çat kapı misafir sevmiyorum diye eşim devam edemeyeceğimize inanmış

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Gayet normalsin. Hayatta cat kapi insan istemem, ne sacma is.

Bence esinin ve ailesinin medeniyet seviyesinde sorun var.

Annesi kiskirtio demekki yoksa kocanin isi gucu yokta bunlarimi dusunecek aynilarini yasadim yasiorum 4aylik bebegim var kis gunu hastalik olur bisi olur die misafr istemedim sonra pskljsi bozuk insan oldum kocami doldurdu her hakareti etti kaynanam ve hala ayirmaya calisiolar hepimiz ayni yerdeyiz zirt birt girip cikmak istiolar evimin daginigini gstrmek istemiorum mesela laf ediolar die bebekten dogru duzgun is yapamiorm cnku ama nerde anlayacak kapasite ...

neden acaba.
misafirle sohbet edip göbek kaşıyan kendileri
mutfaga girip ne yapsam ne yetiştirsem ne koysam sofraya derdi bizim işimiz.
Sadece o da değil, musait misin değil misin? Belki o an ayaklarını uzatıp oturmak istiyorsun mesela, ev tam takır kurubakır, misafire verecek bir şeker bile yok veya gelen misafirleri en iyi şekilde ağırlamak istiyorsun bunun için hazırlanmak istiyorsun vs. vs.vs. gerekçelerimiz uzatılabilir... Haklıyız tabii, hiç sevmem emrivaki ile misafir getirmeyi.

"neymiş ben çat kapı misafir sevmiyormuşum.anormal bir insanmışım, onların çevresi öyle değilmiş hiç böyle bir şey görmemiş o, üstüne her şeyimiz farklıymış."

Bunları belli ki kayınvalideniz söylemiş, dolduruşa getirmiş.

Kayın valide turşuyu bir güzel tuzlamış küpe doldurmuş size göndermiş ama turşusu tutmamış
Kayın valide bilmezmidir ki gelinler bir sıfır öndedir

Bende hiç sevmem çat kapı komşuyu misafiri. Nedeni de şu; belki evim dağınık belki şekerim yok belki evde et yok belki bu böyle uzar gider. Misafir haber verecek gelmeden en az 12 saat önce.Ben ancak hazırlanırim.aksi olursa moralim bozulur canım sıkılır ve yansıtmayayım diye yüzeysel davranış sergilerim ve bu yüzden kendimden de nefret ederim.

Bu konuşmalarıyla o kendisi bireyselliğine önem veren birisi.. Sanırım seni yola getirmeye çalışıyor. Kolay gelsin.

Arkadaşım şaka mı yapıyorsun sen??? Öyle kocanın canına okurum ben. Sosyal arkadaşıymış. Yerim onun sosyal arkadaşlarını da sosyal muhabbetlerini de Siz yapın bakalım aynı şeyi ne hissedecek. Özgüveni yoksa da evlenmeseymiş ünv. mezunu kadınla. Silah mı daydınız kafasına benimle evlen diye. Bence yol yakınken bırakın bu adamı. Şu zırvalara da inanmayın lütfen. Evlilik fedakarlık demekse sadece kadının yapması gereken fedakarlık değildir. Kusura bakmayın ama daha kişiliğini bile tamamlayamamış adamdan ne koca ne baba olur. Eski eşiniz için de çok üzüldüm .Işıklar içinde uyusun.

o komşumla hiç bir samimiyetim yok daha 1 kez evine girmiş değilim.yatak odasına girmesini istememek hakkım sanırım.başka bi oda olsa zaten sorun olmazdı.

Sadece yatak odanıza değil başka odalarınıza bile sokmama hakkına sahipsiniz.Ne münasebet ya. Şu bizim toplumdaki mırç mırç akrabalık,komşuluk,iş arkadaşlığı ilişkilerinden nefret ediyorum. Anahtarı içeride kaldıysa çilingir çağırsın. Çok zor bir şey değil sanırım.

Bizim bir komşu vardı. Eşi çat kapı misafir getirecek olunca dışarı çıkar, gezer tozardı. Adam evde kek yapmaya uğraşır, ağırlar; kadın sonradan gider ve "haberli gelseydiniz hazırlık yapardık, benim de çarşıda işim vardı eşim çağırdı diye geldim" derdi

Canın sağolsun mu dedin? Şu duyduğun hakaretler gurur kırıcı laflar.. Aklını başına al arkadaşım lütfen. Bu adamla bir hayat sürülmez. Sürülemez....

