Canan Karatay'dan şok çıkış

Chess

Nirvana
Kayıtlı Üye
Emoji Skoru
42.837
Puanlar
898
Durmuş SEVİNDİK/ZONGULDAK, (DHA)-

ZONGULDAK Bülent Ecevit Üniversitesi’nde konferans veren Prof. Dr. Canan karatay, bir kadının, "Bizim ülkemizde sizin anlattığınız yiyecekleri 4 kişilik bir aile nasıl yiyebilsin? Biz bunları biliyoruz ama uygulayamıyoruz" demesi üzerine, "Saçınızı boyatmayın. Haftada bir makyaj yaptırıyorsunuz. Kola parası, sigara parası vermeyin ona buna. Yumurta en ucuz, en doğal protein, hiçbir şey yemiyorsanız her gün 10 yumurta yiyin" diye çıkıştı.

Prof. Dr. canan karatay, üniversitenin merkez kampüsünde Prof.Dr. Arif Amirov Salonu’ndaki konferansta, adıyla bilenen diyetini anlattı. Şekerin en tatlı zehir olduğunu belirten Prof. Dr. Karatay, "Şeker saftır, beyazdır, öldürücüdür. Tükettiğimiz zaman gençlerimizin, çocuklarımızın, hepimizin sağlığını tehdit eden son derece önemli bir bağımlılıktır. Şeker, beyinde bağımlılık yapar, eroin gibidir, kokain gibidir. Onun için bırakamıyoruz. Genç yaşlarda ve ileri yaşlarda ortaya çıkan hastalıkların temelinde aşırı şeker tüketimi ve hareketsizlik yer alıyor" dedi.

Her türlü şeker, unlu gıdalar, nişastalar, tüm şekerli içecekler, kola, hazır meyve suları, pirinç pilavı, patates, makarna, enerji içeceklerinin yağları artırdığını vurgulayan Prof. Dr. Karatay, "Bizler yağ olarak doğal köy tereyağı, soğuk sıkım zeytinyağı, protein olarak yağlı kuzu eti, balık, yumurta ve köy tavuğu, karbonhidrat olarak da bol bol doğal şeyler yemeliyiz" diye konuştu.

’SAÇINIZI BOYATMAYIN, YUMURTA EN UCUZ PROTEİN’

Konferansın sonunda soruları cevaplandıran Prof.Dr. Karatay, bir kadının, "Bizim ülkemizde sizin anlattığınız yiyecekleri 4 kişilik bir aile nasıl yiyebilsin. Etin, tereyağının kilosu kaç lira? Sızma zeytinyağının kilosu 25 lira hocam, nasıl yiyelim? Hocam bunları anlatmak çok kolay. Bunları biliyoruz ama uygulayamıyoruz" demesi üzerine şöyle konuştu:

"Bunları anlatmak da kolay uygulamak da kolay. Şekeri kaldırın, kola parası vermeyin çocuklara. Sigara parası vermeyin ona buna. Onlara para veriyorsunuz. Saçınızı boyatmayın. Haftada bir kuaföre gidip makyaj yaptırıyorsunuz? Yumurta en ucuz, en doğal protein, hiçbir şey yemiyorsanız her gün 10 yumurta yiyin. Kötü bir şey mi söylüyorum. Türkiye’de fındık, fıstık ucuz. Alın bol bol yiyebilirsiniz? Tereyağını, yoğurdunuzu kendiniz yapın. Günlük süt alın. Günlük sütten istediğiniz kadar tereyağınızı, kaymağınızı üretin ve katkısız olarak yiyin. Hazır tereyağına, yoğurda para buluyorsunuz? İki tane bahçe bulun orada iki tavuk yetiştirin onun yumurtası bütün çocukları besler."

Konferansın sonunda BEÜ Rektörü Mahmut Özer’in eşi Nebahat Özer, Prof. Dr. Karatay’a plaket verdi.

Canancım diyetinin ana fikrini iyice kavradım glisemik indeks diyetiyle harmanladım.Bunu yaşam biçimine çevirmek için uğraşıyorum ama söyle günde 10 yumurta nasıl yiyim ya:104:İnsafın yok mu 3 değil 5 değil 10 yaa:30:

bahçe bulup nasıl tavuk yetiştircez ki :) sitenin bahçesine tavuk koyalım da 2 günde atılalım evden:27:

bazen çok abartı geliyor bana bu kadının dedikleri.

ve de sağlıksız.

sanırım bol bol tereyağı ve protein ağırlıklı besinleri öneriyor

ben her şeyden, dozunda yemeği sağlıklı olarak görüyorum.

