canım ben apartmanda 4. katta oturuyorum ve birgün eve misafirim geldi gece kapıda karşılıyoruz birşey gezdi gibi oldu bir baktık kırkayak ay nasıl korktum nasıl ürktümve hayatımda ilk kez gördüm canlı canlı yani anlamadım kapıdanmı geldi yoksa balkon kapısı açıktı yaz günü olunca oradanmı geldi bilemedik hemen öldürdük filan ama apartmanın etrafı çimlerle çevrili ve sürekli sulanıyor duvara tırmanma özelliği varsa büyük ihtimal oradan geldi herhalde. Ve arkadaşlar benim holdeki halım kahverengi düz renk ve saggy yani uzun tüylü allahım gece filan onu halının üzerinde seçmem imkansız ve terliksiz üzerine bsatığımı düşünseniz ayyyy iğrenç vallahi uzun süre rüyalarıma girdi filan ama öyle şirket ilaçlaması yaptırmadık kedimiz sıktık birkaç yere ama inan uzun süre etkisinden kafayı yiyecektim ayy halının üzerinde bassaydım üzerine düşünemiyorum ne olurdu allahtan birdaha da görmedik ayyy kimse de görmesin ya
ayyyyyy ınternetten cıyan nasıl bısey dıye bakayım dedım lop dıye bırden cıyan resımlerı cıktı bırden her tarafıma kasıntı dustu bakmaz olaydımmmmmm adamın yuzunde felan cıyanlarrr ayyy her tarafım sımdı atacak dısarıııı neden baktımm yaa
ayyyyyy ınternetten cıyan nasıl bısey dıye bakayım dedım lop dıye bırden cıyan resımlerı cıktı bırden her tarafıma kasıntı dustu bakmaz olaydımmmmmm adamın yuzunde felan cıyanlarrr ayyy her tarafım sımdı atacak dısarıııı neden baktımm yaa
merhaba.walla benim evim de de varmış ben de şimdi internetten resimlerini görünce anladım.şimdiye kadar kırkayak zannediyordum.her gördüğümü vurup öldürüyorum...korktum şimdi ..bizim buralar yeşilliğin bol olduğu bir yer olduğu için varolduklarını zannediyorum...herhalde en iyi çözüm ilaçlama
Allah yardımcın olsun
ahh canım bee niye baktın ki,ben kendimi bildigim için eşime baktırdım.ama sen dedikten sonra kaşıntı tuttu benide kafam nasıl kasınıyo bi bilsen offf.düşünmemeye çalış başka şeyle ilgilen gelmez aklına.sagol canım yaa benim yüzümden baktın şimdi içim kötü oldu.:çok üzgünüm:
aynı hataya mı düstuk ne cicegim.. ben hala tıtrıyom o resımden sonra.........
yok tatlım sen kendını kotu hıssteme benımde zaten ne gelmıse basıma merajktan gelmıstır r senle zaten alkası yok ben durdugum yerde bısey dusununce bıle tıksınır kasınırım acyıpım ben antıkayım kocam gıbı puhahhahah sen moralını bozma sekeer
bu konu açılalı epey zaman olmuş ama bende bu çiyan illetinden dertliyim kızlar.çalıştığım ilçede lojmana yerleştim bu yıl ve zemin kattayım.etrafımız dağ,taş başka bişey yok.geldiğimden beri hemen her gün görüyorum.bi pompa aldım şu 50 sc yazan ilaçlardan aldım ama işe yaramıyo.geçen gün zirai ilaç satan yerden çok etkili olduğu söylenen başka bi ilaç aldım yaptım yok gene işe yaramıyo.burada ilaçlama yapan şirketler yok.kendi çabalarımla başa çıkmaya çalıyom.tüm delikleri alçıyla kapattım ama hala çıkıyolar.en son gördüğüm tam bi karıştı.tüylü tüylü oluyolar ve yılan gibi kıvrıla kıvrıla gidiyolar.hayır kendimden değil yerlerde emekleyen bebeğimden korkuyorum.başka bi eve taşınma imkanımda yok.kafayı yiycem ya.hergün yeni bi ilaç deniyorum bi çare bulan varsa yazarsa sevinirim.öldürücü olmasa korkmazdım ama çok tırstım ya.bide öyle kolay kolay da ölmüyolar,baya vurmak gerekiyo.offf offf usandım bunlardan,2 aydır öldürdüler beni ya..
