çaresizim

Bak bende çok iyi yuzuyorum.demek bu tıp çocuklar böyle oluyor:) kendi takılırken hocayı terslıyor mu ne yapıyor?

yok cnm hoca tuttuk 2 kez öğrendi şimdi sadece üye kendi yüzer.
hoca istemiyor bende geliştirmesi stiller öğrenmesini istiyorum hocalı üyelik ayrı onu istemiyor.
boş kulvarda yüzüyor hocasız yani üye sadece

Okuma yazması ,sözel dersleri nasıl.kitap okurken seri okur mu. ? Harf atlarmi.yavas mi hızlı okur?birinci sınıfa kaç yaşında başladı ve ne zaman okumaya gecti

okuma yazma berbat yavaş okur bazen yanlış okur. 7 yaşında başladı. birinci sınıftada çalışkan olmamasına rağmen 1. dönem okumayı öğrenmişti

sözelde kötü bir türkçe iyi benimde türkçem çok iyiydi
bazen onu bile zayıf alıyor :KK43:

Çok teknolojiyle haşır neşir mi? Tv bağımlılığı falan var mı?
Biraz üstüne gitmemeyi deneyin, eğer teknolojik bağımlılığı varsa en aza indirmeye çalışın. Grup aktiviteleri de çok yararlı olabilir. Arkadaşlarıyla gidebileceği bi kurs veya her hafta sonu bi arkadaşında ders çalışmak için toplansalar mesela?

Çok teknolojiyle haşır neşir mi? Tv bağımlılığı falan var mı?
Biraz üstüne gitmemeyi deneyin, eğer teknolojik bağımlılığı varsa en aza indirmeye çalışın. Grup aktiviteleri de çok yararlı olabilir. Arkadaşlarıyla gidebileceği bi kurs veya her hafta sonu bi arkadaşında ders çalışmak için toplansalar mesela?

evet tv telefon
arkadaşlarına gitmez. kursa gidiyor. birde ben evlere göndermiyorum çok mecbur kalmadıkça (paranoyakça biliyorum ama pimpirikliyim ne olur ne olmaz zaman kötü)

Bu arada ben ilkokulda çalışkandım, severdim de ders çalışmayı ama matematiğe kafam basmazdı. İnan ki matematiği lise 2 de öğrenmeye başladım,çarpım tablosunu bile :KK48: Demem o ki ilgi duymadığı şeylere çalışmak işkence geliyor ona şimdi. Ama o derslerin önemini kavradığında kendi kendine başlayacak zaten.

Bu arada ben ilkokulda çalışkandım, severdim de ders çalışmayı ama matematiğe kafam basmazdı. İnan ki matematiği lise 2 de öğrenmeye başladım,çarpım tablosunu bile :KK48: Demem o ki ilgi duymadığı şeylere çalışmak işkence geliyor ona şimdi. Ama o derslerin önemini kavradığında kendi kendine başlayacak zaten.

ama resim görevini bile yapmıyor. insan birini başarmasa birini başarır

Sevgili evimm Oncelikle yazacaklarim sadece tahmin den ibaret .yazacaklarimin hicbiri oglunzzda olmayabilir amacim sadece yardimci olmak.çocuk etistirme tutumunuzu ve oglunuzun 7 yıl boyunca aldığı akademik eğitimi bilmeden genel yorum ve değerlendirme yapacağım naçizane. İlkokul öğretmeninin tutumu,evdeki yetiştirme tarzınız vs.önemli çünkü.
izleyeceğiniz yol okul rehber öğretmenine gidip ,uygun bir dille Rehberlik Araştırma merkezinden ,( ilceniz hangisine bağlıdır bilemem) akademik değerlendirme yaptırmak istediğinizi söyleyin.Rehbeik Araştırma Merkezleri Milli eğitime bağlı ,özel eğitim ve rehberlik alanında okullardan gelen ogrencilerin değerlendirmelerini yapar ve tedbir alınmasında resmi mercidir.
oglunuzu akademik yönden degerlendiririp yönlendirme yaparlar.
yapılan değerlendirme çocuğunuz ile ilgili zeka yönünden bir problem varsa okulun bu yönde tedbir almasını sağlamaktır.zeka ile ilgili bir problem yoksa ,gerekli görürlerse sağlık kuruluşlarına ,psikikyatri vs yonlendirirler.
yönlendirme sorunu cozermi çözmez.çocuğun sorununun adı konur.maalesef Bu çocuklar okulda kaynar gider.su olur siz çocuğunuzun kapasitesini öğrenirsinİz ve ona göre tedbir alırsınız.ne siz uzulursunuz ne de oglunuz.
Özgül öğrenme guclugude olabilir yani zekada hiç bir problem olmaz,sadece bir akademik alanda okuma yazma ve ya sayisalda öğrenme güçlüğü yaşar.

X