Çatlaklar Çat çat çatlıyorum :)

Çatlaklar; nedenleri ve çözümleri

VaniL

Seni kendime sakladim....
Kayıtlı Üye
14 Şubat 2012
427
8
Kızlar, 4.5 aydır kızıma hamileyim. 15-20 gün önce göğüslerimin altında pembemsi kırmızımsı çatlaklar oluşmaya başladı. İlk başlar bepanten, badem yağı sürdüm. Sonra bıraktım. Üzüm çekirdeği yağı kullanmaya başladı.
Aşırı kaşınıyor anlatamam. Kızarıyor acıtıyor :KK43: Üzüm çekirdeği yağı sürdükten sonra hafifleme oluyor bi kaç saat, sonra gene kaşınmaya başlıyor. Fecii...
Endişeliyim çok üzülüyorum. Sanki çatlaklarım çoğalıyor da azalmıyor gibi. Beyaz tenliyim, cildim çok kuru. Her banyodan sonra nemlendiriyorum ama.... Napıcam bilmiyorum. Ne önerirsiniz? Yeni oluşmaya başlayan çatlaklarım için :KK43: İleride koyulaşırsa tedavisi daha zor olucak şimdiden çözümler arıyorum.
Etkili bi krem ya da yağ söyleyin bana.

Kızlar, 4.5 aydır kızıma hamileyim. 15-20 gün önce göğüslerimin altında pembemsi kırmızımsı çatlaklar oluşmaya başladı. İlk başlar bepanten, badem yağı sürdüm. Sonra bıraktım. Üzüm çekirdeği yağı kullanmaya başladı.
Aşırı kaşınıyor anlatamam. Kızarıyor acıtıyor :KK43: Üzüm çekirdeği yağı sürdükten sonra hafifleme oluyor bi kaç saat, sonra gene kaşınmaya başlıyor. Fecii...
Endişeliyim çok üzülüyorum. Sanki çatlaklarım çoğalıyor da azalmıyor gibi. Beyaz tenliyim, cildim çok kuru. Her banyodan sonra nemlendiriyorum ama.... Napıcam bilmiyorum. Ne önerirsiniz? Yeni oluşmaya başlayan çatlaklarım için :KK43: İleride koyulaşırsa tedavisi daha zor olucak şimdiden çözümler arıyorum.
Etkili bi krem ya da yağ söyleyin bana.

sürekli nemlendirmen lazım vucudunu biraz oluşmasını engelleyebilirsin bu şekilde, bebe yağı veya kakao-shea yağı en iyi nemlendiriciler galiba, bu şekilde onune geçebilrsin ama oluşacagı varsa oluşuyo yine ne yazıkki genetik çogunlukla

bende daha yenı gircem 4. ayıma ama en basından beri yanı 2. aydan beri vazelın kullanıyorum henuz ne kasınma nede catlama var cok ıyı geldı bana göbek büyüor göğüslerde öyle ama iç karnım acıyor dısı saglam göğüsler bazen kasınıyor hemde buyuduler ama cok sukur daha catlak yok vazelınde önerırım yengem 3 dogum yaptı vazelinle ve tek catlagı yok.

cevaplarınız için teşekkür ederim kızlar. Vazelin ve kakao yağını da deniycem bakalım nolucak.

doktor vermiştir mutlaka çatlak kremi onu kullan sürekli ve bebe yağı kullan en iyisi bebe yağı ama sadece göbeğine değil bel çevrene bacaklarına kollarına mutlaka sür benim gibi yapma ben sade göbeğime sürdüm hiç çatlağım olmadı ama diğer yerlere sürmediğim için oldu ve çok kilo aldı albüm oldum ödem oluştu şiştim doğumdan sonrada balon gibi inincede heryeride çok çatlak oldu ve göbeğimdede doğumdan sonra zayıflayınca oldu malesef bende bu aralar bebe yağı kullanıyorum bol bol tüm vücuduma sürüyorum iyice emene kadar kollarım yorulana kadar masaj yaparak sürüyom hafiflettigibiokadar göze batmamaya basladı bide sıkılastırıcı alıcam onuda kullanınca baya hafiflerdir görüntüsü heralde insallah:))))

Merhaba arkadaşlar
Dün doktora gittim bana Fitostim kremi önerdi, henüz bulamadım
Aranızda bu kremi kullanan var mı?

vazelinde uyguladım
badem yağını tekrar uyguladım
nemlendirici kremler sürdüm gene durum aynı :KK43:

Bundan bir kaç ay önce bu konuyu açmıştım çatlaklarım feci durumdaydı. bir çok şey denedim olmadı.
Şuan çatlaklarım gözle görülür derecede azaldı nerdeyse yok oldu vede o feci kaşıntı yok oldu çok mutluyum kızlar :)
Sizlerle paylaşmak istedim. Malumatınız olsun istedim belki sizde de işe yarar.
Yakın arkadaşlarımdan biri bana Galenic Elancyl Specific Vergetures- Stretch Mark Cream (Pregnancy) (Hamile Çatlağı Önleyici) hediye etti. 150 ml krem. baya yetiyor. Hamileliyin ilk 3 ayından doğumdan sonrakı 1. aya kadar kullanıla bilir. Yapış yapış yapmıyor cildi en önemlisi. Bendeki beyaz renk olanı şuan ama yenileri yeşil renkliymiş.
Tek kelimeyle memunum. :KK16:Göğüslerimdeki o kırmızı çatlaklar tamamen yok oldu. :21:

$img-thing.jpg

Son düzenleme:
X