- 26 Kasım 2012
- 6.157
- 2.857
-
- Konu Sahibi sevdasinemalarda
bence sorununuz özel hocayla falan çözülecek cinsten değil..oğlunuzun bu davarnışlarının altında mutlaka başka sebeplr vardır.daha önceki konularınızı da biliyorum..aile içinde yaşamış olduğunuz sorunlar anlık ortaya çıkmaz çocuklarda..
babasıyla olan sorunları bu şekilde gösteriyor oğlunuz bana göre..bir tepki belki de ...
oğlunuz psikolog sadece bir sebep yok dmeiyor heralde...bir sorunu sıkıntısı var ki çocuğun bu şekilde yansıtıyor..
birşeyi yok diyen doktorunuzu değiştirmenizi tavsiye ederim.
Aldığı her iyi not için ödüllendirme yapsanız nasıl olur acaba? Biz de pek ders çalışmayı sevmezdik ama babam her beş aldığımız yazılı için 5 lira verirdi. O bahaneyle ders çalışır belki. Harçlığından fazla bir miktar ya da istediği bir şey olabilir. Biz dört kardeştik mesela annem notları en yüksek olana 100 dolar verirdi sene sonunda. Hiç de özel ders almadık. Siz de bir hedef belirleyip ucuna ödül koyarsanız, zayıf nota da ceza verirseniz daha başarılı olabilir belki. Zayıf bile değil mesela karnesinde hiç 3 olmamalı. Biz 3 alsak ceza verirdi annem. Arkadaşlarımızla görüşmemizi kısıtlardı. İstediğimizi almazdı. Bu işe yarayabilir.Merhaba kızlar. benim sorunum oğlumun dersleri ile ilgiline yapsamda fayda etmedi. özel ders aldırıyorum resmen öğretmenleri kaçırıyor. kimse oğluma ders vermek istemiyor. bir türlü çözemiyorum. zaten maddi olarak ta çok gücüm yok. yine de bir umut özel ders aldırıyorum. ama hep sonu hüsran.
şu anda iyice çaresiz kaldım. hiç ders çalışmıyor. en son ders veren hocada gelmek istemiyor. boş yere paranızı alamam dediyenisini aradım. çok kişi oldu vermek isteyen fakat bu sefer ben karar veremedim. Ankarada oturuyorum. çocuğuma koçluk yapabilecek ders verebilecek birini arıyorum fakat hep hayal kırıklığı yaşamaktan bıktım.
Dipnot: psikiyatr ve psikologa gidiyoruz. dikkat eksikliği var biraz ama derslerinin kötü olması için hiçbir sebep yok dediler. defterleri çok kötü. not tutmuyor. resim bile yapmak istemiyor. ümidim günden güne azalıyor.
sizce ne yapmalıyım
hmm..dikkat eksikligi asagi yukari cocuklarin yuzde 70inde var. Uzucu bir durum, sizi anlayabiliyorum.
Ders yontemi ilgisini cekmiyordur belki? Sinifta arkadaslariyla mutlu degildir? Umarim boyle birseydir ve okul degistirmekle cozulur durumu. Cokmu simarik acaba? Soz dinlemiyormu? Ogretmenleri neden kaciyorki?
Okadar farkli sebebleri olabilirki cocugunuzun bu ders calisma isteginin olmamasiniz.
ADHD (fazla enerjik cocuklar yani), yuksek zekali olmasi, otizm...bisuru nedeni olabilir. Zaten hem psikitatsra hemde psikologa gidiyormussunuz. Uzman olan kisiler cocugunuzu cok iyi analiz etsin arastirsin. Ona gore cocugunuzun sorununu ogrendikten sonrada cozum yollari ararsiniz. Bir cocuk durduk yere inada bindirip ders calismiyor olabilir mi, tuhaf.
Aldığı her iyi not için ödüllendirme yapsanız nasıl olur acaba? Biz de pek ders çalışmayı sevmezdik ama babam her beş aldığımız yazılı için 5 lira verirdi. O bahaneyle ders çalışır belki. Harçlığından fazla bir miktar ya da istediği bir şey olabilir. Biz dört kardeştik mesela annem notları en yüksek olana 100 dolar verirdi sene sonunda. Hiç de özel ders almadık. Siz de bir hedef belirleyip ucuna ödül koyarsanız, zayıf nota da ceza verirseniz daha başarılı olabilir belki. Zayıf bile değil mesela karnesinde hiç 3 olmamalı. Biz 3 alsak ceza verirdi annem. Arkadaşlarımızla görüşmemizi kısıtlardı. İstediğimizi almazdı. Bu işe yarayabilir.
