Bebek Beslenmesi Canlarım yardımınıza ihtiyacım varrrrr

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

gulcan_mirac

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
19 Nisan 2010
24
0
36
İstanbul
herkese iyi akşamlar sizlerle bir konuyu paylaşmak istedim bildiğim kadarıyla herkesin bebişleri var vee durumlarımızdaa az buçuk iyi herkess bütcesine göre meleklerimizee mamalar ve ek gıdalarıı veriyoruz sıkıntı yokk geçen gün bir komşuma önerdim bu sayfayı onunda 6 aylık bebişi var ve malumm krız çok ciddi şekilde sarsdı onlarıı bu sayfaları araşdırmışş birşeyler öğrenmeye çalışmışş ve bana anlatdığı söğlediği şeyy bana çok dokundu dediki gülcan herkes çok güzel bildiler veriyor burda ve bilgileniyorum ama biliyorsun benim oğluma alıcağım mamalar yok çünkü durumu yok neden herkess markalardan söz ediyoo yokmuu durumuu musait olmayan annelerin bebeğinee yemek tarifii yani burda aslında bizleri yargılamıyorr ve farklıdaa konuşmuyor demek istediğii elindekilerle ne yapabilir bebişinii beslenme konusundaa çokk bilgi sahibi değill kızlarrr bende size soruyorum bende bilmediğim içinn aldığımız bu mamalara eşş değerr ne verebilir bu kişii valla içimden geçeni yazdım daha doğrusuu olan olayıı paylaşdım sizlerle umarım beni yanlış anlamamışsınızdır :)

cnm bu sayfalarda mamasız tarifler de çok ben de mama vermedim bebeğime... bazı arkadaşlar sırf mamayla yapıyor tarifleri bazıları hep mamasız....
mesela ben sebzeleri haşlıyorum içine pirinç bulgur mercimek irmik katıp pişiriyorum
içine bazen kıyma da katıyorum sonra da az zeytinyağı ekliyorum
sabahları pekmez yumurta veya peynir ekmek içi az su ile ıslatıyorum az da tereyağ ekliyorum bazen elma suyu ile ıslatıyorum
elma suyu havuç suyu veriyorum
geçen sbah kahvaltısında elma kiraz ve erik rendeledim ezdim içine pekmez kattım baya sevdi
yoğurt mayalıyorum
yoğurta bazen elma rendesi katıyorum
akşamları pirinci haşlayıp içine elma ekliyorum bazen pekmez de ekliyorum bazen pirinç unlu mama hazırlıyorum pek sevmiyor
mesela kabak patates havuç ıspanak (taze pişince yedirilmeli) semizotu enginar gibi sebzelerle çorba veya püre yapılabilir
veya acısız tarhana yapılabilir ama suda tarhanayı ezip pişirilecek içine hep zeytinyağ katılacak tarhanaya bayılıyor bebişler
ayrıca yoğurtlu pirinç çorbası da tercih edilebilir
kk da evde yapılan bebe bisküvisi tarifleri de görmüştüm ben daha başlamadım ama evde yapıcam bisküvilerini hazır kullanmayı düşünmüyorum:)

ben hiç mama vermedimm prinç unuda vermedimm erk gıdaya geçen anneler mönülerimizi paqylaşalım topiğine baksın benim biçok kişi var mama kullanmayan evet mamala r çok pahalı 30 40 tl filan üstelik çokda sağlıklı olduğu söylenemezz imkanım vardı alabilirdim ama tercih etmedim herşeyini nerdeyse kendim hazırlıyorum şimdi hedefim bisküvisini yapmak yağmurla deneme aşamasındayız guclubacismile

ben de hazır alma taraftarı değilim.almıyorum da.elimde imkanım ne varsa onu yapıyorum.kabak varsa kabak, havuç patates,ne varsa haşlıyorum, az z.yağı katıp püre gibi veriyorum.yoğurt veriyorum.meyve ne varsa onu suyunu veriyorum.havuç olabilir, elma , yani ne varsa.ben taneyle yapıyorum.çok çok almaya da gerek yok.1 patates,1 havuc,1 sebze gibi çorbada.hepimiz imkanlarımız doğrultusunda yapıyoruz.mama sağlıklı değil ki.

ben çalıştığım için sütümü sağarak bırakıyorum. annem sabah kahvaltı veriyor yumurta peynir tereyağ pekmez. aralarda evde hazırladığım yoğurt içine elma veya şeftali rendeliyoruz. çorba yine aralrda bıraktığım sütleri içiyor. benim kızım biraz iştahlı genelde günde bir kere 90 cc mama içiyor. arkadaşınızın bebeği yeteri kadar anne sütü alıyorsa evde hazırlanan ek besinlerle gayet ekonomik bir menü olur. ama eğer anne sütü yoksa mama yerine ne vereceksiniz ki inek sütü verilmeyeceğine göre. mam sağlıklı değil diyen arkadaşlar kabağı patlıcanı yumurtanızdan etinize kadar aldığınız besinler ne kadar sağlıklı acaba. bebeği hiç anne sütü almayıp mama ile beslenen çocuklar var onlar şimdi sağlıksız mı büyüyorlar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…