Canım çok sıkkın/Dişler..

bulutcukadin

annesinin kuzuları❤️
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
6 Mayıs 2017
223
359
Bu açtığım konu bdv bölümünde durursa çok ama çok mutlu olurum.

Arkadaşlar hamileliğimde diş ağrısı çok çektim. Sol altta azı dişlerimden birisinde kist oluştu,kanser bile yapar bu dişi çekmezsek dedi doktor ve çekti. Kısa bir süre sonrada yanındaki azı dişim sallanmaya başladı. Şuan öyle aşırı sallanıyor ki, parmaklarımla tutsam elimde kalacak gibi..

Psikolojim çok bozuldu, hiçbir türlü sol tarafı kullanamıyorum. O dişim de giderse en dipte sadece 1 tane kök dişim kalmış olacak, başka da yok. Ki gülünce gözüken bir yer. Bu aşırı sallanan dişim bir haftaya kadar düşecek belli ki.. Sizce bu durumda(kök dişleri olmadığında) dilde pelteklik olur mu? Ve siz de diş eksikliği varsa nasıl bir tedaviyi seçtiniz?

İmplant için tek dişe 2300 tl dediler ve iki diş beni maddi açıdan zorlar. Bir de yaşlanınca implant tutmamaya başlayıp kendini atıyormuş. Yorumları okudum, 1 yıl sonra bile yüzü burnu bile şişiyormuş insanların, implant tutmuyormuş.

O kadar canım sıkkın ki.. Sorularıma cevap verirseniz çok mutlu olurum. Hepinize çok ama çok teşekkür ederim..

Tek implant, diğerini köprü yapılsa olmuyor mu acaba?

Diş hekimi biri görür mesajınızı umarım. Geçmiş olsun.

Köprü de diğer sağlam dişin de zarar görür dedi doktorum. Bilemedim hiç..

İnşallah.. Yorum yapıp vakit ayırdığınız için çok teşekkür ederim.

Bu implantin bukadar sorun yaptigini hic duymamisdim fazla abartmis olmasinlar ? suan herkez implant yaptiriyor cünkü..

Birçok yorum okudum, hepsi bir şikayet yazmışlar. İyice gözüm korktu açıkçası..1 yıl sonra bile yüzü gözü şişenler olmuş, implant kendi kendini atmış, o çiviler çeneden yukarıya çıkmaya başlamış vs.. Çok fena oldum okudukça.

Benim hem sağ hem sol tarafta birer kök dişim gitti. 2 tarafımda eksik yani, pelteklikten kastın konuşma bozukluğu mu bişey olmadı bende.
Ben implant düşünüyorum ya, herkes öneriyor iyi bir yerde yaptırınca pahalı biraz ama.
Yaşlanınca tutmadığını duymamıştım, ama zaten şuan 2 eksik var, yaşlanana kadar hiç kalmaz heralde:)

Köprü de diğer sağlam dişin de zarar görür dedi doktorum. Bilemedim hiç..

İnşallah.. Yorum yapıp vakit ayırdığınız için çok teşekkür ederim.
Yani, elbette törpülenecek o diş...ama maddi imkan buna müsaitse. Başka bir hekimden daha fikir alın derim.

Bir de sağlam diş niye sallanıyor ki? eğer çene kemiklerinizle ilgili bir sıkıntı varsa, hakkaten implant para kaybı olur. Belki o zaman da yarım takma dişler var ya, öyle bişey çözüm olabilir.

Yanyana iki kök diş eksikliği daha kötü. Bir görsen.. :) Benim de yaşlanana kadar diş kalmayacak sanırım ağzımda. Yaptıranların yorumlarını okudukça iyice kötü oldum..Umarım biz öyle bir sorun yaşamayız..

Yok daha neler .. iyi bir yerde yaptirirsaniz hic öyle olacagini sanmiyorum . bide sunu düsünün haliyle problem yasamis insanlar yorum yapiyor memnun kalan kisiler yorum yapma geregi duymuyor ..

Hamileliğimde bu diş sorunlarıyla karşılaştım. Yoksa bir tane bile çürük yoktu. O çekilen dişimde çürük değildi sallanan dişim de çürük değil. O kistli dişim çekilince nedense yanındaki dişim de sallanmaya başladı. Birkaç cerrahla konuştum, fiyatlar aşırı uçuk..Köprüyü, protezi hiçbir cerrah önermiyor. İmplant dedi hepsi. Ama acaba para kazanmak için mi böyle diyorlar bilemiyorum orasını maalesef

Yok daha neler .. iyi bir yerde yaptirirsaniz hic öyle olacagini sanmiyorum . bide sunu düsünün haliyle problem yasamis insanlar yorum yapiyor memnun kalan kisiler yorum yapma geregi duymuyor ..

Haklısınız. Daha fazla o yorumlara bakmayım ben artık,zaten dişçiden çok korkuyorum iyice kötü oldum. İnşallah ben memnun kalırım, umarım bir problem çıkmaz. Size de çok teşekkür ederim yorumunuz için

Bizim dişçi 2 tane Yanyana dişe implant önermemişti. Kenarlara implant aralara köprü önermişti.
Kötü örneklere odaklanmışsın annemin 10 yıla yakındır 2 tane dişinde implant var ilk çıktığında yaptırdı, hiç sorun yaşamadı. Kemiğe yabancı bir madde takılıyor kabul etmeyebilir vücut, bunların garantisi oluyor tekrar takıyorlar.

