Canım sıkkın

flawless-

Young,Wild&Free
Kayıtlı Üye
27 Aralık 2014
1.425
1.371
33
Bugün canım sıkkın,annemin kansızlık sorunu vardı ama kilo aldırır falan diye içmiyordu ben de önemsemedim pek çünkü iyi görünüyordu.Bu aralar sabahları midesi bulanıp başı dönüyormuş sonunda gitti doktora,doktor 5x5 ml'lik venofer diye bir şey vermiş üzerinde 100 mg yazıyor.Bir de 1 kiloluk 5 tane cam şişede serum vermiş.Eczaneye sorduğunda 2-2,5 saat alman gerekir,yavaş verilir demişler ve o serum bağlanan kısmı da kolunda kalacakmış.5 gün gidecekmiş.Şimdi ben belirtilerini okudum daha da moralim bozuldu halsizlik bilinç kaybı falan yazıyor,bunlar abartı mı acaba bilemedim.Ben ve kardeşim başka şehirlerdeyiz annemin yanına gitsem mi ben yalnız gidip gelebilir mi? Hiç bu kan iğnelerinden vurulan varsa,ya da etkilerine bilen doktor varsa yazarsanız çok sevinirim.

İğneyi bilmiyorum da hapları bulantı halsizlik yapiyodu bende. Çok önceleri kullanmıştım.
Geçmiş olsun. Gidebilirseniz bi gidin iki gün durun en azından etkilerine göre kalırsınız ya da dönersiniz.

İğneyi bilmiyorum da hajrı bulantı halsizlik yapiyodu bende. Çok önceleri kullanmıştım.
Geçmiş olsun. Gidebilirseniz bi gidin iki gün durun en azından etkilerine göre kalırsınız ya da dönersiniz.

Teşekkürler canım.Doktor 5 gün serum yapalım hızlıca damar yolundan verelim,sonra hap veririz demiş.

Demir eksikliğine bağlı anemi tedavisi ben de gördüm ama sıvı ilaçlardı. Herkeste yan etkisi yada hastalık belirtisi farklı oluyor. Ben yerimden oynayamazdım, kalktığım an kusardım.Keşke kilo falan dinlemeyip en baştan kullansaydı ilacını daha kötü olmadan. Boş verilecek konu değil ki.Allah acil şifalar versin inşallah.

Teşekkürler canım.Doktor 5 gün serum yapalım hızlıca damar yolundan verelim,sonra hap veririz demiş.
Rica ederim. Acilen ihtiyacı var demek ki. Kırmızı sulu serum babama da veriyoduk çok bi yan etkisi olmamıştı gerçi babam dinleniyodu zaten sürekli. Aynı mi değil mi bilemem. Bi de kişiye bünyeye göre değişir yan etkisi.

Kansızlık yaşamış biri olarak tedaviyi asla aksatmayın ve yarıda bırakmayın.Bayılma,ayıldığında 1 saat kadar hiçbirşey hatırlamama gibi durumlarım oluyordu.Çabuk yorgunluk ve bacaklarımın titremesi de cabası.
Genelde kansızlıkta yapılan tedavilerin bir kısmı kabızlık yapıyor.Lakin bol sıvı ve lifli gıdalar bu sorunu çözer.
Geçmiş olsun.

Bugün canım sıkkın,annemin kansızlık sorunu vardı ama kilo aldırır falan diye içmiyordu ben de önemsemedim pek çünkü iyi görünüyordu.Bu aralar sabahları midesi bulanıp başı dönüyormuş sonunda gitti doktora,doktor 5x5 ml'lik venofer diye bir şey vermiş üzerinde 100 mg yazıyor.Bir de 1 kiloluk 5 tane cam şişede serum vermiş.Eczaneye sorduğunda 2-2,5 saat alman gerekir,yavaş verilir demişler ve o serum bağlanan kısmı da kolunda kalacakmış.5 gün gidecekmiş.Şimdi ben belirtilerini okudum daha da moralim bozuldu halsizlik bilinç kaybı falan yazıyor,bunlar abartı mı acaba bilemedim.Ben ve kardeşim başka şehirlerdeyiz annemin yanına gitsem mi ben yalnız gidip gelebilir mi? Hiç bu kan iğnelerinden vurulan varsa,ya da etkilerine bilen doktor varsa yazarsanız çok sevinirim.
Yalnız gitmesin tabi, bir komşusu arkadaşı da mı yok?
Benim bir arkadaşım da aynı şekilde damardan tedavi olmuştu. Öyle çok büyük sorun olacağını sanmam, ama tedbir için yanında biri olsun.

Kansızlık yaşamış biri olarak tedaviyi asla aksatmayın ve yarıda bırakmayın.Bayılma,ayıldığında 1 saat kadar hiçbirşey hatırlamama gibi durumlarım oluyordu.Çabuk yorgunluk ve bacaklarımın titremesi de cabası.
Genelde kansızlıkta yapılan tedavilerin bir kısmı kabızlık yapıyor.Lakin bol sıvı ve lifli gıdalar bu sorunu çözer.
Geçmiş olsun.
Rica ederim. Acilen ihtiyacı var demek ki. Kırmızı sulu serum babama da veriyoduk çok bi yan etkisi olmamıştı gerçi babam dinleniyodu zaten sürekli. Aynı mi değil mi bilemem. Bi de kişiye bünyeye göre değişir yan etkisi.