ayy canım benim yaaaa kıyamam.konuyu açan benim tatlım evet uzun zaman oldu..yeni taşınmış sayılırdım o sıralar...evimiz birkaç ay önce ilaçlandı...onlar nemli yerlede çıkıyo canım aklında bulunsun.banyoya dikkat et...bide mutfaga...bende çok korkuyorum.ilaçlamadan sonra sadece banyoda minik yavruları çıkıyor çok igrenç ya Allahımm..evimi seviyorum ama hayatımda böyle bişy görmedim.havlu asamıyorum miniklerden gelir havluya diye.yerleri çok sık silmeni tavsiye ederim.belki siliyosundur ama yinede söylemek istedim.evin içinde çıkması zor canım.Allah korusun.
selam
valla zor bizim yazlıktada oluyor.akrep çiyan her sene gittiğimizde önce bir ilaçlıyoruz.bikaç saat sonra gidip temizlik yapıyoruz.yazlıktan ayrılmadan tüm eşiklere naftalin serpiyorum.girebileceği her yeri naftalinliyorum.tüm lavaboları delikleri kapatıyorum.sonra tekrar geldiğimizde eve girmeyi başaranların bile öldüğünü görüyoruz.
bu naftalin işini öğrenmeden önce bir kez ısırdı beni o çıyan. .evi temizlemiştik.1 haftadır da oradaydık.hatta o yerde ablam bebeğiyle 1 hafta yattı. ALLAH korudu demek.onlar gittikten 2 gün sonra çok sıcaktı duş alıp gidip onların yattığı yerde yattım.havlu sermiştim saçlarımın altına.yastık ıslanmasın diye.gece 3 de ensemde bir acıyla fırlayıp lambayı yaktım.yattığım yere bir bakarım ki kocaman şimdiye kadar gördüklerimden daha büyük ve siyah bir çıyan. hemen eşime seslendim. havluyla toplayıp öldürdük.çok zehirli olduğunu düşündüğümüz için gecenin 3 ünde eniştemi aradık ne yapalım diye kendisi ziraat fakültesinde hoca. böcükcü diyorum ben ona. bölümü gereği böceklerlerle haşır neşir.oda şok oldu hemen jandarmayı ara hastaneye git felan dedi.jandarmayı aradık sağlık ocağının telefonunu aldık .öyle paniklemiştikki ben eşim ve o zaman 2 yaşında olan oğlumla vedalaşıyorum adeta ölcem diye bide ensemden ısırmış düşünün.hemen apar topar oğlana bez mama kıyafet aldım olurda izmire gitmek zorunda kalırsak bana bişey olurda diye.malum yazlık izmir arası en az 1.5 saat.neyse hemen sağlık ocağına gittik.doktor hanım lütfedip uyandı.anti alerjen ve kortizonlu olan 2 iğne adı verdi karıştır vur dedi hemşireye gayet rahat.bizde diyoruz ensemde çok zehirli değilmi felan diye. izmire gidelimmi diyoruz.
sakin sakin merak etmeyin akrep sokanlarada çıyan sokanlarada bu 2 iğneyi karıştırıp vuruyoruz dedi.
neyse iğneyi vurdular eve gittik.
yani uzun lafın kısası çokta korkulacak bişey değilmiş.ensemdeki 2 diş izi epey kaldı ama ölmedim şükür.izmir mordoğanda yaşadım bunu.bilmiyorum cinsi daha zehirlisi varmı ama ısırdı hemde ensemden ama 1 iğneyle çözüm bulundu.
şimdi evi ilaçlamadan içeri girmiyorum. ne kadar çamaşır sularıyla silsende nafile.yazlıktan ayrılırkende ilaçlayıp eşiklerede naftalin koyup kapıyı kapatıyoruz. geldiğimizde bir sürü ölü çıyan akrep buluyoruz.
sizde delikleri kapatın(lavabo banyo delikleri gibi)eşiklere naftalin dökün.balkonlarınızın köşelerine felan duvar diplerine.inşallah işe yarar.kolay gelsin.