sinirle söylemiş o söylediklerini ben bunu anlamayacak kadar körmüşüm, onu tanımıyormuşum.intihar edecekmiş şimdi.
canim bunlarin hepsi savunma mekanizmasi
Malum konu cok sacma kim desen esim habersiz misafir istemiyor bosayacam diye e haliyle herkes manyak misin adam sen diyecek.
Bu durumda ne oluyor kendince kendini yakli cikaracak konu disi seyleri aciyor. Sen soyleydin de boyleydin de eski ilgisiz bir suru seyi siraliyor. Neden sen adama hak ver diye
o da olmadi bu sefer hakaret edip uste cikmaya calisir ki karsilik ver de hakli ciksin. E karsilik da vermemissin sakinligini korumussun. ne yapacak kaldi duygu somurusu askimiza sahip cikmadin soyle olsaydin boyle ask yasardik sevgi kelebegi olurdum vs vs
Bu da yemezse tehtidler baslar.
bu hemen hemen herkeste boyledir canim sakin kendini suclama. Iyi dusun iyi olc bic tart sadece ve sogukkanliligini koru.
bu demek degil ki cevap verme karsilik verme. Kavgaya kufure donusturmeden ver cevabini iki soyluyorsa bir karsilik ver uyma. Oyle anliyorum ki cok kolay cirkinlesecek bir adam cunku
bir de vicdanin rahat etmeyecekse (esini sen taniyorsun sonucta intihar edip etmeyecegini biz bilemeyiz) esinin bir yakinina haber ver boyle dedi bilginiz olsun ben ilgilenmiyorum diye

hahaha akıllı kadın bir iki olur o misafire rezil olunca çağırmazlar bir daha işte
bizim ailede ki kadınlar da her an kapıya çalan olur diye sürekli evi düzenli tuttular sürekli o habersiz gelen misafiri ağırlamaya çalıştılar iki ayak bir papuç içinde yemek kek vs. yaptılar kocalarına habersiz misafir çağırmamayı hatta istemedikleri kişileri eve davet ettirmemeyi öğretemediler
bizimkilerin yaptığı yanlış
sizin komşunuzun yaptığı doğru helal olsun kadına

Çatkapı gelme olayının başka bir versiyonu şu: gelmeden 5 - 10 dakika önce haber vermek. Bu diyalog genellikle şöyle başlıyor: ' Evdeyseniz biz şuradayız, buradan size geçiyoruz' Müsait misiniz diye soran yok. Evdeyseniz müsaitsizsinizdir, hatta biri gelsede otursak diye bekliyorsunuzdur.

Yengem önceden bir üst katımızda oturuyordu. O sıralar sinir olduğum ama sonradan hak verdiğim bir huyu vardı. Haber vermeden, çatkapı gelene kapıyı açmamak. Ne eşi ne de kendisi pat diye gelen misafire kapıyı açmazdı ve herkes evde olmadıklarını zannedip bize gelirdi. Bu huyunu neden sevmediğimi şimdi hatırladım. :)

Konu sahibine sabır diliyorum bu arada. Anladığım kadarıyla, bayağı sorunlu bir evlilliği var.

aynen canım.baksana tü kaka deyiverdi bi arkadaş camdan cama geçmesini istemedim diye benim karakterimde böyle şeyler yoktur.heleki o kişiyle samimi değilsem asla teklif edemem böyle bişey.dediğin gibi memlekette çilingir denen bişey var.ara gelsin..

Yooo sen garip falan değilsin tatlım. Ben hiç misafir sevmiyorum. Ev hanımıyım. Eşim de eve bana sormadan asla ama asla misafir getirmez. Gelelim diyen olursa önce eşime sorayım der. Madem eşin bu huyundan hoşlanmıyor, eşini seviyorsan otur konuş. Erkek sürekli ilgi görürse misafiri kendi de çağıramaz zaten. Ben öyle yapıyorum. Ayyy misafirden cinim geliyor demiyorum ona ama aslında durum böyle. Şöyle söyledim. Aşkım ben seni çok seviyorum, hep seninle baş başa vakit geçirmek istiyorum, sensiz nefes alamıyorum falan diyorum. Bi de dışarı gitse mesela niye gidiyorsun gidemezsin falan demiyorum. Sürekli arayıp ben seni özledim ne zaman geleceksin falan yapıyorum. O da zannediyor ki onu evde bişey bekliyor. Ama alakası yok. Sadece biraz ilgileniyorum. Sonra aynıyım. Biz memleketten uzaktayız, memlekete tayini çıksın istiyor. Ben istemiyorum. Çünkü durmadan annesi gelecek, teyzesi gelecek, akrabaları gelecek. Bunu istemiyorum demiyorum da, rahat edemeyiz, baş başa zaman geçirmek isteriz biri pat diye gelir, durmadan misafir gelirse biz maddi anlamda nasıl başa çıkarız falan diyorum. Halbuki hiç de tutumlu bir kadın değilim. Sırf biri gelecek de baş başa vakit geçiremeyecez diye memleket sevdasından vazgeçti. Bi de misafir geldiğinde başın ağrıyormuş hastaymış gibi numara yap. Çok kötüyüm, iyi hissetmiyorum falan de. Mutlaka bunlardan biri işe yarayacaktır.

catkapi ben de sevmem.. bu misafir sevmemek degil ki.. telefon diye bi cihaz var, onceden haber vermek gbi bi gorgu kurali var..

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…