Kaç kez söyledim anlamıyor illa bunu yaşayacaktı demek ki.Bundan sonra ben takip ederim zaten annemin sadece sabahları aşırı mide bulantısı oluyordu .

Kaç kez söyledim anlamıyor illa bunu yaşayacaktı demek ki.Bundan sonra ben takip ederim zaten annemin sadece sabahları aşırı mide bulantısı oluyordu .
Bayılma evresine geçecek kadar kötü değilmiş sanırım.En azından böyle düşün.Birde evet kansızlık için uygulanan ilaçlar kilo yapıyor lakin tedavi bittiğinde çok çabuk verir.

Yalnız gitmesin tabi, bir komşusu arkadaşı da mı yok?
Benim bir arkadaşım da aynı şekilde damardan tedavi olmuştu. Öyle çok büyük sorun olacağını sanmam, ama tedbir için yanında biri olsun.

Komşuları var tabi ama bir tanesi çalışmıyor sadece ama o da eskiden bir doktorun yanında sekreter tarzı bir şey olarak çalışmış,eğitim mi ne almış iğne falan vurmuş.Ama ben güvenmiyorum şimdi annem ona söylerse tutturacak ben takarım serum diye.

Hamilelikte aşırı kansızlığım olmuştu. Demir hapı verdiler ama istifra ettim. Bu yüzden Ferrum Fort verdiler. Her gün bir tanesini içtim.
5279.jpg

İşe yaradı mı?
Tabi ki de hayır. Kalp problemim varmış ondan kansızlık oluyormuş.

kansızlık nedeniyle 5 serum bende aldım..
hiç belirtildiği gibi aman aman sıkıntısı olmuyor o serumların..
maksimum 2 saat içinde bitiyor, çok yavaş damlıyor çünkü..
yanımda biri bulunuyordu benim, çünkü hafif uyku yapıyor..
bişey derler bişey lazım olur falan diye yalnız gitmemiştim..

Ablam kullandi kan ignesi ancak o zaman kani artti kendine geldi cok sukur.
Ama öyle kolunda bir sey kalmiyordu ki bilemedim.
Tek gitmese daha iyi sanki. Kendini guvende hissetmeli, bir kisi yaninda gitse cok iyi olur..

Ablam kullandi kan ignesi ancak o zaman kani artti kendine geldi cok sukur.
Ama öyle kolunda bir sey kalmiyordu ki bilemedim.
Tek gitmese daha iyi sanki. Kendini guvende hissetmeli, bir kisi yaninda gitse cok iyi olur..

Gideceğim sanırım ben.Bu kan iğnesi değil canım annem de kullandı kan iğnesi.Bu serum olduğu için o serum takılan kısmı bırakıyorlarmış.

Gideceğim sanırım ben.Bu kan iğnesi değil canım annem de kullandı kan iğnesi.Bu serum olduğu için o serum takılan kısmı bırakıyorlarmış.

Onda bir sey yok. Acimaz yani. Biraz dikkatli olmasi lazim 5 gün boyunca yeter. Cunku dogum yapan kadinlarin da hastaneden cikana kadar o sey kollarinda kaliyor..
Allah sifa versin..
Kesinlikle gidin..

canınızı sıkmayın.ileri derecede kansızlığı olan insanlar kalp yetmezliğinden gidiyor.bu daha tehlikeli değil mi?

canınızı sıkmayın.ileri derecede kansızlığı olan insanlar kalp yetmezliğinden gidiyor.bu daha tehlikeli değil mi?

Tabiki de tehlikeli zaten annem kendi kendine anemi oldu kullanmaya kullanmaya ilaçları.Keşke 100 gün iğne vurulsa da geçse.

Neden ihmal ettiniz ki. Sırf kilo yapar diye. Bende kilo yapmadı çok fazla sonra sürekli midem bulandığı için iğneye çevirdi doktorum ama iğne de çok acıtıyor hatta haftalar sonra bile o iğne olduğum yer acıyordu yani.

Tabiki de tehlikeli zaten annem kendi kendine anemi oldu kullanmaya kullanmaya ilaçları.Keşke 100 gün iğne vurulsa da geçse.

kansızlık kolay tedavi edilebilen bir şey ama anneniz neden anemi oldu özellikle o yaşlarda yani adet kanamasının çok olmadığı yaşlarda pek kolay değil anemi olmak.vucudun bir yerinden kaçakmolmasın.derin bir tetkik lazım sindirim sistemi üzerine.

[QUOTE="MissPoine, post: 39931886, member: 210601yükselincrmal ettiniz ki. Sırf kilo yapar diye. Bende kilo yapmadı çok fazla sonra sürekli midem bulandığı için iğneye çevirdi doktorum ama iğne de çok acıtıyor hatta haftalar sonra bile o iğne olduğum yer acıyordu yani.[/QUOTE]

Başta kullanıyordu annem sonra bir süre bıraktı yükselince sonra bir ara bana aralıklı kullandım diyip kullanmamış sonra ben de iyi görünce bilemedim hiç farkedemedik o kadar düştüğünü.iğne feci acıtıyor bir de annem arka arkaya baya vurulmuştu hala acıyor iğne yeri.

X