'Canlı bomba' profesör aşk için uçak kaçırdı!

Chess

Nirvana
Kayıtlı Üye
14 Ağustos 2009
53.296
42.836
Sahte bombalı meczup korsanla selfie!
Mısır'da bu sabah İskenderiye-Kahire iç hat seferini yapan yolcu uçağını kaçırıp Güney Kıbrıs'a indiren hava korsanının, uçağı zorla indirttiği Güney Kıbrıs'ın Larnaka Havalimanı'nda 6 saat kadar süren eylemin ardından teslim oldu. Akli dengesi yerinde olmayan bir kişi tarafından gerçekleştirildiği sanılan olayda kimsenin burnu kanamadı. Gözaltına alınan korsanın üzerinde patlayıcıya rastlanmadığı bildirildi

İskenderiye-Kahire seferini yapan Egyptair uçağını kaçırıp Güney Kıbrıs'a indiren hava korsanının, Rum Kesimi'nde yaşayan eski karısıyla
fft31_mf7679743.jpeg
görüşmek için bu eylemi yapan, Mısır-ABD çifte vatandaşı İbrahim Samaha isimli bir profesör olduğu öne sürülmüştü.
SİSİ MUHALİFİ BİR İSTİHBARATÇI

Rum Dışişleri tarafından yapılan açıklamada ise, kimi kaynaklara göre üzerinde bomba yeleği olduğu da öne sürülen korsanın isminin Seyfettin Mustafa olduğu ifade edildi. Bu kişinin Sisi muhalifi eski bir istihbaratçı olduğu öne sürülüyor.

MECZUP MU?

Güney Kıbrıs'taki Larnaka Havalimanı'na inen uçakta son olarak 4 kişilik mürettebat ve 3 yolcuhariç herkes serbest bırakılmıştı. Onların da uçaktan ayrılmasıyla, korsan teslim oldu ve elleri kelepçelenerek uçaktan indirildi. Korsanın akli dengesinin yerinde olmadığı, birbirinden çelişkili senaryolar ürettiği öne sürülüyor.

fft31_mf7679847.jpeg

Bütün yolcular uçağı terk ettikten sonra hava korsanı böyle teslim oldu

ÜZERİNDEN BOMBA ÇIKMADI

Hava korsanının beline bağladığı kablolu teçhizatın gerçekten bomba mı yoksa sadece bomba süsü verilmiş başka bir malzeme mi olduğu çok tartışılmıştı ancak tutuklanmasının ardından Rum yetkililer tarafından yapılan açıklamada, korsanın üzerinde herhangi bir patlayıcıya rastlanmadığı bildirildi.

'O MEKTUPTA, KADIN MAHKUMLARIN SERBEST BIRAKILMASI TALEBİ VAR'

Kıbrıs Rum Kesimi'nde yayın yapan iki medya kuruluşu, korsanın uçaktan aprona attığı mektupta, Mısır'daki kadın mahkumların serbest bırakılması talebinin yazılı olduğunu öne sürdü.

Oysa ilk gelen haberlerde, bu 4 sayfalık aşk mektubunun, 'korsan' olarak adı geçen İbrahim Samaha tarafından, Rum Kesimi'nde yaşayan eski karısına verilmek üzere yazıldığı iddia ediliyordu.

fft31_mf7679635.jpeg

Korsan, mektubu aprona böyle attı

'O BENİM KOCAM DEĞİL'

Bu arada ilk başta 'korsan' olarak adı geçen İskenderiye Üniversitesi Veterinerlik Fakültesi Profesörü İbrahim Samaha'nın eşi, "Uçağın içinden geçilen fotoğraftaki kişi benim kocam değil. Eşim, şu an ABD'de bir konferansa katılmak üzere Kahire'ye gidiyor" dedi

fft31_mf7679757.jpeg

MISIR DIŞİŞLERİ: TERÖRİST DEĞİL, GERİ ZEKALI

Bu arada Kıbrıs Rum Kesimi lideri Nikos Anastasiadis, kaçırma olayının terörle bir ilgisi bulunmadığını söyledi. İsmini açıklamak istemeyen bir Rum yetkili de 'Görünen o ki adam aşık' ifadesini kullandı

Mısır Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü ise “Terörist değil, gerizekalı. Teröristler de çılgın oluyor ama bu kadar aptal olmuyorlar. Bu adam aptal" açıklamasını yaptı.

Pilot kaçırılan uçaktan atlayarak kurtuldu...

