• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Canan Dağdeviren, Stephen Hawking'le buluştu

office

Ben sizden değilim...
Pro Üye
9 Eylül 2007
21.429
66.418
1.123
a457898d2a8f96828104432daf4a0fb7_1_9881_1jpg_610x375.jpeg

MIT'ten profesörlük teklifi alan ve 'giyilebilir kalp pili'nin mucidi Dr. Canan Dağdeviren, İngiliz fizikçi Stephen Hawking'i ağırladı.

Dünyanın en önemli bilim merkezlerinden Massachusetts Teknoloji Enstitüsü’nden (Massachusetts Institute of Technology-MIT) profesörlük teklifi alan Türkiyeli bilim insanı Dr. Canan Dağdeviren, birkaç gün önce dünyaca ünlü fizik profesörü Stephen Hawking’i Harvard Society’de ağırladı.

HAWKING İÇİN YENİ BİR CİHAZ OLUŞTURDU

İki bilim insanının buluşmasına ait bir fotoğraf, Canan Dağdeviren’in Twitter hesabından paylaşıldı ve kısa sürede sosyal medyada geniş yankı buldu.

"HAWKING'İ MİSAFİR ETTİ"

Semiha Koçyiğit adlı bir kullanıcı, Facebook üzerinden yaptığı paylaşımda,"Canan Dağdeviren, Türkiye'nin bilim insanı. Dün akşam Prof. Hawking'i Harvad Society'de misafir etti. Prof. Hawking için yapacağı sürpriz aleti onun gibi ben de bekliyorum. Bugün, Türkiye Canan Dağdeviren'i konuşmalıydı. Tüm gazeteler bunu yazmalıydı. Canım, bizler seninle gurur duyuyoruz. Başarıların daim olsun güzel kızım"yazdı.

31c395de95f5dce9479e16a08adab0ff_1_3344_2jpg.jpeg

Harvard Üniversitesi Genç Akademi Üyeliği’ne seçilen ilk Türkiyeli bilim insanı olan Dr. Dağdeviren, MIT Technology Review Dergisi’nin geçen yıl derlediği “35 Yaş Altı 35 Yenilikçi” ile Forbes Dergisi’nin “30 Yaşından Küçük 30 Bilim İnsanı” listelerinde de yer almıştı.

http://www.haber10.com/bilim/canan_dagdeviren_stephen_hawking_le_bulustu-628803

biz de daha laiklik anayasada olmalı mı ve Hüsnü Çoban öldü mü diye konuşalım.. zira gelişmiş ülke olmak bunu gerektirir, teknolojiyle çok ilgilenmeyelim insan kafayı yer.. evet öyle olur..

helal olsun kızım sana, yolun açık olsun.. kal orada, değerini bilirler..

Keşke ülkemizdeki pırıl pırıl kafalar jöleliler değil, böyle genç bilim insanları olsa, burada kalsa..
Oralarda hakettiği ve layık olduğu değeri bulmasını diliyorum genç bilim kadını nın.. Allah yolunu açık etsin.. Umarım bir gün ülkemizde de bilim desteğinin böyle olmasını, böyle gençlerin daha çok desteklenmesini diliyorum..

Sizin gibi kendini ezik görenleri kale almak istemiyorum

cahilin teki olduğun nereden de belli oluyor..
bu kadın zaten buradaki okullarda yaşadığı sorunlar yüzünden amerika'ya gitti, 2 satır hayat hikayesini okusan bilirdin. o yüzden burada değeri bilinir dersen sana bir tarafıyla güler insanlar..

Ben de sizdeki bu akıl almaz özgüvene inanamıyorum. Ülkece cehalet paçalarımızdan akıyor, teknolojideki seviyemiz " Nasa' dan üstünüz biz Nasa sabrımızı sınamasın" seviyesinde. Ama yok, bizler eziğiz. Sahi siz duble yollara mı güveniyorsunuz ? Bu özgüvenin kaynağı ne ?

Ben de sizdeki bu akıl almaz özgüvene inanamıyorum. Ülkece cehalet paçalarımızdan akıyor, teknolojideki seviyemiz " Nasa' dan üstünüz biz Nasa sabrımızı sınamasın" seviyesinde. Ama yok, bizler eziğiz. Sahi siz duble yollara mı güveniyorsunuz ? Bu özgüvenin kaynağı ne ?

gerçekten Türkçe yazmayı bile bilmeyen birine mi anlattın bunları viv? :)

Burda da değeri bilinir

TDK'ya göre doğru yazmışım.
Beni yanlış yerden vurmaya çalıştın canım.

Bazen diyorum ki yapma Office, zaten kader vurmuş bir de sen vurma ama olmuyor Siminru ya da her neysen..

"Burda" değil burada.. TDK ya nasıl baktıysan artık.. Gerçi konumuz TDK değil, yazımın yanlış, savunman yanlış.. Neresinden tutsam elimde kalıyor..

O değil de, ben niye banlandığımı anlayamadım. Sizin payınız var mı bunda?
Hangi kuralı ihlal etmişim farkinda olmadan?

Bazen diyorum ki yapma Office, zaten kader vurmuş bir de sen vurma ama olmuyor Siminru ya da her neysen..

"Burda" değil burada.. TDK ya nasıl baktıysan artık.. Gerçi konumuz TDK değil, yazımın yanlış, savunman yanlış.. Neresinden tutsam elimde kalıyor..

Burda mı ? O dergi ayol :KK53:

biz de daha laiklik anayasada olmalı mı ve Hüsnü Çoban öldü mü diye konuşalım.. zira gelişmiş ülke olmak bunu gerektirir, teknolojiyle çok ilgilenmeyelim insan kafayı yer.. evet öyle olur..

helal olsun kızım sana, yolun açık olsun.. kal orada, değerini bilirler..

Valla bunları da konuşalım ben artık konuşmayalım demicem keza ABD'nin birçok vatandaşı da Kardaşyanların totosunu konuşuyor, gündem çok daha derli toplu değil hatta ABD vatandaşlarının çoğu boş işlerle uğraşan, IQ olarak çok parlak bireyler değil. İşsizlik dertleri yok ki kafa patlatıp çok başarılı olma derdinde olsunlar. Refahları var o yüzden de çoğu boş işler peşinde.

Ama ABD'nin başarısı, parasal gücünü bilim ve teknolojiye yatırması, dünyanın en zeki ve alanında iyi insanlarını parayla, eğitimsel gücüyle, teknolojisiyle ABD'ye getirtebilmesinde. Zaten birçok eğitimli ve başarılı insanın çalışma yapabileceği, olanakları sağlam, kariyerlerini en üst noktaya taşıyabilecekleri yüksek kapasiteli okullar ABD'de. Bizde de ODTÜ ilk 500'e girdi diye parende atıyoruz, düşün ODTÜ bile kapasite olarak hangi noktada.

ABD'de yüksek başarılara imza atanlar genelde uzak doğulular, ABD kökenli çok az. Adamlar her türlü parlak zekayı kapıp ülkelerine katıyorlar. Çoğu dahi de ABD'ye göç ediyor. Einstein bile oraya gitmiş düşün.Kaldı ki dahi olsam Tr'de durmazdım çünkü burada ne kadar büyük bir başarıya imza atabilirim, devlet bana nasıl olanak sağlar ki. Tübitak gibi tırt bir kuruma mı bel bağlayacağım.

Yazık çok yazık, şu kızı gördükçe içim acıyor, neden Türkiye'de değil de ABD'de diye.

Back