Çatlaklar Çatlakların tek çözümü....

Çatlaklar; nedenleri ve çözümleri

kalicimakyaj

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
13 Ocak 2009
59
3
Vücutta oluşan çatlakların iki sebebi vardır.İlk ve en önemli sebebi çocukluk döneminden gençkızlık dönemine geçişte basen,bacak,göğüs...vs gibi bölgelerde genişleme sonucu oluşur.İkincisi ve aslında bilinenin aksine en az sebeplerden ikincisi aşırı kilo alma.Aslında genelde çatlaklar ilk sebepten kaynaklanır.O nedenle avrupalılaların bebeklikten itibaren tüm vücutlarını bebeyağı ile nemlendirme alışkanlıklarının altında ileride vücutlarında çatlak oluşma ihtimalini sıfıra indirme çabası yatar.Fakat biz Türk bayanları bırakın duştan sonra yağlanmayı banyo sonrası elimizi tenimize dokundurduğumuzda gıcır gıcır ötmezse kendimizi temizlenmemiş hissederiz.Derinin PH dengesi duş jelleri ve sabunlarla kolayca bozulur.Ardından sürülen yağlar toparlanmasına yardımcı olur.Çatlaklar ilk oluşmaya başladığında kırmızı ve morumsu renklidir.Belki bu süreçte müdahele edilirse bir parça düzelebilir.Zaman ilerledikçe beyazlaşarak sedefimsi parlak bir görüntüye ulaşır ki allemi cihan olsa hiçbir teknoloji hiçbir kozmetik ürün onları yok edemez.O nedenle çevrenizde genç kzıı olan ya da kız bebeği sahibi annelere onların vücutlarını yağlamaları gerektiğini anlatın.Siz yaşadınız bari onlar yaşamasın.Böylece hep beraber bilinçlenelim.Bu arada bebeyağını banyodan sonra sürmek size sıkıntı veriyorsa onun da pratik yolu var.Duş sırasında son durulama suyuna birkaç damla bebe yağı damlatarak boynunuzdan aşağıya dökün bütün vücudunuzda gezdirin sonra da direkt havluyla kurulanın.Hem olası çatlak riskinden kurtulacak hem de görün nasıl ferahlatıcı etkisini hissedeceksiniz.Kolay gelsin...

Güzel ve çok doğru ben hamileliğim boyunca göbeğimi nemlendirdim ve çatlağım hiç olmadı daha öncede bu tür konularda ilgiliydim ve iyide olmuş sıkıntım olmadı.Özellikle bende tavsiye ederim.

Evet genç kızlığa adım attığım zamanlar annem duştan sonra kova tarzı birşeyin içine biraz bebe yağı koyup, en son onunla durulanmam konusunda bir alışkanlık kazandırmıştı. Uzun yıllar devam ettim ama ne olduysa sonradan bıraktım :1no2:

kızlar benım karnım ve basenlerım aşır şekılde çatlak hamılelegımde oldu hiç birşey le tedavisi olmuyor çatlagın vucudunuzu sureklı nemlendırın ılerde bnim gıbı sorunlarla karşılaşmayın

ya ben 17 yaşında bir genç kızım heralde gençliğimden kaynaklanan yada çok fazla hızla kilo alıp vermemden kaynaklanan bacaklarımda popo bölgemde ve göğüslerimde çatlaklar var şimdi zayıfladım ve kilomu sabitledim ama bu çatlaklardan kurtulamadım hiçmi yok bi yöntemi artık vucüdumda istemiyorum ben bunlarıı:1no2::kızgın:

peki şu bonie kremi?sitemizdede çok tartışılıyo ama herkes aynı cevabı söylemiyo bende almayı düşünüyorum bu kremi ama çok kararsızım ya kullandığım zaman daha fazla çatlak oluşursa yada çatlaklarımı belirginleştirip hiçbi fayda vermezse lütfen aydınlatın cevaplarınızı bekliyorummsenağlamasenağlamasenağlamasenağlamasenağlamasenağlamasenağlama

ii oldu bunu okuduğum en azından hamiş oldummu bi fikrim olacak sağol teşekkür ederim ...

hiçte değil !!! dışardan sürülen şeyler ciltin yapısını değiştiremez esnek yapamaz yani kremler çatlağı önlemez diye bas bas bağırıyolar..

hiçte değil !!! dışardan sürülen şeyler ciltin yapısını değiştiremez esnek yapamaz yani kremler çatlağı önlemez diye bas bas bağırıyolar..

