• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Canlarım ne olur bir çözüm...:(((

DerinSu

Nirvana
Kayıtlı Üye
1 Nisan 2008
20.776
47
733
İstanbul
merhaba kızlarr.daha önce bir arkadasımız bu sitede söylemişti de çok şaşırmıştım olur mu öyle şey diye amaa benim başıma geldi:(((ben evime yeni taşındım evimi çok seviyorum.taşınacagımız esnada temizlik sırasında kırkayaga benzer birşey çıktı öldürdük ama ben çiyan oldugunu düşünmek bile istemedim(offffffffffffffffffffffffffffffffffff)kırkayaktır dedim öyle geçti gitti...1 ay oldu evde 1 böcek dahi görmemiştim taa ki dün geceye kadar.mutfagımın halısının kenarı ıslankıştı benide balkon olmadıgı için sarıp banyoda süzülmeye bırakmıştım.birkaçgün kaldı orda dün bi bakayım dedim bi açtım kii aynı yaratıktannnn!!!öyle duruyoo yaa eşimi çagırdım hemen öldürdü ve onun 40ayak degil çiyan olduguna emin olduk.ne yapıcam ben şimdi yaa noolur akıl verin.ilaçlatmak gerekir biliyorum ama şimdilik ne yapabilirim?evinde hiç böyle bişeyle karşılasan var mı çok üzgünüm.:a015:

Canım valla çok şükür başıma gelmedi hiç, napılır bilemiyorum ama nete baktım bak ne diyo:
Boyları genellikle 5 cm civarındadır. Renkleri turuncu ve kahverengi olmak üzere iki gruba ayrılırlar. Nadiren de olsa diğer renklerden olan çıyanlara da rastlamak mümkündür. Çıyanlar zehirli canlılardır. Gündüz saatlerinde evlerde nemli, loş veya karanlık yerleri tercih ederler. Bahçelerde ise taşların altlarında, deliklerde saklanırlar. Geceleri avlanan bu böceklerin temel yiyecekleri böcekler, solucanlardır. İnsanlara direkt olarak saldırmazlar. Genellikle çıplak ayakla çimlerde dolaşan insanları sokarlar. Bunların dışında da ayakkabı, terlik vb. içine saklanıp insanlar açısından tehlike oluşturabilirler. Evlerin içerisinde en çok görülen türü ev çıyanlarıdır. Çokayaklılardan zehirli bir böcek. 5 - 10 cm. büyüklüğünde olan çıyan çoklukla sıcak iklim bölgelerinde yaşar.

bence bir ilaçlama şirketi çağır canım, nette var istanbuldasın zaten kolay bulursun, ay nolur çağır ilaçlat ve rahatla, gelmez bi daha korkma, bende heryere detan maxi sıkıyorum sürekli böcek olmasın diye, sonrada ondan sık bolbol, 6 ayda bir, hamamböceği falan olmuyo o zaman, kolay gelsin canım

Canım valla çok şükür başıma gelmedi hiç, napılır bilemiyorum ama nete baktım bak ne diyo:
Boyları genellikle 5 cm civarındadır. Renkleri turuncu ve kahverengi olmak üzere iki gruba ayrılırlar. Nadiren de olsa diğer renklerden olan çıyanlara da rastlamak mümkündür. Çıyanlar zehirli canlılardır. Gündüz saatlerinde evlerde nemli, loş veya karanlık yerleri tercih ederler. Bahçelerde ise taşların altlarında, deliklerde saklanırlar. Geceleri avlanan bu böceklerin temel yiyecekleri böcekler, solucanlardır. İnsanlara direkt olarak saldırmazlar. Genellikle çıplak ayakla çimlerde dolaşan insanları sokarlar. Bunların dışında da ayakkabı, terlik vb. içine saklanıp insanlar açısından tehlike oluşturabilirler. Evlerin içerisinde en çok görülen türü ev çıyanlarıdır. Çokayaklılardan zehirli bir böcek. 5 - 10 cm. büyüklüğünde olan çıyan çoklukla sıcak iklim bölgelerinde yaşar.

bence bir ilaçlama şirketi çağır canım, nette var istanbuldasın zaten kolay bulursun, ay nolur çağır ilaçlat ve rahatla, gelmez bi daha korkma, bende heryere detan maxi sıkıyorum sürekli böcek olmasın diye, sonrada ondan sık bolbol, 6 ayda bir, hamamböceği falan olmuyo o zaman, kolay gelsin canım

sagol canım netten aktardıgını okuduk dün gece offf çok korkuyorum gece uyurken çıkar diye.bide böceklere karşı aşırı derecede allerjim var bakamıyorum bile ya rabbim nolur koru.sagol ilgilendigin için canım benim.şimdilik detan alayım o zaman .müsait bir zamanımda da ilaçlama çagırayım of yaa.teşekkür ederim.

