensiz, duvarı ince, içi siyahtan daha farklı bir renk gösteren bir yolk kesesi saptanması bebeğin sağlıksız olduğunun bir göstergesi olabilir.

bu yazıyor
hee gördümmm şimdiiii :rolleyes::rolleyes:
 
Canm gözün aydın ya nasıl ogrendin çok sevindim darısı başıma insallah normal mi tedavi ilemi kaldin
İlk çocucuğum olcak canım ve İlk deneme :KK200:
İdrar testi ile öğrendım . Kan vermek için beklıcem . Boşuna boşuna dk başı kan vermek istemıyorum bide yükselcekmi nolcak stresıne girmek istemıyorum .

Allahım en kısa zamanda sanada nasip etsın :dua::dua::dua:
 
İlk çocucuğum olcak canım ve İlk deneme :KK200:
İdrar testi ile öğrendım . Kan vermek için beklıcem . Boşuna boşuna dk başı kan vermek istemıyorum bide yükselcekmi nolcak stresıne girmek istemıyorum .

Allahım en kısa zamanda sanada nasip etsın :dua::dua::dua:
Amin kuzum insallah rabbim sağlıklı gebelik yaşatsın insallah sana bende tedavi goruyorum iğnenin 11.günü 3. Gün kaldı insallah
 
Şaka gibi yemin ederim şuan kendi kendimi yiyorum ya acile gittim eşini zar zor ikna ederek kan vereyim dedim pazartesi vereceğim kan ile karsilastitacaktim sıra aldım girdim dedim ilaç kullancam gebelik şüphem var kan vercem dedim ne ilacı dedi yalanda antibiyotik dedim kullanabilirsin dedi kan vermene gerek yok yarın kadın doğuma gel dedi ya ısrar ettim ama yinede almadılar nasıl canım sıkildi
 
Back