Çaresiz kalır mı anne

Arkadaş dertlenmiş sıkılmış bunalmış.
Annesinden bir ilgi, şefkat, yardım bekliyor anlaşılan.
Tabiki de anasına sorupta doğurmadı.
Her yeni doğum yapmış insan bi ilgi bi yardım bekler.
Bu şekilde kınamak yeterince ayıp bence.
Yahu bunalmak Allahın emri kolay mı?ama anneler bakmıyor diye dertlenmek yanlış..

Düğün 8 de başlıyo Ankara oturanlar bilir ben Çubuktayım düğün Gölbaşında 2 saatlık mesafe var malesef gitsem bile nasıl döncem 8 aylık bebekle
o zaman şöyle yapacaksınız;arkadaşınıza durumu anlatıp gelemeyeceğinizi ama en kısa zamanda evine geleceğinizi söyleyin..üstelik yapın da..bebeğinizi alıp evine hayırlı olsuna gidin..
kendinizi üzdüğünüze değmez..ne güzel elinden geldiğince yardım eden eşiniz var..elbet insan annesinden bekliyor ama,ne kadar az beklenti o kadar çok mutluluk:):)

o zaman şöyle yapacaksınız;arkadaşınıza durumu anlatıp gelemeyeceğinizi ama en kısa zamanda evine geleceğinizi söyleyin..üstelik yapın da..bebeğinizi alıp evine hayırlı olsuna gidin..
kendinizi üzdüğünüze değmez..ne güzel elinden geldiğince yardım eden eşiniz var..elbet insan annesinden bekliyor ama,ne kadar az beklenti o kadar çok mutluluk:):)
Kesinlikle beklenti yok mutluluk var

Yahu bunalmak Allahın emri kolay mı?ama anneler bakmıyor diye dertlenmek yanlış..
öyle değil ki park..insan bir yardım lazım olduğunda,bir aman dediğinde koşacak birini bekliyor.ki bu da annesi oluyor..alsın baksın devamlı diyen yok ama ihtiyaç halinde de severek ilgilensin istiyor insan..
ayrıca bebeği için de anneannesi ile güzle bir ilişkisi olsun ister..onlarınki bambaşka çünkü..sen istemz misin mesela?
ya da bir oooffff dediğinde annene 1 saat gözün arkada kalmadan bırakabilmeyi??

Konu sahibi haklı dertlenmekte.
Zaten bunalım bir dönem geçiriyor, doğum, loğusalık, yalnızlık gibi.
Benimde çevremde bu durumda olanlara anneleri yardım ediyor herşeyine koşturuyor.
Bellki konu sahibininde çevresinde gördüğü bu şekilde ve kendi annesi hiç yardım etmiyor ve haliyle de dert yakınıyor.
Tabi ki de o çocuğu doğururken kimseye sormadı fikrini almadı.
Ama zaten arkadaş 'neden annem bakmıyor' demiyor ki, benim durumumda olanlar nasıl idare ediyor nasıl motive ediyorsunuz kendinizi diyor.

Kk' da profesyonelce olan bir şey varsa oda, konu açan birinin asıl derdine cvp yazmak değil de konu içerisinde ki ince ayrıntılara takılıp konuyu saptırmak.
Lütfen bunda üzerine alınma özellikle sana söylemiyorum bunu, tekrardan yorum açmak istemedim sadece.

Benimde çevremde bu durumda olanlara anneleri yardım ediyor herşeyine koşturuyor.
Bellki konu sahibininde çevresinde gördüğü bu şekilde ve kendi annesi hiç yardım etmiyor ve haliyle de dert yakınıyor.
Ama zaten arkadaş 'neden annem bakmıyor' demiyor ki, benim durumumda olanlar nasıl idare ediyor nasıl motive ediyorsunuz kendinizi diyor.

Kk' da profesyonelce olan bir şey varsa oda, konu açan birinin asıl derdine cvp yazmak değil de konu içerisinde ki ince ayrıntılara takılıp konuyu saptırmak.
Lütfen bunda üzerine alınma özellikle sana söylemiyorum bunu, tekrardan yorum açmak istemedim sadece.
Tamda demek istediğim bu

öyle değil ki park..insan bir yardım lazım olduğunda,bir aman dediğinde koşacak birini bekliyor.ki bu da annesi oluyor..alsın baksın devamlı diyen yok ama ihtiyaç halinde de severek ilgilensin istiyor insan..
ayrıca bebeği için de anneannesi ile güzle bir ilişkisi olsun ister..onlarınki bambaşka çünkü..sen istemz misin mesela?
ya da bir oooffff dediğinde annene 1 saat gözün arkada kalmadan bırakabilmeyi??
Canım insan ister tabi.. bilmem farkettim mi hanımefendi kibar yollu anneye laf ediyor aslında..benim anamda bakmayacak ama benim anam bakmıyor diye değil bu lafım..nasipse kasım itibariyle benide zor günler bekliyor ama bunu annem gelmeyecek diye dramatize edemem..her şeyden önce eşi var ..izin alsın beyefendi bir iki saat olmadı bir iki saatlik bakıcılardan tutsun olmadı hiç mi arkadaşı komşusu yok..en olmadı bebek yeni doğanda değil koysun arabaya yanında gotursun..ama milletin annesi bakarken benim annem gelmiyor diyerek kibar yollu anneye laf etmesin..zira benim anneliğime laf eden konu sahibi kendi de anne..hayaller farklı hayatlar farklı istemek ayrı istediğini elde edemeyince laf etmek çok ayrı..umarım anlatabilmişimdir.

