- 8 Temmuz 2011
- 3.058
- 2.398
-
- Konu Sahibi mutsuzamaumutlu
Rabbim en kisa zamanda sifa versin. Bir an evvel saglikla minigini kucagina alip doya doya koklarsin insaAllah.bu zamana kadar ne saçma şeylere canımı sıkmış üzülmüşüm her şey ne kadar boşmuş şu 12 günde anladım evladım doğalı 12 gün oldu ben onu hiç kucağıma alamadım solunum sıkıntısı var diye küvöze aldılar hemen. çıldırcak gibiyim artık.isyan etmiyorum ne gelirse allahtan ama dayanamıyorum artık her tarafından iğne vuruyorlar bebeğime ağzındaki boruları çıkarmaya çalışıyor çıkaramadıkça ağlıyor içim yanıyor onu öyle gördükçe. elimden bir şey gelmiyor çaresizlik ne zormuş.
allah yardımcınız olsun. sabırlar versin. annelik çok yüce bir duygu, yerini hiçbir sevgi almıyor. dilerim bir an önce iyileşir. ve o güzel bebeği bizim için de koklaya koklaya öpersiniz. dualarım sizinle...bu zamana kadar ne saçma şeylere canımı sıkmış üzülmüşüm her şey ne kadar boşmuş şu 12 günde anladım evladım doğalı 12 gün oldu ben onu hiç kucağıma alamadım solunum sıkıntısı var diye küvöze aldılar hemen. çıldırcak gibiyim artık.isyan etmiyorum ne gelirse allahtan ama dayanamıyorum artık her tarafından iğne vuruyorlar bebeğime ağzındaki boruları çıkarmaya çalışıyor çıkaramadıkça ağlıyor içim yanıyor onu öyle gördükçe. elimden bir şey gelmiyor çaresizlik ne zormuş.
bu zamana kadar ne saçma şeylere canımı sıkmış üzülmüşüm her şey ne kadar boşmuş şu 12 günde anladım evladım doğalı 12 gün oldu ben onu hiç kucağıma alamadım solunum sıkıntısı var diye küvöze aldılar hemen. çıldırcak gibiyim artık.isyan etmiyorum ne gelirse allahtan ama dayanamıyorum artık her tarafından iğne vuruyorlar bebeğime ağzındaki boruları çıkarmaya çalışıyor çıkaramadıkça ağlıyor içim yanıyor onu öyle gördükçe. elimden bir şey gelmiyor çaresizlik ne zormuş.
bizim bugün 13. gün oldu benim bebeğimde bu sıkıntıdan yattı çıktı diyenleri duydukça umut oluyor inşallah bir an önce iyileşir. benim bebeğimin ağzından veriliyo hep oksijen birde mama için sonda var iki tane boru hep ağzında yavrumun bir an önce çıkar sağlığına kavuşur inşallah. allahım size de bir daha öyle günler yaşatmasın evlatlarınızı size bağışlasın rabbimçok geçmiş olsun. aynı şeyi geçen yıl ben de yaşadım. oğlum doğar doğmaz solunum sıkıntısı nedeniyle onbir gün yoğun bakımda kaldı. dediğiniz gibi her gün kan tahlili ve serum yeri değişikliği için delik değişikti. burnuna takılan hortumdan rahatsız oluyordu, iyi olduğunda ağzından oksijen alıyordu,hortumla besleniyordu. iyi olduğunda fanustan oksijen alıyordu fanusu çıkatıyordu ya da kenarı emmeye çalışıyordu. oğlum kardeşim ne zaman gelecek diye üzülüyordu. ben sorana en geç perşembe çıkacak diyordum. eşimde kendini şartlandırma, hayal kırıklığın büyük olur demişti. ben de hayır perşembeye kadar çıkacak diye inat ettim ve perşembe günü çıkmıştı.çok zor günlerdi. çok şükür günler geride kaldı, hiç aklımıza bile gelmiyor. .
inşallah bebeğiniz en kısa zamanda iyileşir. çıkacağına inanın, dua edin. dediğiniz gibi böyle büyük bir sıkıntı yaşayınca geçmişte ne basit şeylere üzülmüşüm diyorsun.
çıkacağı gün için birşey demiyorlar mı? mamayla mı besleniyor? oğlum üç gün mamayla beslendi sonra anne sütüyle. inşallah en kısa amanda sağlıkla evinize gelir. şimdiden uyarayım çıkınca da ilk zamanlar hijyene çok dikkat edin. kalabalık ortamlara ilk zamanlar sokmayın, hasta insanlar yaklaşmasın. mümkünse ilk günler sizin dışınızdaki insanlar maske taksın. çünkü çok hijyenik bir ortamda yaşadığı için çabuk hasta olur. bir arkadaşımın çocuğu da solunum sıkıntısından üç-dört gün kaldı. çıkınca insanlara hayır diyememiş bebiş mikrop kaptı tekrar yoğun bakımda kaldı. biri odasına gelecekse önceden odada lavanta kaynatıp odada bekletin. lavanta havayı temizlermiş.bizim bugün 13. gün oldu benim bebeğimde bu sıkıntıdan yattı çıktı diyenleri duydukça umut oluyor inşallah bir an önce iyileşir. benim bebeğimin ağzından veriliyo hep oksijen birde mama için sonda var iki tane boru hep ağzında yavrumun bir an önce çıkar sağlığına kavuşur inşallah. allahım size de bir daha öyle günler yaşatmasın evlatlarınızı size bağışlasın rabbim