Canim cok yaniyor.Yardimci olurmusunuz

umutsuzvaaka

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
27 Aralık 2015
28
9
Merhaba kızlar. Uzun zamandir Kk takip ediyorum ama daha önce konu acmamistim.

Kizlar sorunumu anlatiyorum.Iki yildir devam eden iliskim dun sevgilim tarafindan sona erdirildi.Sebep ise cok komik. Bizim aramizda hic bir zaman buyuk problemler olmadi.Kucuk sorunlari, kucuk tartismalari büyütüyoruz.Bu nasil oluyor derseniz benim soylediklerimi yanlis algilayip sinirlenip suclu olsa bile uste cikmaya calisiyor.

Erkek arkadasim sigarayi birakmak icin bir ilac kullaniyor.Ve bu ila onda yan etki yapiyor.Ilaci birakmasni soyluyorum o da sigarayi birakmak icin onun sart oldugunu soyluyor.Cok basit bi konuda niye boyle yapiyosun diyorum sigaranin yan etkilerinden dolayi boyle tepki veriyorum askim ustume gelme diyor.

Yaklasik bir aydir kendisinin cikardigi sorunlari (kucuk sorunlar) gecistirmemesi gerektigini , bir sekilde gonlumu almasi gerektigini ogretmeye calisiyorum.Mesela kendini iyi hissetmedigi bi gun kuzenleriyle disariya cikacagini soyledi bende evde dinlensen daha iyi olur dedim.Burdan tartisma cikti.Senin iyiligini dusunuyorum diyorum.Bu olayda ben hakliyim ya hemen senin uslubun yanlis bana emir veremezsin bana saygin yok gibi cumlelerle uste cikmaya calisiyor , halbuki sevgilm o kadar ktou degilm cikmak istiyorm dese problem olmayacak.

Dun de sabahtan geceye kadar kuzenleriyle vakit geçirdi.Bunu sorun yapmadim.Davranislarinda biraz daha dikkatli olman gerekiyor dedim.Beni Eskisi gibi sevmedigini felan ima etmeye basladim.Bana susmam gerektigini cok sinirlendigini daha oncede bu konusmayi yaotigimizu onun su zamanlarda ustune gitmemem gerekirken inatla gittigmi, devam edersem kotu olacagini soyledi.Bende artik herseyi toz pembe olarak gormedigimi bundan sonra istedigi gibi herseye evet tamam diyecegimi soyledim.Sen resmen beni degil robot sevgili istiyosun dedim.Sen kadinsin erkek gibi davranmayacaksin.Bana saygin yok.Emir veremezsin bana feln dedi.Guzelce anlatmaya calisiyorum derdimin ne oldugunu gram anlamiyor.bana bir suru sey yazmis tek kelime edersen bi daha yuzumu sesimi duyamazsin dedi.Bende artik sana tek kelime edersem bende adam degilim dedim.Sinirden gozu dondu resmen.Bir suru sey yazmis sen psikopatmisin niye boyle davraniyosun kendimi oldurmemi mi istiyosun ,sen kimsin ,kimsin sen dusmanimmisin benim sevdigim bu olamaz, artik ozgursun yazmis ve beni engellemiş.

Cok seviyorum o yuzden canim cok yaniyor.Gercekten bende mi hata var diye dusunuyorum.Aklimdan bir saniye bile cikmiyor.O tek sorunumuzun benim dik basliligim oldugunu soyluyor bende onun uyanikliligi olarak goruyorum.Bunu guzelce anlatmaya calistigimda sorun bu sekilde buyuyor.Artik ne yapacağımı bilemiyorum.Galiba bu sonumuz oldu.Cok uzuluyorum ama onun bu sinir problemi ilerde bizim icin daha buyuk sorun olacak gibi.
Ne yaparsa yapsin benin ona kizmamam gerektigini dusunuyor galiba.Kizdigimda ona karsi saygisiz oldugumu söylüyor (bana gore oyle birsey yok ). Sizce unutmaya calismali mi yoksa iliskim icin ugrasnalimiyim.

Sizde çok kurcalıyorsunuz gibi geldi bana.
İlaç kullanmasını istememiz çok saçma, evde kalması daha iyi olacaksa zaten dışarı çıkmaz, çoğu şeye müdehale ediyormuşsunuz gibi

Anne gibi müdahaleci gördüm sizi.
Dışarı çıkmasına ve kuzenleriyle vakit geçirmesine bozulduğunuz belli. Fazla üzerine gitmeyin bence.

Öfkesini ilaca bağlamış bahane uydurmuş.
Nasıl oruç tutarken açlıktan sinirli olabilyoruz yine de kırıcı olmamaya çalışıyoruz, sigarayı bırakırken de bi fark göremiyorum yani resmen sinirine bahane bulmuş.
Sen ensesine vur ekmeğini al gibi bi tip olcan ki mutlu olacak beyfendi.
İyi düşün derim çok zor olur ilerde.

Birincisi sevgililerinize/eşlerinize çocuğunuz gibi davranmayın. Koca adamlar hangi ilacı içeceklerine, ne zaman dışarı çıkıp ne kadar kalabileceklerine vs karar verebilirler. (Kamu spotu)

İkincisi böyle bir adamla böyle bir ilişkinin sürmemesi iyi olmuş diye düşünüyorum.

Sanki disari cikmasini sorun yapmis gibisiniz.

Hayir kesinlikle oyle degil.Sorunumuz onun yaptigi seylerden ötürü yaptigim tripleri iyi karsilamamasi.Yani bi kadin sevilmedigini soyluyorsa ona sevdigini soyleyeceksin.Bizimki benim dik basli olduğumu, bu iliskide erkegin sahip olmasi gereken soz hakkina benim sahip oldugumu dusunmesi.Ne olursa olsun hakli haksız kendimi aciklamaya kalktigimda dik basli oluyorum.

