25.05.2010 tarihinde öğrenmiştim yeniden anne olacağımı içim ürpermişti.. korku, telaş, endişe, mutluluk, merak hepsi bir arada ve tarifsiz duygular. Aradan tam bir yıl geçmiş bugün..
10 yıl aradan sonra yeniden anne olmak heyecan vericiydi. Doğacağı tarihe önceden karar vermiştik. Bu ona kavuşmak mı yoksa ondan ayrılmakmıydı bilemiyordum. Aslında beraber o kadar çok keyifliydik ki :)
19.01.2011 tarihinde bütün hazırlıklarımızı tamamlayarak evden çıktık. Ben heyecanla biraz sonra onu kucağıma almanın huzurunu yaşarken aslında bir o kadarda endişeliydim. İlk doğumum genel anestezi olmuştu ve bunda spinal sezeryan karar vermiştik. Açıkcası biraz tedirgindim. Saat 9 gibi hastaneye gittik. ben kaydımı yaptırıken hemşireler hemen bavulumla birlikte doğumhaneye gitmem gerektiğini söyleyince gözlerim doldu. Kimseye belli etmek istemedim ve arkama bile bakmadan bavulumu alıp içeriye girdim. saolsun hemşireler güleryüzle ilgiyle karşılayarak üzerimdeki o gerginliği aldılar. Daha sonra spinal için ön hazırlık olarak serum falan taktılar. derken saat 10:30 fln oldu. O sıra telefon çaldı, hemşire telefonda hastamız hazır dedi. hazır olan bendim ve o an çok heyecanlandım. Sonda takılıp bileğimede 2 kişilik etiket takmışlardı. iki kişilik olması beni dahada çok heyecanlandırdı. Çünkü kısa bir sonra 2 kişi olcaktık. en çok sorun ettiğim sonda ise artık umrumda bile değildi :)
arabaya oturttular ve ameliyathaneye çıkacağımızı söylediler. Ben dışarı çıktığımda herkes kapıda bekliyordu. İyice gözlerim doldu ve asansöre bindim. ameliyathane kapısına gelince artık heyecan doruktaydı. Eşime el salladım ve masaya doğru yürüdüm. Hemen uzanmamı istediler. Sonra sola döndüm ve belime hiç acısını bile hissetmediği iğnem yapıldı. Hemen uyuşmaya başladım. Hiçbirşey hissetmedim ve 3 dk sonra oğlum göğsümdeydi. İnanamadım. Allahım sana şükürler olsun dedim. Minicikti ve çok güzeldi. ben hemen ağlamaya başladım sonra bebeği aldı hemşire. karşımdaki masada onu temizlerken onu izlemek çok güzeldi. yarım saat sonra odaya geldiğimde oğlum cicilerini giymiş mışıl mışıl uyumuştu.
Allahım sen herkese bu güzel duyguyu yaşamayı nasip et.. Herkesin gönlüne göre olanı hayırlısıyla nasip et .. Aminnn