Ben yanlış mı görüyorum bebek 8,5 aylık değil mi hangi lohusalıktan bahsediyoruz..konuyu bir daha okuyacağım baştan sona.

buket arkadaşım,inan geçiyor hepsi geçip gidiyor.bir bakmışsın kocaman olmuş..oğlum seninki kadardı,böyle diyenlere gülüyodum,yok benim zamanda sorun avr heralde geçmiyor diyodum..bunu dediğim sanki dündü :KK70:
uykusuzluk yorgunluk,sinir bozukluğu,iş hayatı sıkıntıları ,geçip gidiyor..oğlum 5 yaşına geldi bile..:)
kendine mutluluklar çıkarmaya çalış,ve süper kadın olmaya çalışma..
sen iyi bir anne ol da,bırak o iyi bir anane olmasın,kendi bileceği iş..:)

Canım insan ister tabi.. bilmem farkettim mi hanımefendi kibar yollu anneye laf ediyor aslında..benim anamda bakmayacak ama benim anam bakmıyor diye değil bu lafım..nasipse kasım itibariyle benide zor günler bekliyor ama bunu annem gelmeyecek diye dramatize edemem..her şeyden önce eşi var ..izin alsın beyefendi bir iki saat olmadı bir iki saatlik bakıcılardan tutsun olmadı hiç mi arkadaşı komşusu yok..en olmadı bebek yeni doğanda değil koysun arabaya yanında gotursun..ama milletin annesi bakarken benim annem gelmiyor diyerek kibar yollu anneye laf etmesin..zira benim anneliğime laf eden konu sahibi kendi de anne..hayaller farklı hayatlar farklı istemek ayrı istediğini elde edemeyince laf etmek çok ayrı..umarım anlatabilmişimdir.
Kolay doğumlar nasip olsun inşaallah sizde buhranlı dönemlerden sonra beni anlarsınız gün gelir herkes etegınıze dolansa bile yanlız hissedersiniz

Kolay doğumlar nasip olsun inşaallah sizde buhranlı dönemlerden sonra beni anlarsınız gün gelir herkes etegınıze dolansa bile yanlız hissedersiniz
Muhtemelen olacak hanımefendiciğim güzel
duanıza luzum yok..başıma gelecekleri az çok biliyorum bende..siz orda yaşına girmek üzere olan bebekle sorun yaşarken ben çiçek böcek büyütmeyeceğim ben gurbet elde tek başımayım zira..siz beni çok yanlış anlamışsınız o yüzden daha da yazıp size rahatsızlık vermeyim..direkt ayıp annenize nasıl olurda gelmez bakmaz diye annenize yüklenip kaçayım.

Kimse annem çocuğuma baksın da ben eski hayatıma döneyim demiyor. İhtiyaç anında neden yok diyor. Siz cocugunuzu 18 yaşında salacak misiniz? Ölene dek ne zaman ihtiyacı olsa yanında olmaya çalışmayacak misiniz? Mecburiyet derken silah zorundan bahsedilmiyor, anne olmanın verdiği vicdanı sorumluluk. Aynı şekilde yaslandiklarinda , hastalandiklarinda ilk bizler gitmeyecek miyiz? Napalım yaslanirken bize mi sordular , bu kadar yasamasalardi mi diyelim?

benim annem de kv de tüm gün bakmadı oğluma bakıcısı vardı.ben çalışıyorum zira.laf etmedim etmem de,istemedim de zaten..ama insan doğum yaptığında yanında annesini istiyor.deatek olsun istiyor.bu dramatize etmek değil ki,üzülmek dertlenmek sadece..
oğlumu komşuma bırakmam,tanımadığım bakıcıya da..gideceği yer 2 saat gidiş,2 saat dönüş bir yer ayrıca..
benim annem de evladımı sevmese,ilgilenmek istemese çok üzülürdüm..

duanıza luzum yok..başıma gelecekleri az çok biliyorum bende..siz orda yaşına girmek üzere olan bebekle sorun yaşarken ben çiçek böcek büyütmeyeceğim ben gurbet elde tek başımayım zira..siz beni çok yanlış anlamışsınız o yüzden daha da yazıp size rahatsızlık vermeyim..direkt ayıp annenize nasıl olurda gelmez bakmaz diye annenize yüklenip kaçayım.
genelde yorumlarınızı beğenirim.ancak çok ayıp etmişsiniz bence..neden saldırdınız anlamadım,güzel doğumlar dilemiş size,duanıza lüzum yok demişsiniz,cidden çok fazla olmuş bu.

Ah ben de bir bebeğimi kucağıma alsam.Beni sittiin sene kimse aramasa da olur.Umurumda olmaz.

Duanıza lüzum yok demeniz tuaf ilk defa böyle ilginç bi düşünceyle karşılaştım güldümde acıkcası annemi suclayın demedim ki size motive edicek bişiler arıyodum

Bebeğim 8 aylık babaanne şehir dışında ve sıkıntı annemin hiç yardım etmemesi bebeğimi sevmemesi
Biraz abartmıyor musunuz?

Benim kızım da dokuz aylık, hafta içi anneannesi bakıyor ama haftasonu ve tatillerde benimle. Onunla parka da avmye de düğüne de denize de gidiyorum. Elbette zorlandığım cok an oldu ama hep yanımdaydı.

Çok fazla dramatize etmişsiniz.

X