ayy canım yaa okurken tüylerim kalktı resmn..valla Allah korumuş seni cm yaaa...selam
valla zor bizim yazlıktada oluyor.akrep çiyan her sene gittiğimizde önce bir ilaçlıyoruz.bikaç saat sonra gidip temizlik yapıyoruz.yazlıktan ayrılmadan tüm eşiklere naftalin serpiyorum.girebileceği her yeri naftalinliyorum.tüm lavaboları delikleri kapatıyorum.sonra tekrar geldiğimizde eve girmeyi başaranların bile öldüğünü görüyoruz.
bu naftalin işini öğrenmeden önce bir kez ısırdı beni o çıyan. .evi temizlemiştik.1 haftadır da oradaydık.hatta o yerde ablam bebeğiyle 1 hafta yattı. ALLAH korudu demek.onlar gittikten 2 gün sonra çok sıcaktı duş alıp gidip onların yattığı yerde yattım.havlu sermiştim saçlarımın altına.yastık ıslanmasın diye.gece 3 de ensemde bir acıyla fırlayıp lambayı yaktım.yattığım yere bir bakarım ki kocaman şimdiye kadar gördüklerimden daha büyük ve siyah bir çıyan. hemen eşime seslendim. havluyla toplayıp öldürdük.çok zehirli olduğunu düşündüğümüz için gecenin 3 ünde eniştemi aradık ne yapalım diye kendisi ziraat fakültesinde hoca. böcükcü diyorum ben ona. bölümü gereği böceklerlerle haşır neşir.oda şok oldu hemen jandarmayı ara hastaneye git felan dedi.jandarmayı aradık sağlık ocağının telefonunu aldık .öyle paniklemiştikki ben eşim ve o zaman 2 yaşında olan oğlumla vedalaşıyorum adeta ölcem diye bide ensemden ısırmış düşünün.hemen apar topar oğlana bez mama kıyafet aldım olurda izmire gitmek zorunda kalırsak bana bişey olurda diye.malum yazlık izmir arası en az 1.5 saat.neyse hemen sağlık ocağına gittik.doktor hanım lütfedip uyandı.anti alerjen ve kortizonlu olan 2 iğne adı verdi karıştır vur dedi hemşireye gayet rahat.bizde diyoruz ensemde çok zehirli değilmi felan diye. izmire gidelimmi diyoruz.
sakin sakin merak etmeyin akrep sokanlarada çıyan sokanlarada bu 2 iğneyi karıştırıp vuruyoruz dedi.
neyse iğneyi vurdular eve gittik.
yani uzun lafın kısası çokta korkulacak bişey değilmiş.ensemdeki 2 diş izi epey kaldı ama ölmedim şükür.izmir mordoğanda yaşadım bunu.bilmiyorum cinsi daha zehirlisi varmı ama ısırdı hemde ensemden ama 1 iğneyle çözüm bulundu.
şimdi evi ilaçlamadan içeri girmiyorum. ne kadar çamaşır sularıyla silsende nafile.yazlıktan ayrılırkende ilaçlayıp eşiklerede naftalin koyup kapıyı kapatıyoruz. geldiğimizde bir sürü ölü çıyan akrep buluyoruz.
sizde delikleri kapatın(lavabo banyo delikleri gibi)eşiklere naftalin dökün.balkonlarınızın köşelerine felan duvar diplerine.inşallah işe yarar.kolay gelsin.
en küçüğü 5-6 cm. yuvası varmı bilmiyorum.sen neyle ilaçlattın.ilacın adını biliyomusun.burda ilaçlama yapacak yer yok.belediyeye söyledim bi bakarız dediler ama üstünden bi buçuk ay geçti hala bakacaklar.geçen gün gördüğüm kanepenin üzerindeydi,nasıl çıkmış yukarıya bilmiyorum,tam bi karıştı.hayatımda böyle böcek görmedim,sürekli kabus görüyorum.çok kötü bişey ya.evi hergün temizliyoz.her hafta sonu dolapların ve çekmecelerin içini boşaltıp kontrol ediyoz.nerelerden çıkıyolar bilmiyorumki,üff eşimde yok burda annemle beraber kalıyoz.iş başa düşüyo anlayacağın.bulunduğum yerde çok nemli,sürekli yağmur yağıyo,kışında kar.etraf yeşillik ve ağaçlarla dolu.binanın dışını da ilaçladım kendi çabamla ama fayda etmedi.bebeğimi yere bırakamıyom,heran korku yaşıyo insan ya..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?