benim bir yakınım hamileliği boyunca karnı çatlamasın diye krem sürmüş ancak kalçalarının alt kısımlarının çatlayacağını düşünmediğinden o kısımlara sürmemiş....doguma girerken karnında ufacık bir catlak yokken,kalcasının alt kısmı kan damarları gibi kıpkırmızı catlakla doluydu...yani krem,vazelin,yağ sürülen yerle sürülmeyen yer arasındaki farkı o zaman gördüm.delikafadulden

yaa benim çatlaklarımm beyazzzz giderilemezmi hiç yokmu umuttt lütfennn önerilerinizi bekliyorum ablalarımmmmmsenağlamasenağlamasenağlamasenağlama senağlama senağlama senağlama senağlama senağlama senağlama senağlama

bende argenlik döneminde ve tombişlikle aynı sorunu yaşamaya başladım.basenlerim ve bacaklarımın üst iç kısımları harita gibi oldu beyaz çatlaklar ve baya genişti. ti diyorum çünkü biraz diyet ve sporla 8-10 kilo kadar zayıfladım içine sığamadığım kot pantolonlarımı bacaklarından 3er cm daralttırdım. bu sayede çatlaklarım da daraldı azcık ama geçmedi hala varlar. önceki kadar belirgin değiller. çözüm bulan varsa bize de söylesin kötü bi görüntü tabii -tatlicadiarzu-

bunca kozmetik firması var daha ne kadar beklicez kesin çözümü yaa :dilcikar:

arkadaşlar moralinizi bozmak gibi olmasın ama ben hamileliğimde çatlağım olmasın die dünyanın parasını verip 9 ay boyunca krem kullandım..9. ayımın sonunda karnım çok kötü çatladı.senağlamasenağlama.bence derinin yapısıyla alakalı...kimileri war hiç bişi kullanmadıkları halde bir tane bile çatlakları yok.... umarım çatlaksız bi hamilelik geçirirsiniz...:Saruboceq::Saruboceq::Saruboceq::a015:

ablalarımm ya yokmu bana bi çözümü olannn veyaz çatlaklar hiçmi gitmiyoo azda olsa kurtulmak istiyorummmmmm artıkkkkk:1no2::1no2:senağlamasenağlamasenağlama

arkadaşlar benimde baya önce bacaklarımda morumsu çatlaklar vardı ve bir aktarcıya gittim bana bi karışım hazırladı çok kötü kokuyodu ve düzenli kullanamadım düzenli kullanamadığım halde baya faydası oldu daha sonra tekrar çıktı (sürkli kilo alıp verdiğim için ) bu sefer beyaz dı çatlaklar tekrar gittim tekrar yağlardan bi karışım hazırladı onunda baya faydası oldu tamamen yok olmadı ama baya azaldı geçmez die umursamamazlık yapmayın...

ben nemlendırıcı olayına ınanmıyorum hamılelıgım boyunca bebeyagı nemlendırıcı kremler catlak onleyıcı kremler kullandım ama hıc bır faydasını gormedım her vucuda faydası yok sanırım

Bende hamileliğim boyunca tam anlamıyla pehlıvan gıbı yaglandımmm ama yınede karnım çatladı...Bende inanmıyorum..

bende ergenlik döneminde o çatlaklara maruz kaldım ve malesef artık beyazlar kozmetik beyaz çatlaklar için işe yaramaz arkadaşlar yeni oluşmaya başlıyorsa biraz hafifletebilir bir uzmana görüşmek lazım bu lekeleri gidermek için buz uygulaması yapıyorlar tv de görmüştüm sanırım çatlaklar içinde yapılıyordur başka böyle birşey duyan yada bir kliniğe giden var mı?

bende ergenlik döneminde o çatlaklara maruz kaldım ve malesef artık beyazlar kozmetik beyaz çatlaklar için işe yaramaz arkadaşlar yeni oluşmaya başlıyorsa biraz hafifletebilir bir uzmana görüşmek lazım bu lekeleri gidermek için buz uygulaması yapıyorlar tv de görmüştüm sanırım çatlaklar içinde yapılıyordur başka böyle birşey duyan yada bir kliniğe giden var mı?

yani beyaz çatlaklar için hiç bi faydası yokmu diyosunuz benim popomda var beyaz beyaz ya çok kötüü hiç geçmicekmii offf offfff :uhm: :nazar: senağlama senağlama

X