canım ya kkda neler duyduk neler..
fareler akrepler solucanlar seninkinide çıyanıda duymuş olduk...
allah yardımcın olsun

çok sagol arkadasım yaa.inan ki 40 ayak olsun diye dua ettim ama degil işte çok acaip yaa.nette bi baktık aynısı inceledi eşim off.:((bende burada çiyanı duymuş ve şaşırmıştım ama varmış işte.inşş bir çaresini buluruz yaa.sagolasın.

canım çiyan neki ilk defa duydum.:uhm:çok fena bir durum ama ilaçlama çağırın evin etrafı dahil.heryeri geçirsinler elden.okurken ürperdim.umarım.son görüşünüzdür.

eczanede eskiden sari bir toz satiliyordu bocekler icin dersende verirler sanirim insanlara zarari yok bu tozun ama tum haserata ve bu tarz zehirli hayvanlara karsi super bir toz adini hatirlayamadim ama eczane bilir ama yinede en garantili yolu evini ilaclat Allah korusun bak zehirliymis hemen evini ilaclat o tozuda kullan birsey kalmaz endiselenme

eczaneden sor al istersen cnm..ama garanti olsun dersen ilaçlama şirketini ara onlar heryeri ayrıntısıyla ilaçlıyorlar..böylece içinde rahat olur..kapı pencereni çok açmamaya çalış yada sineklik geçir pencerelere..

canım çiyan neki ilk defa duydum.:uhm:çok fena bir durum ama ilaçlama çağırın evin etrafı dahil.heryeri geçirsinler elden.okurken ürperdim.umarım.son görüşünüzdür.

sagol canım ya.inş dedigin gibi son görüşümüzdür.ben çok korkuyorum böyle şeylerden.ilaçltmamız en iyisi.bende bilmiyodum nasıl bişy oldugunu bu çiyanın ama geçenlerde burada okudum bir arkadasımız yazmıştı hatta yorum yaptım sizler gibi çiyan mı evde nasıl çıkar diye...ama çıkıyomuş.teşekkür ederim cnm.

ilk defa duyuyorum ürperdim...
benimde alerjim vardır böceklere...
allah yardımcınız olsun...

bende vardı geçen çoktu büyükleri de var küçükleri de.bu sene hiç yok.evlere balkon,cam,banyo küvet deliğinden giriyorlar oraları kapat.balkonunu kışın açık bırakma ,yazında sık sık kontrol et.ben ilaçlama yaptırmadım ancak buraları kapalı tutarak çözüm buldum.balkonumda çok oluyor ama evime girmiyorlar.bir günde 5 den fazla bulduğum oldu eşimde yoktu.oturduğum apartmanın olduğu yerde kazı çalışmaları oluyor.genelde böyle yerlerde ve ağaçlık yerlerde oluyorlar diye biliyorum.geçmiş olsun cnm.dediklerimi yapbide ilaçlat istersen.

bende vardı geçen çoktu büyükleri de var küçükleri de.bu sene hiç yok.evlere balkon,cam,banyo küvet deliğinden giriyorlar oraları kapat.balkonunu kışın açık bırakma ,yazında sık sık kontrol et.ben ilaçlama yaptırmadım ancak buraları kapalı tutarak çözüm buldum.balkonumda çok oluyor ama evime girmiyorlar.bir günde 5 den fazla bulduğum oldu eşimde yoktu.oturduğum apartmanın olduğu yerde kazı çalışmaları oluyor.genelde böyle yerlerde ve ağaçlık yerlerde oluyorlar diye biliyorum.geçmiş olsun cnm.dediklerimi yapbide ilaçlat istersen.

canım çok teşekkür ederim.dediklerini yapacagım.inan eve girerken eşime yatak odada özellikle ne delik varsa kapattırdım alçıyla.banyoyu da gözden geçirdik ama yinede bakacagız boruların kenarlarında acıklık var.bugün yapamadık delikleri kapatıcak eşim yine alçıyla.ben çok pipirikliyim çünkü bir delik acık kalsın istemiyorum.ee sakınan göze de çöp batarmış ne diyim.sagol tavsiyelerin için canım çok öpüldün.

