gayet akillica bir davranis gelistirmis. ölüm hayatin gercegi. kedilerimiz elbet bir gün ölecek. simdiden plan yapip bahcesi musait teyze nene vs varsa erkenden onay almak ya da uygun bir yer bulmak o gün geldiğinde panikle ne yapacağını bilmemekten, elinde hayvan cenazesiyle ortada kalmaktan ya da panikle veterinere verip atti mi gömdü mü bilmedigin bir yerde olup senelerce bu kararindan pisman olmasindan iyidir.20 sene yaşayan kediler için ve henüz 6 senedir sizinle olan kediniz için böyle şeyler düşünmeniz sağlıklı bir bakış açısına sahip olmadığınızı gösteriyor bence. Biz kedi sahipleri o ihtimali aklımıza bile getirmemeye çalışırız başta yaşatmaya odaklanırız, onlar daha 6-7 yaşındayken nereye gömeceğiz derdine düşmeyiz
gayet akillica bir davranis gelistirmis. ölüm hayatin gercegi. kedilerimiz elbet bir gün ölecek. simdiden plan yapip bahcesi musait teyze nene vs varsa erkenden onay almak ya da uygun bir yer bulmak o gün geldiğinde panikle ne yapacağını bilmemekten, elinde hayvan cenazesiyle ortada kalmaktan ya da panikle veterinere verip atti mi gömdü mü bilmedigin bir yerde olup senelerce bu kararindan pisman olmasindan iyidir.
allah korusunben de konu hakkinda hic detayli düşünmemiştim. memleketim cok uzak. ama böyle bir sey olursa memleketteki evin arazisine gömmek isterdim kendi kedimi allah kedilerimize uzun ömür versin
kocaman bir kopegim vardi cocugum givi severdim. Cocugum olunca anladim onu cocugum gibi sevdigimi. Omru fazla.uzun olmadi buyuk irk olmanin ceremesini cekti resmen 7 yasinda o cinste yaygin bir kanserden kaybettik. Yani kanser olduguda.kesin degildi tedbiren kemoterapi onerdiler ama o zaten huysuzdu sevmezdi yabancilar eziyet olacakti. Ölümüne kendimiz karar verdik cunku belliydi son gunleriydi. Aci cekiyordu gunlerdir. Kofte severdi onu bile.yememisti. ben son anlarinda ysninda olamadim dayanamadim. Hep iki gozunun ortasindan operdim optum son kez. Aglamamdan etkilenirdi normalde ama o gun sadece bakti. Gezmeye diyerek goturduler. Yuruyecek hali yoktu ama yinede son enerjisiyle kalkti sevinerek. O an hayatimdaki en unutulmaz dersi almistim. Son anlarinda bile hayati seviyordu. Hayattaki amaci dolasip etrafa isemekti ve o ölürken bile buna devam etmeye calisiyordu. Canim oglum ruhu kirlarda kossun. Hep bakip.durdugu o uzak yerlere gitsin ozgurce simdi. Salamazdim oyle her zaman tasmayla gezdirirdim saga sola col satasiyor diye haşariydi biraz. Yaslanipta suratsizlasinca annemle beraber kovalamacilik oynatirdik cocuk givi oynardi yoksa kaka yapamazdi. Ah be. Simdi o gideli 3 yil oldu nisanda 4 olacak.. hala aglarim hatirladikca. Yine bi gözyasi doktum. Ama gün sonunda insan anliyor ki ona guzel bir hayat verdiysen, onu sevdigini biliyorsa bu onlara yetiyor. Benim koca oglanim sevildigini bilirdi. Bazen cok kizardim bi suc isleyince suclu suclu bakardi soylenirdim. Oflayip poflardi ama sonra yine gelir basini dizime koyardi. Guresirken dudagimi patlatmisti o bile simdi ne guzel geliyor. Bir canliyi insan olsun hayvan olsun derinden sevmek, bir ruhla baglanmak hayattaki en degerli sey. Hakkini helal etsin, ozledim ve hepte ozleyecegim.Arkadaşlarım , herkese günaydınGününüz güzel geçsin.Bu aralar hassas bir dönemden geçiyorum. Belki de bu yüzden böyle bir konu açma ihtiyacı hissettim.6 yaşında Smokin cinsi tatlı mı tatlı bir oğlan kedimiz var. Kendisinin 3.ailesiyiz.6 yıldır bizimle yaşıyor.Eşimin arkadaşının kız kardeşi barınağa vermek üzereyken aldım onu.Onunla ilk karşılaştığımda tüyleri topak, poposunda kaka kalıntısı ve üstü başı s...g..ra kokuyordu. Hemen veterinere götürdüm bir güzel temizlendi,paklandı, bakımını ,aşılarını yaptırdım ,vitamin takviyesi ,ilgi derken toparlandı tüy kuşum.Görür görmez bağlandım, kimselere vermem onu ...Gözüm gibi bakar ilgilenirim, tensel teması sevmez,sınırları vardır, mama kabının dibinde kalan mamayı yemez,tazesini ister.Canı isterse ayak ucumda uyur istemezse rahatsız edilmemek için en kuytu yerleri seçer.Bir görseniz insan gibi her derdini davranışları ile anlatır.Ben iş için bir günlüğüne bile olsa il dışına (eşim ve oğlumla kalır) gidip döndüğümde kızar söylenir bana" neredesin sen " der gibi ... Bu kadar detayı onu ne kadar çok sevdiğimi ,bağlandığımı ve benim için çok özel bir varlık olduğunu anlatabilmek için yazdım.Sorum ise şöyle , geçen haftalarda kuzenim kedisini bir hastalıktan ötürü kaybetti ve ben çok etkilendim. Onların bahçeli bir alanı vardı ,oraya gömdüler benim öyle bir alanım yok ne yazık ki , büyük bir şehirde yaşıyorum ve her yer beton yığını.Kendi kendime düşünüyorum eğer başına bir hastalık vs gelirse ne yaparım ,ölürse nereye gömeceğim ,başına gidip ziyaret edebileceğim bir yer neresi olabilir, gibi gibi zihnimde beliren duygu ve düşüncelerim oluştu.Duygusu bile çok üzüyor beni.Normalde böyle birşey aklıma geldiğinde hep geçiştiririm kızardım kendime aklına getirme böyle şeyler diye ...Ama can dostlarımızın ömürleri bizim ki kadar uzun olmuyor maalesef, tabii kimin önce öleceğini Allah bilir ... 8 ay öncede anneciğimi kaybettim hala acısı kor gibi yüreğimde böyle bir durum yaşayan ve can dostunu kaybeden birisi varsa aramızda bana da bir fikir vermenizi rica edeceğim .
Ben de hic dusunmezdim bunu 3 kedim var. En yaşlı olani 10 yasinda hic beklemedigim bir anda melek oldu. Ve ben ne yapacagimi bilemedim. Onu gomdukten sonra ya evdeki bebeklerim de giderse aniden diye oturdum pet mezarlarinj krematoryumlaro arastirdim. Hic konduramiyorsunuz ama olum bir anda gelebiliyor. Bunlari dusunmek lazim. Sorumlu insanlar bunlari dusunur. Konu sahibini cok iyi anliyorum.20 sene yaşayan kediler için ve henüz 6 senedir sizinle olan kediniz için böyle şeyler düşünmeniz sağlıklı bir bakış açısına sahip olmadığınızı gösteriyor bence. Biz kedi sahipleri o ihtimali aklımıza bile getirmemeye çalışırız başta yaşatmaya odaklanırız, onlar daha 6-7 yaşındayken nereye gömeceğiz derdine düşmeyiz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?