• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

çatı muayenesi

nurcandogu

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
1 Ekim 2009
361
2
0
Diğer
arkadaşlar 37nci haftamda hamileyim ve doktorum normal doğum diyor ancak çatı muayenesi yapmadı ve gerek olmadığını söyledi. ama nasıl olur nerden anlayabilirki ?
CADIARZU

Bu ayni soru benimde aklimda, ben de 36 haftamdayim ama normal dogum diyor doktorum ve oda bakmadi. Bir daha ki randevumuz 38. haftasin da. E son anda yani, dogum anin da mi illa normal dogar yada hayir dogamaz diyip sezaryana cevirecekler yahu , anlamis degilim..
Hersey yolunda, hersey normal dogum icin israrci diyor, baska bisy demiyor doktorum sagolsun..
Acaba bi bilgisi olan varmi..
Yada, son haftalarda mi bakicaklar ki..Bir yada iki hafta icinde.
O zamanda aklima gelen, e hadi oldu da bebis beklemedi de erkenden gelirse ne olucak :)

mrb.ben 31. haftadayım.normal düşünüyorum.doktorum 36. haftada bakmamız gerekiyo dedi.doktorunun bakmama sebebi ne acaba.yaa (Allah korusun) son anda aksilik çıkarsa.bırakma arkasını.ultrasonda yanılma payı çok oluyor.en sağlıklısı çatı muaynesi.

bende 38+3 üm bugün drum 2 gün önceki kontrolde yapmadı bende sizler gibi acaba dedim herşey normal seyir ediyor ama drum 39 a girdiğim gün tekrar nst için çağırdı beni ve o gün bebğin kafası doğum kanalına inmişse çatı muayenenide yaparız dedi bu hafta yapıcaktı ama gerek görmedi çünkü bebeğin kafası henüz doğum kanalına girmmeişti sizlerdede öyle bir durum olabilirmi kızlar 39 a girdiğim güne kadar doğum yaparsam bende sizler gibi çatı muayene olmadan doğuma gitmiş olucam vede olmaz çatın uygun değil denirse bütün hayallerim suya düşücek yani erken yapması uygun aslında

birde drlar şu şekilde anlıyorlar insanın yapısı belli ediyormuş kalça yapımın normal doğuma müsait olduğunu söyledi mesela bu belki çatınında müsait olduğuna işarettir

mrb ben 39.haftada çatı muayenesi oldum çok korkulacak bişey değil zaten çok kısa sürüyor. muayene sonucu normal doğum yapabileceğimi ama çok kolay bir doğum olmayacağını söyledi çünkü rahim genişliği iyi dedi ama vajina ağzım darmış iki saatlik falan bir ıkınma ile olabileceğini söyledi. moralim bozuldu iki saat boyunca bir insan nasıl ıkınır.

mrb ben 39.haftada çatı muayenesi oldum çok korkulacak bişey değil zaten çok kısa sürüyor. muayene sonucu normal doğum yapabileceğimi ama çok kolay bir doğum olmayacağını söyledi çünkü rahim genişliği iyi dedi ama vajina ağzım darmış iki saatlik falan bir ıkınma ile olabileceğini söyledi. moralim bozuldu iki saat boyunca bir insan nasıl ıkınır.

Sezeryanı düşünebilirsin doktorunla görüş istersen. Zor doğumda bebek de strese girebiliyor ve kakasını yapabiliyor. Ben epidural anestezi ile normal doğum yaptım, ilk 4 cm'lik açıklık olana kadar ağrı çektim, sonrasında çekmedim. bu nedenle kolay bir doğum gibi algılanabilir ama bebeğim strese girmiş ve kakasını yapmış. Doktorum farketseydim sezeryana alırdım dedi. Allah'tan bebeğim kakasını ciğerlerine çekmemiş. Ama her şeyi düşünmek gerekli. Kolay doğum dilerim her anne adayına.

