• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

canlar hangi su markasi kullaniyosunuz

pembesu33

bayan pozitif :)
Kayıtlı Üye
26 Kasım 2014
2.635
2.289
83
Kizlar bu aralar su konusunda acayip taktim.. yani karacakaya erikli gumus nestle denedim ama hosuma gitmedi erikli cok guzeldi neoldu bilmiyorum ama iyi deil hemde fiyati 8 lira bizim butceye gore pahali dgerleride tadini sevmedim onerebileceginiz kullandiginiz su markalari nelerdir

merhaba.uzun bir süreden bari " hayat " su kullanıyorum gayette memnunum.denemeni tavsiye ederim.

firmaya eski üye olduğumuz için bir damacanaya 6,5 tl ödüyoruz epeydir.şuan ki fiyat 7 tl sanırım.

Bizim apartmanın altında sucu var ve " Buzdağı" diye bir markayı sattığı için mecburen onu kullanıyordum ama ben de senin gibi taktım suya ve 1 yıl önce hiç duymadığım için şüpheyle baktığım bu markayı bir araştırdım ki sağlık bakanlığınca zamanında yapılan denetlemelerde en iyi sonuçlar bu markadan alınmış bayağı şaşırmıştım ...Ben de şimdi gönül rahatlığı ile "Buzdağı" kullanmaya devam ediyorum. damacana fiyatı 7 TL ...reklam gibi bir mesaj oldu ama fikrimi paylaşayım dedim :)

aslında en iyisi cam damacanalar ama onlarda pahalı oldukça sadece depozitosu 60 küsür müş

Aslına bakarsanız suyun markasından çok pH değerine bakmanız çok daha önemli. Su vücudumuz için çok çok önemli biliyorsunuz ki. Ben daha önce bir kaç markayı ölçmüştüm şaşırmıştım pH değerlerine. Musluk suyunun İstanbul da pH değeri 5 mesela. Buna karşılık Hamidiye su 5.5 mesela. Saka, damla ve bahçepınar ın pH lar da kesinlikle 6 yı geçmiyor. Bu markanın damacana sularını kesinlikle ama kesinlikle tavsiye etmiyorum. Ufak pet şişeleri ölçmedim, bilmiyorum. Ben şu anda Elmacık su kullanıyorum. pH değeri 7.5 çıkıyor. Damacanaların üzerine hiç bakmayın bence. Kullan at basit ölçüm çubukları ya da pH ölçüm aletleri ile kullanacağınız suyun değerine bakmanızda fayda var. Aksi halde içtiğiniz su size sağlık değil hastalık getirebilir. Elmacık su şu an damacana fiyatı 8.75 dir ayrıca. Çok da makul olmadığının farkındayım fakat sağlığım için ayda 5 lira fazla veriyorum sadece. Bu parayı nereye harcamıyoruz ki? Siz de ölçümüne güvendiğiniz sudan asla vaz geçmeyin.
Bu arada suyun ph değerini yükseltmek için bir kaç yöntem var, bunları da araştırmanızı tavsiye ederim. Örneğin ingiliz karbonatı, elma sirkesi, limon gibi. Ama bu uygulamaları en azından pH ı 7 ve üzeri olan sularda denerseniz gerçekten fayda elde edersiniz.
Hoşçakalın

bu konuya ben de çok önem veriyorum.
internette arama yapıp gıda hareketi ambalajlı su raporu tablosuna bakın.
biz ordan yakınlarda bulabileceğimiz en iyi suyu seçtik.
tek kullanımlık damacanalarda alıyoruz o konuda da rahatız.
tüm tanıdıklarımıza da aynı yöntemle bulabildikleri en iyi suyu almaları için elimizden geleni yaptık.
herkes çok memnun kaldı.

ph seviyesi ve içindeki bir maddenin olması gerekene en yakını erikli. bize geldiklerinde suyun içine bir şey sokarak deney yapmışlardı en iyisi ve temizi piyasada erikli.

erikli bozdu ya, çaydanlaığımın dibi kireç tutuyordu erikli kullandığımda
şimdi nestleye geçtim çok memnunum

Eskisehirli olmak ayricaliktir diyorum sehrimin markasi tabiki de kalabak su fiyati iyi tadi guzel mis gibidir kalabak baska sehre gidince diger sulari icemiyorum aliskanlik cok zorlaniyorum eve gelince damacanaya saldiriyorum yeminle :-)

Back