Bende böceklerden acaip tırsan biriyim hatta görsem çığlık atarım o kadar büyük bir fobim varki bu korkuyu ister istemez oğlumada geçirdim.Canım bu ziraat ilaçları satan yerlere git orda söyle onlar sana en etkili ilacı verirler böylelikle ömür boyu kurtulmuş olursun

okuyunca hemen googleye baktım nedir dıye..

benım evde de gecen gordum o böcekten.. tuvalette. hemen öldurdum.. ama ben onu kırk ayak benzerı bısey sanmıstım.. zehırlıymıs hatta öldurucu olabılıyormus..

inan cok korktum. evım sahıle cok yakın nemlı olan ortamlarda olurmus... ayy bı kötu oldum yaa

öğrenciyken evim alt kattaydı..bahçeye yakındı..
bir gün eşofman altımı giyecektimki...
içinden bişi süzüldü..
önce yılan sandım..
kırrayakmış!!! eee kendi çabalarımla öldürdüm...
bi süre sonrada odamda minik bi yılan gördüm..
onu yakalamak için..
1-2 ay uğraştım odayı talan ettim..sonra sağolsun b
erkek arkadaşımızın yardımyla bulduk ve postaladık...
bi günde camdan içeri kedi girmişti..
öğrenci evi işteee..
ama tabi ben epey bi gerilmiştim..
bence acil çözüm bulun bu duruma ilaçlatın hemen cnm..

Benim başımada yıılar önce buna benzer bir durum geldi. Evinizde verniksiz ahşap, yada şark odası gibi tahta sedyeler vs... yani tahta türü şeyler varmı? bunlarada çok geliyolar.

okuyunca hemen googleye baktım nedir dıye..

benım evde de gecen gordum o böcekten.. tuvalette. hemen öldurdum.. ama ben onu kırk ayak benzerı bısey sanmıstım.. zehırlıymıs hatta öldurucu olabılıyormus..

inan cok korktum. evım sahıle cok yakın nemlı olan ortamlarda olurmus... ayy bı kötu oldum yaa

yaaaaaaaaaaa.40 ayak olmasın kızzz iyi baktın mı.ay valla arkadaslarımızın dedigi dogru yaa ilaçlatmamız gerek arkadasım ben örümde ilk defa evde çiyan çıktıgını duymuştum başıma geldi korktugum için.ALLAH evinde bu tür yaratıklar çıkan herkese yardım etsin.çok zor bir durum yaşamayan bilemez.

öğrenciyken evim alt kattaydı..bahçeye yakındı..
bir gün eşofman altımı giyecektimki...
içinden bişi süzüldü..
önce yılan sandım..
kırrayakmış!!! eee kendi çabalarımla öldürdüm...
bi süre sonrada odamda minik bi yılan gördüm..
onu yakalamak için..
1-2 ay uğraştım odayı talan ettim..sonra sağolsun b
erkek arkadaşımızın yardımyla bulduk ve postaladık...
bi günde camdan içeri kedi girmişti..
öğrenci evi işteee..
ama tabi ben epey bi gerilmiştim..
bence acil çözüm bulun bu duruma ilaçlatın hemen cnm..

aaa seninki de fenaymış bee.çok sagol canım benim öyle yapıcaz inş yakında.güzelim evimde böcekkk yaa ALLAHIMM yardım et.

Benim başımada yıılar önce buna benzer bir durum geldi. Evinizde verniksiz ahşap, yada şark odası gibi tahta sedyeler vs... yani tahta türü şeyler varmı? bunlarada çok geliyolar.

canım tahta türü öyle çok büyük yada sabit duran eşyalarımız yok.bi tahta masamız var yuvarlak sandalyeleri falan işteöyle tahta tavan veya döşeme de yok.detan alacagım şimdilik.sonra da müsait bir zamanda ilaçlatacagım.

canım ben apartmanda 4. katta oturuyorum ve birgün eve misafirim geldi gece kapıda karşılıyoruz birşey gezdi gibi oldu bir baktık kırkayak ay nasıl korktum nasıl ürktümve hayatımda ilk kez gördüm canlı canlı yani anlamadım kapıdanmı geldi yoksa balkon kapısı açıktı yaz günü olunca oradanmı geldi bilemedik hemen öldürdük filan ama apartmanın etrafı çimlerle çevrili ve sürekli sulanıyor duvara tırmanma özelliği varsa büyük ihtimal oradan geldi herhalde. Ve arkadaşlar benim holdeki halım kahverengi düz renk ve saggy yani uzun tüylü allahım gece filan onu halının üzerinde seçmem imkansız ve terliksiz üzerine bsatığımı düşünseniz ayyyy iğrenç vallahi uzun süre rüyalarıma girdi filan ama öyle şirket ilaçlaması yaptırmadık kedimiz sıktık birkaç yere ama inan uzun süre etkisinden kafayı yiyecektim ayy halının üzerinde bassaydım üzerine düşünemiyorum ne olurdu allahtan birdaha da görmedik ayyy kimse de görmesin ya

Back