çocuk zaten 2-3 görüşmede bu sorunları anlatmaz ki..siz bilgi vermediniz mi doktoruna evde yaşadığınız sorunlarla ilgli?bu bir süreç zaten,2 görüşmede hiçbir çocuk yetişkinler gibi derdini anlatmaz..cnm bu ikinci doktorumuz . diğer dr da bu da aile ile ilgili bir sorundan bahsetmedi. çocukta bahsetmemiş. yıllardır böyle oğlum birinci sınıftan beri. herkesin ailesi güllük güllüstanlık değil sorunlar olur evde. ama bütün çocuklar bu durumda da değildir heralde
çalışma isteği yok hiçbir şekilde cnm. ders vs iş yapmayı reddediyor
çocuk zaten 2-3 görüşmede bu sorunları anlatmaz ki..siz bilgi vermediniz mi doktoruna evde yaşadığınız sorunlarla ilgli?bu bir süreç zaten,2 görüşmede hiçbir çocuk yetişkinler gibi derdini anlatmaz..
tabi ki her evde sorun olur,ama sizin sorununuz her evde yaşanan aile tartışmalarından değil ki..neden sorunu küçük görme veya inkar durumundasınız bilemiyorum,eşinizin şiddet eğilimi vardı bu sorunla ilgili tedavi oluyor..oğlunuza da bu durumun yansımış olması çok doğal değil mi?
neden reddediyor kısmı önemli..sorunun kaynağı burada zaten..sonuca odaklı değil,sebeb odaklanmalısınız..sebebi çzöerseniz,sonuç da değişecektir.
Böyle büyük hediyeleri 2. dönem sonuna saklasan keşke canım. Bizde her yazılı için beş lira, sene sonuna büyük bir şey alınırdı. Sen büyük hediyeleri Haziran ayına sakla. Eğer notları düşüyorsa telefonunu elinden al. Annem bana ev temizletmek için telefonuma el koyardıya cnm neler yapmadımki ne pahalı şeyler aldım . dokunmatik tel.paten . bisiklet kaykay vs
ama ödülü alana kadar çalışıyor sonrası yok. devamlılık yok. tek istediği gezsin . eğlensin oturup film izlesin
Böyle büyük hediyeleri 2. dönem sonuna saklasan keşke canım. Bizde her yazılı için beş lira, sene sonuna büyük bir şey alınırdı. Sen büyük hediyeleri Haziran ayına sakla. Eğer notları düşüyorsa telefonunu elinden al. Annem bana ev temizletmek için telefonuma el koyardıİşleri bitirmeden de vermezdi. Aksilik yaparsam 1 hafta, zayıf alırsam dönem sonuna kadar el koyardı telefonuma.
psikolog ne diyor bu duruma?
hocayla yada okulla ilgili değil gibi geldi bana..
herkes okuyacak diye bsy yok.. belki cocugun ilgi alani baskadir..
simdi cocuga ve soruna odaklan.. notlari bosver..
Pedagogdan destek almanız şart.Dikkati niye dağınık,neden sorumluluk almıyor vs bunlar öğrenilmeli.Mutlaka altta yatan sebep vardır. Temel problem çözülmedikçe sonuca varamazsınız.
diyorum ya, okulu birak, cocugun ilgi dikkat algi sorunlarina odaklan.. bu sadece okul degil, yasamin tamamiyla alakalicnm notlara takılmam ben zaten önemli olan bu sorun. ben kırk aldığında bile seviniyorum çabalamışsın ne güzel diyorum yüreklendiriyorum.
diyorum ya, okulu birak, cocugun ilgi dikkat algi sorunlarina odaklan.. bu sadece okul degil, yasamin tamamiyla alakali
Bizim zamanımızda büyük paraydı valla. Seneler oldu. Şimdi çocukların günlük harçlığı 10 lira. Siz de 20 lira teklif edin 85 üzeri her yazılı için. Karneye de 200 verirsiniz.cnm hiçbirşey umrunda değilki çocuğun. ceza ne vericeksiniz diye kendi soruyorcezayı veriyorum tmm diyor
beş lira fln neki beğenmez o paraları. çıtası da pek bir yüksektir. öyle ufağa tefeğe kolunu kımıldatmaz