7'Sİ MÜRETTEBAT 80 YOLCUYLA BİRLİKTE KAÇIRILMIŞTI

Mısır'ın liman kenti İskenderiye'den, ülkenin başkenti Kahire'ye gitmekte olan Mısır (Egyptair) Havayolları'na ait yolcu uçağı, havadayken saat 08.20 sularında içindeki 7'si mürettebat 80 kişiyle birlikte kaçırılmıştı.

fft31_mf7679166.jpeg

Korsanın uçak içinde çekilmiş bu fotoğrafı internete düşmüş ve isminin İbrahim Salaha olduğu öne sürülmüştü. Ancak şimdi bu ismin Salaha değil Seyfettin Mustafa olduğu belirtiliyor

Boeing A320 tipi uçak, ilk haberlerde canlı bomba yeleği giydiği öne sürülen hava korsanının isteği üzerine, korsanın eski eşinin yaşadığı Kıbrıs Rum Kesimi'ndeki Larnaka Havaalanı'na indirildi.

HAVALİMANI TÜM UÇUŞLARA KAPATILDI

Uçağın saat 08.50'de Larnaka Havalimanı'na acil koduyla inmesiyle birlikte havalimanı tüm uçuşlara kapanmış durumda. Uçuşlar Baf'a yönlendirildi.

fft31_mf7679085.jpeg

Pazarlık heyetinden bir yetkili içeri girerken...

KENDİNİ HAVAYA UÇURMAKLA TEHDİT ETTİ

Serbest bırakılanların durumunun iyi olduğu belirtilirken, korsanın, üzerindeki bombaları infilak ettirme tehditleri savurduğu ve bu nedenle uçağa operasyon düzenlenebileceği de gelen iddialar arasındaydı. Ancak daha sonra operasyona gerek kalmadan korsan bütün yolcu ve mürettebatı bırakarak teslim oldu.

fft31_mf7679057.jpeg

İngilizce bilmeyen, sadece Arapça konuşabilen hava korsanı, pilot aracılığıyla pazarlık yürüttü.

AB KOMİSYONU BAŞKANI ADA'DA

AB Komisyonu Başkanı Ada'yı ziyaret ediyor. O yüzden Larnaka Havalimanı yoğun bir gün yaşıyordu.

RUS YOLCU UÇAĞI MISIR'DA DÜŞÜRÜLMÜŞTÜ

31 Ekim 2015'te Mısır'ın turizm kenti Şarm El Şeyh kentinden kalkan Rus Kogalymavia Havayolları'na ait yolcu uçağı, kalkıştan 23 dakika sonra, Mısır'ın kuzeyindeki Sina Yarımadası'nda düşmüş, Airbus A-321 tipli yolcu uçağındaki 7'si çocuk, 7'si mürettebat 224 kişi hayatını kaybetmişti. Rus istihbarat servisi, Mısır'ın Sina yarımadası üzerinde düşen Rus yolcu uçağınınterör saldırısı sonucu düştüğünü duyurmuş, saldırıyı IŞİD üstlenmişti.
http://www.posta.com.tr/dunya/Haber...r-ask-icin-ucak-kacirdi-.htm?ArticleID=334669

Aman iyi ki terörist değil gerizekalıymış :)

Şimdi adam rum yetkilinin dediği gibi aşık mı, Mısır yetkilinin dediği gibi aptal mı, yoksa name'nin dediği gibi her ikiside mi?

Daha uçağı kimin kaçırdığının kimliği belli olmamış, biz de bomba patlatanın kimliği 2 saatte belli, adam kanlı canlı adını bulamamışlar iyi mi? Sorsalarmış adını.

Şimdi adam rum yetkilinin dediği gibi aşık mı, Mısır yetkilinin dediği gibi aptal mı, yoksa name'nin dediği gibi her ikiside mi?

Daha uçağı kimin kaçırdığının kimliği belli olmamış, biz de bomba patlatanın kimliği 2 saatte belli, adam kanlı canlı adını bulamamışlar iyi mi? Sorsalarmış adını.

Mantikli.
Sorsalarmis.
Pazarlik etmisler, insan bi telefonda ' alo kiminle gorusuyorum acaba" diye sorar.

Biraz once belediyeyi aradim direkt konuya girdim. "Kiminle gorusuyorum ogrene bilirmiyim' diye sordu adam. Oysaki sadece vergi yasasini sorucaktim ve telefonu kapaticaktim. Bu kadar onemsiz biseyde bile isim isterken nasil bi ulkeymiste ucagi patlatan adamin ismini sormamislar. Saatlerce pazarlik etmisler bide, 6 saar havada. Ne demisler acaba " korsan bey" diyemi hitap etmisler.

X