Aslına bakarsanız suyun markasından çok pH değerine bakmanız çok daha önemli. Su vücudumuz için çok çok önemli biliyorsunuz ki. Ben daha önce bir kaç markayı ölçmüştüm şaşırmıştım pH değerlerine. Musluk suyunun İstanbul da pH değeri 5 mesela. Buna karşılık Hamidiye su 5.5 mesela. Saka, damla ve bahçepınar ın pH lar da kesinlikle 6 yı geçmiyor. Bu markanın damacana sularını kesinlikle ama kesinlikle tavsiye etmiyorum. Ufak pet şişeleri ölçmedim, bilmiyorum. Ben şu anda Elmacık su kullanıyorum. pH değeri 7.5 çıkıyor. Damacanaların üzerine hiç bakmayın bence. Kullan at basit ölçüm çubukları ya da pH ölçüm aletleri ile kullanacağınız suyun değerine bakmanızda fayda var. Aksi halde içtiğiniz su size sağlık değil hastalık getirebilir. Elmacık su şu an damacana fiyatı 8.75 dir ayrıca. Çok da makul olmadığının farkındayım fakat sağlığım için ayda 5 lira fazla veriyorum sadece. Bu parayı nereye harcamıyoruz ki? Siz de ölçümüne güvendiğiniz sudan asla vaz geçmeyin.
Bu arada suyun ph değerini yükseltmek için bir kaç yöntem var, bunları da araştırmanızı tavsiye ederim. Örneğin ingiliz karbonatı, elma sirkesi, limon gibi. Ama bu uygulamaları en azından pH ı 7 ve üzeri olan sularda denerseniz gerçekten fayda elde edersiniz.
Hoşçakalın