• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çatlamayan Yumurta ve Geciken Adet

Park guel

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
6 Aralık 2019
8
3
36
45
Merhaba arkadaşlar,
Adet başlangıcından 14-15 gün sonra Genel kontrol için doktora gittim. Vajinal ultrasonda bakınca yumurtanın çatlamamış olduğunu söyledi. Adet görünce gelin, yumurtayı kontrol edelim, kist oluşmasın dedi. Muayeneden iki gün sonra da kahverengi akıntı oldu ve bir kaç gün sürdü. Normalde 25-26 günde bir adet görmeme rağmen şu anda 32 gün bitti. Dünden beri yumurtalığımda ağrı var. Doktora gitmeli miyim ve ya ne zaman gitmeliyim? Daha önce benzer şeyler yaşamış olanlar varsa ve fikir verirlerse çok sevinirim.

Kahverengi akıntı yumurtlama belirtisi de olabilir ya da yerleşme kanaması olabilir idi. Ovulasyon testi yapsa idiniz keşke yada ateşinizi düzenli kontrol etseydiniz. Birde gebe olma ihtimaliniz olabilir mi acaba ?

Yerleşme kanaması olma ihtimalini, henüz iki gün önce yumurtanın çatlamamış olduğu söylendiği için elemiştim. Düşük de olsa gebelik ihtimali var tabii. Dediklerinizi yapmak hiç aklıma gelmemişti. Şimdi de nasıl bir yol izlemem gerektiğinden emin olamıyorum.

Yerleşme kanaması olma ihtimalini, henüz iki gün önce yumurtanın çatlamamış olduğu söylendiği için elemiştim. Düşük de olsa gebelik ihtimali var tabii. Dediklerinizi yapmak hiç aklıma gelmemişti. Şimdi de nasıl bir yol izlemem gerektiğinden emin olamıyorum.
Gayriihtimal doktora gittikten iki gün sonra olmuş olabilir çatlama. Ancak tam teşkilatlı bir doktora görünebilirsin. Veyahut adet döngün geçtiyse bi tahlil yap derim :)

Back