:Saruboceq::Saruboceq::Saruboceq::Saruboceq:kızlar bende 37+6cı haftadayım doktorum iki gün sonra gel vajinal muayne yapıcaz dedi açıkcası korkuyorum neden böyle birşey yapıyor sizin çatı muaynesi dediğiniz şeymi ilk hamileliğim korkuyorumda bana acil cevap yazın:Saruboceq::Saruboceq::Saruboceq::Saruboceq::Saruboceq::Saruboceq:

:Saruboceq::Saruboceq::Saruboceq::Saruboceq:kızlar bende 37+6cı haftadayım doktorum iki gün sonra gel vajinal muayne yapıcaz dedi açıkcası korkuyorum neden böyle birşey yapıyor sizin çatı muaynesi dediğiniz şeymi ilk hamileliğim korkuyorumda bana acil cevap yazın:Saruboceq::Saruboceq::Saruboceq::Saruboceq::Saruboceq::Saruboceq:

arkadaşım;
sanırım çatı muayanesi yapacak ve korkulacak :teselli: hiç birşey yok aksine şimdiden bakılması iyi
benim doktorum bakmamıştı bende ilk hamileliğim olduğu için bilmiyordum sonra doğum zamanında çatımın dar olduğu ortaya çıktı ve hem sancı çektim hemde sezaryen oldum. önceden bakılmış olsaydı okadar acı çekmiş olmazdım.
o yüzden korkma iki dakikalık bişey ama önemli senin için
:lepi:

yapmıyolarsa bırakın yapmasınlar yaaaa boşverinnnn benim muayanem çok kötü geçti ama korkudan tabi,adama kan kusturdum.

yapmıyolarsa bırakın yapmasınlar yaaaa boşverinnnn benim muayanem çok kötü geçti ama korkudan tabi,adama kan kusturdum.

çatı muayenesi o anki psikoloji ile ilgili birşey burda kimseyi korkutmaya gerek yok yapılması gereken bir muayene. çatala oturduğun zaman kendini kasmıycaksın derin nefes alıp kendini sıkmazsan acı hissetmezsin.

:Saruboceq::Saruboceq::Saruboceq::Saruboceq:kızlar bende 37+6cı haftadayım doktorum iki gün sonra gel vajinal muayne yapıcaz dedi açıkcası korkuyorum neden böyle birşey yapıyor sizin çatı muaynesi dediğiniz şeymi ilk hamileliğim korkuyorumda bana acil cevap

yazın:Saruboceq::Saruboceq::Saruboceq::Saruboceq::Saruboceq::Saruboceq:

ne güsel işte bence erken yapması güzel bir durum
kendini kasmassan eğer kolay geçer diyorlar

slm arkadaşlar bende 38. haftadayım bugün son kontrole giyyim doktor bebeğin tam oturmadığını söyledi çok korkuyorum sezeryan olur diye.Çatı muayenesi nedir nasıl yapılır. bilgisi olanlar ve yaptıranlardan bilgi istiyorum lütfen

slm arkadaşlar bende 38. haftadayım bugün son kontrole giyyim doktor bebeğin tam oturmadığını söyledi çok korkuyorum sezeryan olur diye.Çatı muayenesi nedir nasıl yapılır. bilgisi olanlar ve yaptıranlardan bilgi istiyorum lütfen

Ben karde nin eltisiyim.. hamileliğimin 40. haftasındayım ve 1 hafta içinde 3 kere catı muayenesi oldum.. 1. cok zor gelmişti hatta doğum baslamadan bir daha hastaneye gitmicem demiştim ama bu 3. kontrolüm... cokta korkulacak bir sey yok .. arkadaslar normal doğum düşünüyorsak çatı muayenesinden korkmak cok saçma olduğunu anladım..

Ben karde nin eltisiyim.. hamileliğimin 40. haftasındayım ve 1 hafta içinde 3 kere catı muayenesi oldum.. 1. cok zor gelmişti hatta doğum baslamadan bir daha hastaneye gitmicem demiştim ama bu 3. kontrolüm... cokta korkulacak bir sey yok .. arkadaslar normal doğum düşünüyorsak çatı muayenesinden korkmak cok saçma olduğunu anladım..

neden herkes korkuyor ki nedir bu çatı muanesi tam olarak açıkca yazın kızlar yani benide korkuttunuz şimdi yaa. Doktor içeri aletmi sokuyor veya canı mı yanıyor insanın nedir bunun aslı? mafoldumben

neden herkes korkuyor ki nedir bu çatı muanesi tam olarak açıkca yazın kızlar yani benide korkuttunuz şimdi yaa. Doktor içeri aletmi sokuyor veya canı mı yanıyor insanın nedir bunun aslı? mafoldumben

canım korkulacak bişey değil çatala oturuyorsun doktor jel sürüyor parmağıyla vajinanın genişliğine bakıyor. cinsel ilişki yaşarken canınız acıyor mu. sonuçta altı üstü bir parmak dediğim gibi kendini sıkmazsan kaslarını rahat bırakırsan canın acımaz.

Back
X