Son düzenleme:
Bayiliyorum bu kadina...
Sanki kadin insanlari zorluyormus gibi kafa tutanlara öyle bi güzel yapistiriyor ki cevabi...

Saglikli yasamak istiyorsan bulursun yolunu, istemiyorsan böyle bahanelere siginirsin.
Ne güzel anlatmis yapabilecekleri.

Maddi durumu yetersiz insanların doğal yiyecekleri alıp tüketmesi mümkün değil, onlar ekmeği zor alacak durumdalar ama hazır gıda, hazır içecek gibi şeylere para harcayan insanlar bahane bulmasın, doğal zeytinyağı heryerde ucuz değil, alamayabilirler fakat süt alıp yoğurt, peynir, kaymak ve tereyağlarını kendileri yapabilirler.

Hem sağlıklı hem doğal.

Canancım diyetinin ana fikrini iyice kavradım glisemik indeks diyetiyle harmanladım.Bunu yaşam biçimine çevirmek için uğraşıyorum ama söyle günde 10 yumurta nasıl yiyim ya:104:İnsafın yok mu 3 değil 5 değil 10 yaa:30:

onu sinirlenip söylemiş bence, kadın aynı şeyleri duymaktan sıkıldı muhtemelen ki, insaflı yine, kankası ahmet aydının diyeti daha sıkı ve pahalı:27::27:

bu arada ahmet aydının diyeti hakkında bir mi iki mi ne başlık açtım ikiside kapatıldı teeessüf ediyorum:19::19:

Dün gece Tuluhan Tekelioğlu`nun konuğuydu.
Bu saaatte ne yiyelim diye sorduğunda Canan hoca ceviz, fındık gibi birşeyler dedi.
Oysa kitabında akşamları ayran yada sütü öneriyordu sadece :26:
10 yumurta abartı olmuş sanki.

onu sinirlenip söylemiş bence, kadın aynı şeyleri duymaktan sıkıldı muhtemelen ki, insaflı yine, kankası ahmet aydının diyeti daha sıkı ve pahalı:27::27:

bu arada ahmet aydının diyeti hakkında bir mi iki mi ne başlık açtım ikiside kapatıldı teeessüf ediyorum:19::19:

Ayy yok chess canım valla kac defa dile getirdi hatta haslayın 10 tane yumurtayı koyun buzdolabına.Sabah kahvaltı yapmaya vaktınız mı yok koyun cebınıze 3 tane yolda yiyin bile demişti.Ay midemm bi kötü oluyor:1:

Bir baska diyetisyen de demişti aksam karnın mı acıktı hasla yumurta ye diye.Aslında nankörlük etmeyeyim.Son 2 aydır öğrencilerimden alıyorum köy yumurtası.Onlara da harçlık çıkıyor.Tadı o kadar farklı ki rengi..Köy yumurtası çok farklı.

Ahmet Aydının diyetini bilmiyorum ben nasılmış ki o??:26:

Ayy yok chess canım valla kac defa dile getirdi hatta haslayın 10 tane yumurtayı koyun buzdolabına.Sabah kahvaltı yapmaya vaktınız mı yok koyun cebınıze 3 tane yolda yiyin bile demişti.Ay midemm bi kötü oluyor:1:

Bir baska diyetisyen de demişti aksam karnın mı acıktı hasla yumurta ye diye.Aslında nankörlük etmeyeyim.Son 2 aydır öğrencilerimden alıyorum köy yumurtası.Onlara da harçlık çıkıyor.Tadı o kadar farklı ki rengi..Köy yumurtası çok farklı.

Ahmet Aydının diyetini bilmiyorum ben nasılmış ki o??:26:

neeee gerçekten mi bayılıciiim:27::27:

ahmet aydının ki taş devri diyeti canım, beslenme bülteni diye sitesi var forumu var, hatta forumda kendiside yazıyor
kk portalda bile kitabının tanıtımı yapıldığı halde başlığım kapatılmıştı taktım şimdi bak yine:27::27:
halbu ki diyet bölümünde ne sağlıksız diyetler var, taş devri diyeti kapatılması gereken en son başlıktı

neeee gerçekten mi bayılıciiim:27::27:

ahmet aydının ki taş devri diyeti canım, beslenme bülteni diye sitesi var forumu var, hatta forumda kendiside yazıyor
kk portalda bile kitabının tanıtımı yapıldığı halde başlığım kapatılmıştı taktım şimdi bak yine:27::27:
halbu ki diyet bölümünde ne sağlıksız diyetler var, taş devri diyeti kapatılması gereken en son başlıktı

