Canım valla çok şükür başıma gelmedi hiç, napılır bilemiyorum ama nete baktım bak ne diyo:
Boyları genellikle 5 cm civarındadır. Renkleri turuncu ve kahverengi olmak üzere iki gruba ayrılırlar. Nadiren de olsa diğer renklerden olan çıyanlara da rastlamak mümkündür. Çıyanlar zehirli canlılardır. Gündüz saatlerinde evlerde nemli, loş veya karanlık yerleri tercih ederler. Bahçelerde ise taşların altlarında, deliklerde saklanırlar. Geceleri avlanan bu böceklerin temel yiyecekleri böcekler, solucanlardır. İnsanlara direkt olarak saldırmazlar. Genellikle çıplak ayakla çimlerde dolaşan insanları sokarlar. Bunların dışında da ayakkabı, terlik vb. içine saklanıp insanlar açısından tehlike oluşturabilirler. Evlerin içerisinde en çok görülen türü ev çıyanlarıdır. Çokayaklılardan zehirli bir böcek. 5 - 10 cm. büyüklüğünde olan çıyan çoklukla sıcak iklim bölgelerinde yaşar.
bence bir ilaçlama şirketi çağır canım, nette var istanbuldasın zaten kolay bulursun, ay nolur çağır ilaçlat ve rahatla, gelmez bi daha korkma, bende heryere detan maxi sıkıyorum sürekli böcek olmasın diye, sonrada ondan sık bolbol, 6 ayda bir, hamamböceği falan olmuyo o zaman, kolay gelsin canım
canım ya kkda neler duyduk neler..
fareler akrepler solucanlar seninkinide çıyanıda duymuş olduk...
allah yardımcın olsun
canım çiyan neki ilk defa duydum.:uhm:çok fena bir durum ama ilaçlama çağırın evin etrafı dahil.heryeri geçirsinler elden.okurken ürperdim.umarım.son görüşünüzdür.
bende vardı geçen çoktu büyükleri de var küçükleri de.bu sene hiç yok.evlere balkon,cam,banyo küvet deliğinden giriyorlar oraları kapat.balkonunu kışın açık bırakma ,yazında sık sık kontrol et.ben ilaçlama yaptırmadım ancak buraları kapalı tutarak çözüm buldum.balkonumda çok oluyor ama evime girmiyorlar.bir günde 5 den fazla bulduğum oldu eşimde yoktu.oturduğum apartmanın olduğu yerde kazı çalışmaları oluyor.genelde böyle yerlerde ve ağaçlık yerlerde oluyorlar diye biliyorum.geçmiş olsun cnm.dediklerimi yapbide ilaçlat istersen.
okuyunca hemen googleye baktım nedir dıye..
benım evde de gecen gordum o böcekten.. tuvalette. hemen öldurdum.. ama ben onu kırk ayak benzerı bısey sanmıstım.. zehırlıymıs hatta öldurucu olabılıyormus..
inan cok korktum. evım sahıle cok yakın nemlı olan ortamlarda olurmus... ayy bı kötu oldum yaa
öğrenciyken evim alt kattaydı..bahçeye yakındı..
bir gün eşofman altımı giyecektimki...
içinden bişi süzüldü..
önce yılan sandım..
kırrayakmış!!! eee kendi çabalarımla öldürdüm...
bi süre sonrada odamda minik bi yılan gördüm..
onu yakalamak için..
1-2 ay uğraştım odayı talan ettim..sonra sağolsun b
erkek arkadaşımızın yardımyla bulduk ve postaladık...
bi günde camdan içeri kedi girmişti..
öğrenci evi işteee..
ama tabi ben epey bi gerilmiştim..
bence acil çözüm bulun bu duruma ilaçlatın hemen cnm..
Benim başımada yıılar önce buna benzer bir durum geldi. Evinizde verniksiz ahşap, yada şark odası gibi tahta sedyeler vs... yani tahta türü şeyler varmı? bunlarada çok geliyolar.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?