Sizde çok kurcalıyorsunuz gibi geldi bana.
İlaç kullanmasını istememiz çok saçma, evde kalması daha iyi olacaksa zaten dışarı çıkmaz, çoğu şeye müdehale ediyormuşsunuz gibi

Mudahale etmiyorum aslinda.Normalde karismam pek.Kendisi ilacin onda ciddi yan etkiler yaptigini (midesi bulaniyor, karin ağrısı, halsizlik, sinir gibi ) soyledi.Bende doktora gitmesini soyledim.Haftasonu doktor muayenesi olmadigindan dolayi ic organlarina zarar verebilecegi dusuncesiyle icmemesi gerektigini soyledim.

Niye kendine ceki düzen versin ki?? Tüm gün kuzenleriyle hir gur cikarmadan vakit gecirip eglenebiliyorsa kiz arkadasina da ayni özeni gösterecek. Hic kendini suclama önce o öfke kontrolünü ögrensin. Birakiyorsa kendine birakiyor sigarayi sinir krizleri niye sana patliyor anlayamadim dogrusu. Ne o cocuk gibi mesajla ayrilmalar engellemeler falan??

Galiba biraz fazla uzerine gittim.Ama beni biraz anlayabilseydi onu düşündüğüm icin yaptigimi gorebilirdi.
Sizin düşünmenize gerek var mı bence herkes kendi iyiliğini, sağlığını düşünebilir. Şu durumda düşünceden ziyade kıskanç bir imaj çizmişsiniz.

Onun kişisel hayatına çok müdahale etmişsiniz gibi geldi bana. Ortak kararlar ortak yaşamda alınır ama siz biraz daha fazlasını yapmış, ortak yaşamdan onun kişisel alanına geçmişsiniz. Kendisiyle ilgili durumlarda ancak öneride bulunabilirsiniz, dinleyip dinlememek onun tercihi. Sonuçta yetişkin insan, çocuk değil ki. Yanlız bu kadın erkek meselesinde saçmalamış o ayrı. Kadınsın, erkek gibi davranıyorsun demek, ben emrederim sen emredemezsin demek. Bu da ayrıca saçma.

Öfkesini ilaca bağlamış bahane uydurmuş.
Nasıl oruç tutarken açlıktan sinirli olabilyoruz yine de kırıcı olmamaya çalışıyoruz, sigarayı bırakırken de bi fark göremiyorum yani resmen sinirine bahane bulmuş.
Sen ensesine vur ekmeğini al gibi bi tip olcan ki mutlu olacak beyfendi.
İyi düşün derim çok zor olur ilerde.

Yalnız bahsettiği ilaç gerçekten çok ağır bir ilaç, sigarayı bırakıyorsun ama psikolojiyi de yanında bırakmış oluyorsun. Konu sahibi de fazla müdahele edince ters teptirmiş olabilir.

Bence haklı olduğunuz taraf da var haksız olduğunuz taraf da.
Belli ölçütlerde sevgilinize müdahele etme hakkınız var elbette ama bunu nerde , ne zaman,nasıl yapmanız gerektiğini ayarlayamıyorsunuz sanırım.
Sigarayı bırakmak gerçekten kolay bir şey değil,insanın bu dönemde sinirleri ayrı bir gerilmiş oluyor ve gerçekten fazla çevre müdahelesi- konuşması insanın sinirlerini hoplatabiliyor. Demiyorum ki bunun arkasına sığınıp her istediğini yapsın söylesin siz sesinizi çıkarmayın. Sadece ne zaman ve nasıl söyleyeceğinizi ayarlayın. Huyuna giderek,tatlı tatlı söyleyin şikayetçi olduğunuz şeyleri. Bence bu hassas döneminde bu kadar müdahele ettiğiniz için bu konuda haksızsınız.
Haklı olduğunuz taraf ise, kadınlar karışamaz, sen erkek misin, müdahele etme tarzında söylemlerde bulunması. Elbette söz söyleme hakkınız var. Kendinizi ezdirmeyin sakın.

Bence haklı olduğunuz taraf da var haksız olduğunuz taraf da.
Belli ölçütlerde sevgilinize müdahele etme hakkınız var elbette ama bunu nerde , ne zaman,nasıl yapmanız gerektiğini ayarlayamıyorsunuz sanırım.
Sigarayı bırakmak gerçekten kolay bir şey değil,insanın bu dönemde sinirleri ayrı bir gerilmiş oluyor ve gerçekten fazla çevre müdahelesi- konuşması insanın sinirlerini hoplatabiliyor. Demiyorum ki bunun arkasına sığınıp her istediğini yapsın söylesin siz sesinizi çıkarmayın. Sadece ne zaman ve nasıl söyleyeceğinizi ayarlayın. Huyuna giderek,tatlı tatlı söyleyin şikayetçi olduğunuz şeyleri. Bence bu hassas döneminde bu kadar müdahele ettiğiniz için bu konuda haksızsınız.
Haklı olduğunuz taraf ise, kadınlar karışamaz, sen erkek misin, müdahele etme tarzında söylemlerde bulunması. Elbette söz söyleme hakkınız var. Kendinizi ezdirmeyin sakın.

Onerileriniz icin tesekkur ederim.Ozellikle bu sigarayi birakma doneminde oldu.O yuzden alttan almaya karar verdim.Tabiki onun da hatasini anlamasini saglamaya caliscm

X