Taş devri diyeti deseneee.Bi ara babamla ona daniyetlenmiştik biz :27:

Evet hatırladıkça takıyosun kapatılmasını konunun farkettim ben konuyu değiştirmeye çalıştıkça :52:

Şöyle bi düşündüm de denemediğim diyet kalmamış benim.:1:Ama Glisemik Indeks favorım artıkkk.

Taş devri diyeti deseneee.Bi ara babamla ona daniyetlenmiştik biz :27:

Evet hatırladıkça takıyosun kapatılmasını konunun farkettim ben konuyu değiştirmeye çalıştıkça :52:

Şöyle bi düşündüm de denemediğim diyet kalmamış benim.:1:Ama Glisemik Indeks favorım artıkkk.

bana çok iyi gelmişti biliyomusun bi ara yapmıştım taş devri diyeti ama amacım zayıflamak değildi, beslenme şekli olarak denedim, ama devam ettirmesi zor, insan illa ki arıyor malesef, en azından şekeri bıraksak tamamen yine kar Glisemik Indeks diyeti kimin metin özatamı:26:

Bayiliyorum bu kadina...
Sanki kadin insanlari zorluyormus gibi kafa tutanlara öyle bi güzel yapistiriyor ki cevabi...

Saglikli yasamak istiyorsan bulursun yolunu, istemiyorsan böyle bahanelere siginirsin.
Ne güzel anlatmis yapabilecekleri.

Ben de seviyorum bu kadını.
Akşamki programda ona meşhur olamak nasıl birşey gibi bir soru soruldu.
Canan hoca da pek hoşnut olmadığını, bu saatte canlı yayında değil uyuyor olurdum gibi bir cevap verdi:9:
Çok doğal biri

10 Yumurta 1 Günde Yenirmi :53::52: İyice Suyunu Çıkardı Artık Dalga mı Geçiyor Bizlen Nedir Herşeyin Fazlası Zararlı

Doğanın ekolojik dengesini bozup sonra da doğal beslenmeden bahsetmek bana artık çok ütopik gelmeye başladı...

Doğanın ekolojik dengesini bozup sonra da doğal beslenmeden bahsetmek bana artık çok ütopik gelmeye başladı...

haklısın ve bu denge çok yakında bozuldu aslında bizim çocukluğumuzdaki hiçbirşeyin tadı şimdi yok, sanayiileştikçe herşey bozuldu, zaten doğal tohum bile yok ki

çocuklarımız için üzülüyorum bazen

haklısın ve bu denge çok yakında bozuldu aslında bizim çocukluğumuzdaki hiçbirşeyin tadı şimdi yok, sanayiileştikçe herşey bozuldu, zaten doğal tohum bile yok ki

çocuklarımız için üzülüyorum bazen

Ben suçu sanayi devrimine bağlıyorum Chess im :27:

Yağmur suyunun bile içeriği doğal değil artık...

piliç ciftliklerini gectim, normal köylünün yetistirdigi tavuk bile yem ile besleniyor ki...
ayrıca yine köy tavuklarını yumurtlamasında yuksek bir düşüş var.

meyve sebze rekoltesinde de düşüş var. zaten mahsul elinde kaldıgı veya cebine para girmedigi icin artık uretime yonelmiyorlar.
organik tarım diyoruz da... konvansiyonel tarımı dahi eski usulle yapsak şu aşamada cocuklarım icin daha az uzulurdum herhalde.

Canan hoca tam bir ekmek dusmani.ee nimete o kadar laf sayarsan carpar seni ekmek:) ekmek yemedgnden de kafa pek calsmamis dolandrlilginindan bahsedyorm hala gordkce guluyorm :))

Canan hoca tam bir ekmek dusmani.ee nimete o kadar laf sayarsan carpar seni ekmek:) ekmek yemedgnden de kafa pek calsmamis dolandrlilginindan bahsedyorm hala gordkce guluyorm :))

Kafasi calismiyor dedigin kisi kalp ameliyatlarinda Türkiyede ilkler gerceklestirmis bir Profesör
hatirlatmak istedim :34:

Back