Selam
Benim de öndeki bir dişim estetik dolguluydu
Sallanıyordu
Onu çektirdim
İmplant için uğraştık Ekim ayından beri ama kemik tutmadı benim
Çene kemiklerim inceydi ve kalınlaşmadı
Cerrahi ameliyat da olsam olmadı

Haftaya zirkonyum köprüye başlayacağız
Eğer kemik yapın müsaitse kesinlikle implant diyorum
Biraz tuzlu ama köprüde yan dişlerin de gidiyor
Törpüleniyor
Ben mecbur kaldığım için yaptıracağım

Benim en dipte kök dişim sağlam, onun yanındaki iki diş eksik. Yani bu durumda implant olmaz mı? Annenizin hiçbir şikayeti olmadı mı? Haklısınız, bütün şikayetleri okudum internette, daha da korktum.. Çok teşekkür ederim size de..

Yaptıran, memnun olan ve bunu çeşitli forumlarda dile getiren çok olmaz, anca bir soran olursa önerilir. Ama memnun olmayanlar bunu paylaşmaya daha çok meyilli, şikayet amaçlı. Bu herşeyde geçerli, mesela bir ürünü alır kullanırsın, problem yaşarsın bunu hemen yazıp şikayet etmek istersin ama sıkıntı yaşamazsan dillendirmezsin, onun gibi düşünün.
Bu yüzden olumsuz yorumları daha çok duyuyoruz.
Tabi bir de şey var iyi bir yerde yaptırmak önemli, diş sonuçta en önemli uzuvlarımızdan biri, verilen paraya acımamak gerekiyor o yüzden o da maddiyata bakıyor biraz.

Tabi ki olur da bütün dişlere implant yaptırmak yüksek maliyetli olur, ilerde takma diş kullanmamak için ara ara implant diğer boşluklara köprü yapılması mantıklı demişti dişçimiz. Annem hiç sorun yaşamadı, yaptırırken şişme oldu o da çok normal, vida kemiğe takılıyor çünkü. Onun dışında yıllardır en ufak problemi olmadı ve bize implantı öneriyor. Geçmiş olsun

Bende ondan korkuyorum, kemik tutmayabiliyormuş. O çiviler bir takılıp bir çıkarılıyormuş. Nasıl dayanırım.. İmplantta bir diş için 2300 tl dedi bir cerrah, yurtdışından en iyi marka gibi şeyler söyledi. Epey uçuk bir rakam sanki.. Zirkonyum köprüde diğer dişler zarar görüyor yani, doğru mu anladım? Bir de bu diş eksikliğinizde pelteklik, konuşma bozukluğu oldu mu? Eşim pelteklik olabilir deyip canımı sıktı..Size de çok geçmiş olsun. Çok soru sordum kusuruma bakmayın. :)

Merhaba
İstediğin kadar sorabilirsin sıkıntı yok
Küçüklüğümden beri dişçiye gidiyorum ben
Her türlü diş tedavisini oldum

Bence 2300 iyi bile demiş
Ben 3000e yaptıracaktım
Kemik tozu da ek olarak ücret alacaktı
1500 falan olanlara bakma bile dedi dişçi
Onlar Çin malı oluyormuş
Benimkisi İsveçti sanırım
İsveç ve Alman öneriyordu zaten

Pelteklik olmadı bende
Ameliyattan sonra oldu o da dikişlerden konuşamadım düzgün
İki kez açtılar işte o kısmı ilkinde kemik tozu koydular kalınlaşsın diye (bu kemik tozu çok pahalı bir şey onu da ücretini hesaba kat)
İkinci açışta tutmamış
Çenenden kemik alıp koysam da tutmaz bu kemik çok ince ve çöker dedi
Orada bitti implant maceram

Kemiğini incelediler mi?
Çene kemiğin uygun olmazsa zaten çöker ve implantların çıkar
Onun için güvendiğin bir doktora çene filmini göster mutlaka

Ben de yaptırırım diye çıktım yola kesin yaptıracağım dedim ama olmadı

Evet köprüde yan dişler törpüleniyor
Her köprüde böyle
Maddesi değişiyor
Metal destekli porselen - arkası metal olduğu için koyu ve daha az doğal duruyor
Zirkonyum - ışığı geçiren olduğu için diş minesi gibi duruyor
Bir de lamina varmış ama o pek sağlam değilmiş ancak en estetiği buymuş

Amma yazdım
Dertli olunca tabi

2 tane implantım var biri 10 yıllık biri 5 yıllık bir kere bile sıkıntı çekmedim. bundan sonra da allah korusun diş maybı yaşarsan yine implant yaptırırım. ömürlük çünkü.
55 yaşında annem implant yaptırdı o da çok memnun. yaşlanınca kendini atıyormuş gibi bir mevzu söz konusu olamaz o kadar derine gömüyorlar ki atması için çenenin komple çekilmesi lazım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…