Çatı muayenesi doğumu tetikler mi?

Dionysos1

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
23 Mayıs 2018
117
41
13
35
Arkadaşlar merhaba.. akşam bel ağrısı sebebiyle acile gittim ve hafiften kasılma hissediyordum. Bugun 35+1 iz.
Nst de biraz sancı çıktı. Ebe doğum baslamis mi onlem almak icin çatı muayenesi yapalım dedi.. ve çok az aciklik olduğunu iki hafta daha idare edecegini bebegin kanalda olmadigini soyledi..
Benim endisem şu: şuanda da belim agrimaya devam ediyor ve hafiften sancım var gibi. Bu yaptığı muayene dogumu tetikler mi? Çok gerginim. Dogurmamam lazim suan...

Güncelleme: adet baslangicinda ya da sonunda olur gibi kahverengi bir akıntı oldu.. bu nişan degildir dimi.. çok yoktu..

Son düzenleme:
Ben alakasi oldugunu duşunmuyorum.
Ilk dogumumda 35 haftada cati muayenesi oldum ..
40 haftada bebegim dogdu. Bebek gelmek istiyorsa engel olamazsiniz zaten

Bunu neden doktorunuza sormadiniZ...

Ben alakasi oldugunu duşunmuyorum.
Ilk dogumumda 35 haftada cati muayenesi oldum ..
40 haftada bebegim dogdu. Bebek gelmek istiyorsa engel olamazsiniz zaten

Bunu neden doktorunuza sormadiniZ...

Muayene sonrası adet baslangici gibi kahverengi akinti vs olmusmuydu peki? Umarim nişan dedikleri şey bu degildir.
Doktoruma sormadım cunku baska şehirde doktorum.

Benim cati muyenem yapildiktan sonra cok agrim olmustu ve hic gecmemisti 2 gun icinde de dogurmustum ama zaten 39 haftaliktim senin duzenli bi sekilde sancin yoksa korkma dogum sancisiysa duzenli araliklarla devam ediyo sen takip et yinede

Benim cati muyenem yapildiktan sonra cok agrim olmustu ve hic gecmemisti 2 gun icinde de dogurmustum ama zaten 39 haftaliktim senin duzenli bi sekilde sancin yoksa korkma dogum sancisiysa duzenli araliklarla devam ediyo sen takip et yinede

Umarım muayaneden değil, bebek zaten geleceği için gelmistir. İçim hic rahat degil ve bir hafta icinde asla dogurmamam lazim. Eşim yanımda degil cunku.. ve bebek kucuk daha.

Muayene sonrası adet baslangici gibi kahverengi akinti vs olmusmuydu peki? Umarim nişan dedikleri şey bu degildir.
Doktoruma sormadım cunku baska şehirde doktorum.
O gune kadar hic vajinal muayene olmadigim icin agrim olmstu tabikii biraz.
Ama öyle bahsettigin gibi lekelenme filan olmadi.Diger 2 gebeligimde nişan denen kahverengi akinti geldi 2 gun sonra da doğuma gittim zaten.
Doktorunuza telefonla ulasamiyor musunuz ?
En yakin bir hastaneye kontrole gitmenizi öneririm.
Sağlikla gelsin insallah minik ...

Bugun doktorumla gorustum telefondan nst istedi , yaptirdim. Sancı olmadığını soyledi. Dunki nişansa sancı başlardı diyip nişan olmamasini umut ediyorum..
Birkac tetkik vs.. pazartesi çagırdı kontrole.
İyi dilekleriniz icin tesekkurler.

Nısanin gelmesi sancin baslayacak demek degil ! Başlamayabilir de...
Cok dikkatli olun.
ALLAH tez vakitte acisiz sancisiz kurtarsin insallah.

Bende gecen oldum kadin dedi normal kahverengi kirmizi gelmssi sonra devm ederse kan dedi sknti benimde oldu iki gun kahverengi oldu sonra gecti zaten

Benim doğumum nişan geldikten 5 6 gün sonra oldu.
Yani nişan gelince bebek doğmuyor hemen, sanılanın aksine.
Uzun ara olan kadınlar da var.

Bende gecen oldum kadin dedi normal kahverengi kirmizi gelmssi sonra devm ederse kan dedi sknti benimde oldu iki gun kahverengi oldu sonra gecti zaten
Benim de geçti gibi umuyorum. Yogun bir sey degildi bugun ebe de muayene kaynaklı olacağını soyledi. Doktor da pazartesi cagirdi ve bugun igne adı verdi erken dogumu engellemek icinmis. Onu yaptirt dedi onlem olarak. Sonuç hala dogurmadim :)
Benim doğumum nişan geldikten 5 6 gün sonra oldu.
Yani nişan gelince bebek doğmuyor hemen, sanılanın aksine.
Uzun ara olan kadınlar da var.

Evet bir ay olanlar bile varmış ama enfeksiyona açık hale geliyormuş bebek. Benim gonlüm nişan olmamasından yana yine de.

Dogrmazsn hatta nolur solym mi 38 lere gelrsn sonra dersn arrk gel gelmez tamamlarsn 40.haftayi bak gor :)

Hic ole deme gelmesi icin ugrasyorum k3bldgnden kizmn gelcgi yok az kaldi dolmssina suni yiyecm bu gidisle:)
Ben sezaryenle halletcem bu işi doktor beklemez 38 den sonra diye düşünüyorum ve bu bebek de çok beklemeyecek gibi :)

Ben bu konudan çok polemige girdim agzimizin tadi bozulmasin :) yapip yapamayacagimi bilmiyorum sezeryan istiyorum baştan beri.
Hic ole deme sonra pisman olma bende ole dusunyrdm normalden korkyrdm ama normal yapcmcbebegmn saglgi kendi saglgm icin normal yapmk istyrm

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…