Çatlak

Cennetim33

Üye
Kayıtlı Üye
20 Haziran 2015
62
14
34
Arkadaşlar doğumdan sonra oluşan çatlaklıkları geçirmenin bi yolu varmı. Deneyipte memnun kalanlar. Bilgilerinizi paylaşırmısınız
 
kırmızı gibiyse kendilğinden rengi açılıyor herkez de ki gibi duruyor ama bir tv proğramında duymuştum kırmızı iken üzerinden zaman geçip rengi açılmadan gittiginizide lazerle büyük ölçüde azalmasını sağlayabiiyorlardı
 
fransiyonel lazer yaptıran var mı? haftaya acıbadem hastanesine görüşmeye gideceğim. kilolu biri olmama rağmen bacak ve kalçalarımda çatlaklar var ve canımı çok sıkmaya başladı
 
çatlaklar,şişmanlıkta ve hamilelikte esneyip-gerilip tekrar eski haline dönerken derininbağ dokusundaki yırtılmalarından oluşur Göğüsler, basen ve karında olan ani büyümeler çatlakların en çok oluştuğu yerlerdir.

Önceleri çizgilerkırmızımtıraktır, kaşınır Sonradan sedefli bir mavi gibi izlere dönüşür.Hamilelikten veya kilo kaybından sonra, diriliğini yitirmiş deri üzerinde,ancak güneşlenildiğinde (üst deri daha koyu olduğunda) alttan beyaz çizgilerhalinde belirginleşirler

Bazı insanlarda hiç çatlakolmazken bazılarında karın derisinde sarkmayla beraber çatlaklar oluşur. Butamamen sizin genetik yapınızla ve derinin gerilmesi süresince ona uyguladığınızesneklik artırıcı ürünleri kullanımınızla ilgilidir. Tabii ki hamilelikte kaçkilo aldığınızla da

Genç yaşta aniden20–30 kilo alan, sonra da bunu acil bir diyetle veren birçok gencin vücudundaderin çatlaklar vardır. Esneyememe ve yırtılmaların “yaş” ile değil, derininbirden gerilmesi ile ilgisi vardır.

Rahim büyüdükçe karınve basen derisi de geriliyor. Düşünsenize, çocuklukta boy attıkça bizimleberaber büyüyen ve esneyen derimiz beş yaşımıza kadar kendinin 4 misli kadardaha esneyerek büyümüşken, hamileliğin “9 ayında” beş yılda esnediği kadargeriliyor

Çatlamasın diye ne yapabilirim?

  • Çatlaklardan %100 korunma yolu yavaş kilo almaktır.
Toplumda hamile kadınlara sürekli yedirmeye meyilli ve ne bulurlarsaikram edip zorlayan insanlar sayesinde karnınızdaki “bebek” değil sizşişersiniz.

Normalde hamilelik süresince 10–15 kg arası ağırlaşmak normal sayılır.Bunun üzerine çıkarsanız bebek “daha sağlıklı olacak” diye bir gerçek yoktur.Doğa, anne normal (yeterli) beslenirse onun gelişimi için sağlıksız bir şeyplanlamaz!

  • Hamileliğin ilk 2.–3. ayından itibaren her gün sabah akşam düzenli kullanacağınız ürünlerle deriye dışarıdan elastikiyet verici ve nem yükleyici takviyede bulunursanız minimum veya hiç çatlak olmadan bu süreci atlatmanız mümkündür.
  • Masajla uygulanacak yağlarla derinin elastikiyetini artırabilirsiniz. Zaten hamileler için özel hazırlanan çatlamayı önleyici ürünler kimyasal zararlı maddeler içermez ve doğal konsantrasyonlardır.
( İçerisinde;havuç özü, buğday tohumu yağı, jojoba, kakao yağı, A, E ve B vitaminleri grubu,susam yağı, kayısı çekirdeği yağı, papatya ekstresi, bademyağı vb.maddelerin/yağların/özlerin olduğu kozmetik ürünleri tercih etmelisiniz.)

  • Sıcak suyla yıkanmaktan vazgeçin.
  • Derinin yırtılmasını kolaylaştırırsınız. Ilık duşu alışkanlık edinin. 39 derece su, vücut dolaşımı için idealdir. Bir ılık bir soğuk su şokları yapmak da deriyi güçlendirmek açısından faydalıdır.
  • Duşun altında yumuşak doğal liflerden bir fırça ile kaşınmakta olan, çatlamaya meyleden bölgelere dairesel hareketlerle masaj yapın. Bu kolajen elastin üretimini de hareketlendirecektir. Cildi minik çimdik hareketleriyle de düzenli uyarmanız kan dolaşımı için yararlı olur. Yıkanırken yağlı sabunlar kullanın. Kurutucu her türlü kozmetik çatlamaya yardımcı olur.
  • Irk olarak esmer kabul edilen Türk kadının cildi, beyaz ırk kadınlarına kıyasla daha dayanıklı ve daha elastiktir. Doğuştan avantajlısınız yani!
  • Süt vermeye hazırlanan göğüslerdeki deri çok daha hassas ve ince olduğundan çatlakları önlemek için farklı içerikte ve yapıda kozmetikler üretilir.
Çatlaklar neden yok edilemez ki?

Bir sayfa defterkâğıdı alın. Avucunuzda buruşturup top yapın. Tekrar açıp elinizle düzeltipmasaya yayın. Kâğıt yine düzdür ama o buruşuk, kırık lifleri nasıl görüyorsanızve yok edemiyorsanız çatlaklarla oluşan durum da aynıdır.

Çatlaklar henüz eflatun kırmızımtırakrenkteyken müdahale edilirse toparlanması daha kolaydır. Ama beyaz sedef çizgigibi göründüğü aşamada maalesef yapılabilecek tek şey sıkılaştırıcı ürünlerkullanarak “görünmelerini engellemektir”. Doktor tarafından yapılan foto IPL, karbondioksittedavileri, kryoterapi, lazer, iontoforez ve mikrodermabrazyon ile yapılansilme- zımparalama gibi işlemler çatlağı gidermekte etkin sonuçlar verir. Genelcilt yapısında ciddi bir düzelme sağlar ancak kesin “yok etme” yöntemi henüzyok.

Bunun için hanımlar, lütfen

* Hamileliğin ilk ayından başlayarak deriye esnekliğini destekleyecek kremleri HERGÜN sürün

* Yavaş kilo alın, yavaş kilo verin

* Spor yapın
 
Arkadaşlar benim de çatlaklarım vardı. 1 haftadır kahve kürü yapıyorum üstüne de madecassol ve acnelyse sürüyorum. Baya etkili oldu. Deneyin derim
 
Arkadaşlar doğumdan sonra oluşan çatlaklıkları geçirmenin bi yolu varmı. Deneyipte memnun kalanlar. Bilgilerinizi paylaşırmısınız
Merhaba Melek benimde doğumdan sonra çatlakların vardı ve çok rahatsızdım çok şey denedim olmadı lr diye bir markayla tanıştım ve 3 aylık düzenli kullanımda yok olcak kadar azaldı isterseniz temin edebilirim size çok memnun kalırsınız
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…