Çatlama öncesi Progesteron ? Lütfen yardım

mutfak_faresi

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
5 Mart 2019
14
6
1
32
Merhaba,

doktorum bana klomen verdi. Adetinin 3. Günü başladım, beş gün boyunca sabah akşam kullandım. İlaç bittikten sonra doktorum ultrason da rahmimin çok ince olduğunu gördü. Bu yüzden Estrofem ve Progesteron yazdı. Bunları günde üç kere kullanmam gerektiğini söyledi. Fakat ben çoğu yerde Progesteron yumurta çatladıktan sonra alınır diye okudum? Yoksa çatlamayı geciktirebilir yada hatta bastırabilirmiş. Şimdi nasıl bir yol izlemeliyim?
Sadece Estrofem kullansam bütün denge bozulmaz mi? Diğer yandan rahmim çok ince olursa hamilelik oluşamaz çünkü tutunamaz. Progesteron kullanmalımıyım ?

Ve son bir soru olarak, her klomen kullanan çatlama iğnesi olması şart mı ? Bana doktorum öyle birşey söylemedi ama her yerde bunu okuyorum.

Canim o doktor boşuna mi okumuş ona inanmıyorsun da gelip burada ki insanlara hangisini kullanayım diye soruyorsun.
Velev ki biri kullanma dedi ya ters bir etki olursa ne yapacaksın?
Doktora güvenmeyeceksin madem neden gittin?
Doktor sana bir ilac verdiyse bir bildiği vardır illa ki.
Kimsenin yapısı bir değildir sonuçta biri sana kendine iyi gelen bir aklı verse senin yapina ters gelse pişman olacaksın, lütfen doktorunu dinle. Doktoruna güvenmiyorsan eğer başka bir uzmanın görüşünü al derim.

Back
X