• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

çarpıntı ve uykusuzluk..

_sushico_

Guru
Kayıtlı Üye
30 Kasım 2010
1.712
1.192
333
38
merhaba meltem hanım ;

ben yaklaşık 1.5 sendir ilaç tdavisi görüyorum obsesif ve anksiyete yüzünden.yaklaşık 20 gündür ilacımı doktoruma danışarak
bıraktım. gündüz herşey normal fakat geceleri çok sıkıntı çekiyorum.kalbim durduk yerde hızlanıyor,derin nefesler alma gereği duyuyorum.tüm vücudum kasılıyor ve uyuyamıyorum.işim nedeniyle uyumam gerekiyor çünkü hostesim ve sabah 4 te kalktığımda oluyor.uyandığımda tüm sırtım ve boynum kasılmaktan ağrıyor.uyuyamamaktan ağladığım oluyor sabahlara kadar..ilaca tekrar başlamam mı gerek bilemiyorum ama ömür boyu ilaç mı kullanmam gerekicek ??

merhaba meltem hanım ;

ben yaklaşık 1.5 sendir ilaç tdavisi görüyorum obsesif ve anksiyete yüzünden.yaklaşık 20 gündür ilacımı doktoruma danışarak
bıraktım. gündüz herşey normal fakat geceleri çok sıkıntı çekiyorum.kalbim durduk yerde hızlanıyor,derin nefesler alma gereği duyuyorum.tüm vücudum kasılıyor ve uyuyamıyorum.işim nedeniyle uyumam gerekiyor çünkü hostesim ve sabah 4 te kalktığımda oluyor.uyandığımda tüm sırtım ve boynum kasılmaktan ağrıyor.uyuyamamaktan ağladığım oluyor sabahlara kadar..ilaca tekrar başlamam mı gerek bilemiyorum ama ömür boyu ilaç mı kullanmam gerekicek ??

Merhaba Fburcu, okb ve anksiyete bozukluklarında salt ilaç tedavisi maalesef böyle etkilere neden oluyor. Bu sıkıntılarda ilaç tedavinizin yanısıra düzenli psikoterapi de görmelisiniz ki, ilacı bıraktığınızda bu sıkıntıları yaşamayın. İlaçlar problemin oluşturduğu sıkıntıları baskılar, ama doğal olarak sıkıntılara sebep olan problem ya da problemleri çözemez. Problem ya da problemlerin ne olduğunu ve nasıl yönetebileceğinizi ancak düzenli psikoterapi ile öğrenirsiniz. Şimdi hızla yakınınızda bulunan bir meslektaşıma başvurun. Gerek olursa, bir süre daha psikoterapinin yanısıra ilaç da kullanırsınız.

Back