candan öte can varmış oda evlatmış

çıkacağı gün için bişey demiyolar ilk 3 gün mama verdiler sütüm gelmemişti sonra her gün sağıp götürdüm ağzında sonda var midesine boru iniyo ordan veriyolar. inşallah hayırlısıyla çıksın çok dikkat ederim

oğlumun da öyleydi çıkmadan iki gün önce biberonla beslenmeye başlamıştı. biberonla beslenmeye nefesi yetmiyordu biberona geçiş iyileştiğini gösteriyordu. inşallah en kısa zamanda iyileşir.

oğlumun da öyleydi çıkmadan iki gün önce biberonla beslenmeye başlamıştı. biberonla beslenmeye nefesi yetmiyordu biberona geçiş iyileştiğini gösteriyordu. inşallah en kısa zamanda iyileşir.
solunum cihazından ayıramıyolar az az oksijeni azaltıyoruz diyo doktor inşallah bende biberonla beslenmeye başlandığı haberini alırım bir an önce

geçmiş olsun allah tez zamanda şifa versin bebeğine evlat çok farklı benimde kızın dün yemek yerken boğuluyordu o saniyeler içinde resmen öldüm çığlık çığlığa kaldık... allah kimseyi evladınla sınamasın...

solunum cihazından ayıramıyolar az az oksijeni azaltıyoruz diyo doktor inşallah bende biberonla beslenmeye başlandığı haberini alırım bir an önce
azaltıyorlarsa çok güzel. bebeklerde iyileşme çok hızlı oluyor solunum cihazındayken akşamına belki cihazdan çıkar. mesela oğlum yoğun bakımda 1,5 gün biberonla beslendi bir kerede ben beslenme saatine gittim emzirmek için. ertesi gün çıktı.
o zaman sizin de kavuşmanıza çok az kalmış. beslenmesi nasıl, beslenmesinin artması da iyileşme göstergesi. oğlum her hastaneden geldiğimizde "kardeşim bugün kaç cc beslenmiş, solunumu kaç olmuş" diye soruyordu. bacaksız oğlum bile bu terimlere alışmıştı :)

inanır mısın hiç bilgim yok hemşirelere soruyorum biz bilgi veremiyoruz diyo doktora soruyorum ben ne yapılması gerekiyosa yapıyorum siz bana bunu soramazsınız diye tersleniyo bende ters bişey desem tartışma olcak zaten derdimiz bize yetiyor. ama bugün gittiğimde sorucam ne kadar veriyosunuz diye.

biz de bebişi ziyarete gittiğimizde gün içinde kaç cc beslendi, günlük kaç kilo aldı, ne işlemler yapıldı söylüyorlardı. çaktırmadan küvezin üstünde duran çizelgeye de bakıyordum. orda solunum sayısı, kilosu, beslenmesi yazıyordu. tarayıcı gibiyimdir gördüm yazıyı hemen hafızaya kaydederim. solunum sıkıntısı nedeni neymiş? oğlum doğumda ciğerindeki suyu atamamıştı, yaş ciğerdi hastalığın adı da.

rabbim tez vakitte şifa versin. ya şafi adıyla inş...

nerede varsa...

yok bize hiç bir şey söylemiyorlar doktordan güç bela iki kelime anca öğreniyorum düne göre daha rahat yada daha rahatlamadı diyor. benim suyum geldiği için hemen hastaneye gitmiştik normal doğum bekliyordum doktor dedi ki bebek kendini geri çekmiş kafası tepede sezeryana almamız lazım seni dedi kabul ettik. bebeğimin boynuna iki kere kordon dolanmış doğduğunda rahat ağlayamadı epey de mordu. 10 sn kadar gösterdiler giydirip size teslim ederiz dediler ben odaya geldiğimde bebeği küveze almışlar ilk 45 dk dediler sonra ertesi gün çıkar dediler bugün 14. gün. artık gökte yürüyor gibiyim bastığım yeri bilmiyorum.

oğlum da doğduğunda mordu. beslenmesi nasıl, artış var mı diye sorar mısınız? bebeği yoğun bakımda olan annelere anlayışlı olmaları gerekmiyor mu? kadın daha yeni doğum yapmış, ameliyatlı, bebeğini kucağına alamamış. bizde de başta biraz sorun çıktı kayınvalidem ankarada sağlık grup başkanlığını arattı, başhekimle görüştü. sonra bize karşı doktorun tavrı değişti, cep telefonunu verdi her gün yanına gidiyor, cepten arıyorduk. olmadı başhekimle görüşün

Canım ben de yenidoğan yogunbakım hemşiresiyim.Kaç cc ile beslendiğini sen kafana takma çünkü entübe bebekler bazen sindiremezler,az az beslenip gerisi serumla tamamlanır.Günlük alacağı kalori miktarını doktor hesaplıyor onun hepsini de alıyor sen merak etme.Senin için şu an öncelik makinadan çıkması,akciğerlerinin düzelmesi,kanındaki enfeksiyonun gerilemesidir.Term bebekler daha hızlı gelişme gösteriyorlar bizimde böyle çok bebeğimiz oluyor, sadece sorunu buysa Allahın izniyle hemen hepsi iyileşip gidiyor.Sütünü her 2 saatte bir sağmaya devam et,inşallah sağlıkla hucağına alırsın en kısa sürede.

doktorumuz aynı zamanda hastanenin başhekimi zaten. bugün gittiğimde öğrenene kadar sorucam ne kadar terslenirse terslensinler bakalım. hiç onların tavırlarını bile takmıyorum sadece oğlumla ilgilensinler onu iyileştirsinler istiyorum. ikinci günde hemşire terslemişti ailem şikayet ediceklerdi ettirmedim bebeğime onlar bakıyor şikayet edersek içim rahatt etmez nasıl davranacağını bilmiyorum çünkü. bazen kendimi çok yalnız hissediyorum.

allah razı olsun başka bir sıkıntısı yok diyorlar inşallah dediğiniz gibi olur iyileşir ve evimize gelir meleğim. geceleri 2 saati aşıyor sütümü sağmam sıkıntı yaratır mı acaba ?

tüm dua eden arkadaşlardan allah razı olsun. çok şükür ki bebeğim solunum makinasından ayrılmış maskeyle oksijen veriyorlar. inşallah geri ihtiyaç duymaz makinaya.

allah razı olsun başka bir sıkıntısı yok diyorlar inşallah dediğiniz gibi olur iyileşir ve evimize gelir meleğim. geceleri 2 saati aşıyor sütümü sağmam sıkıntı yaratır mı acaba ?
Geceleri de en azından 4 saatte bir sağmaya çalış,hem alışırsın bebişin geldiğinde 2-3 saatte 1 uyanmaya :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…