Çanakkale'deki Dedelerime

Nisan21

Taze Bekar ( mihrace )
Kayıtlı Üye
12 Temmuz 2006
510
2
51
YÜZBAŞI HÜSEYİN DEDEM, ER MEHMET DEDEM, ONBAŞI SEYYİT DEDEM,BAHRİYELİ MUSTAFA DEDEM...
DOKSAN ÜÇ SENE ÖNCE DÜNYADAN ŞEHİT OLARAK AYRILDIĞINIZDA,HENÜZ YİRMİSİNDE, YİRMİBEŞİNDE GENÇLER OLSANIZDA HER BİRİNİZ BENİM DEDEMSİNİZ, ATAMSINIZ, KANIM, CANIMSINIZ...

BİR ÇOĞUNUZUN RESİMLERİNİ GÖRDÜM,BAZILARINIZI DA TELEVİZYONDAN İZLEDİM.MEHMET DEDEM SENİN POTİNİN YOKMUŞ, ANACIĞININ ÖRDÜĞÜ NAKIŞLI ÇORAPLAR VAR AYAĞINDA.YANINDAKİ ARKADAŞININ VE SENİN GİYSİLERİNİZ HEP YAMALI, ÇORAPLARINIZ DELİK AMA NASIL DA ONURLA POZ VERMİŞSİNİZ ÖYLE?

YOKSA BİZİM İÇİN ŞEHİR OLACAĞINIZI BİLİYORDUNUZ DA "TORUNLARIM BENİMLE GURUR DUYSUN" DİYE Mİ ÖYLE BAKTINIZ OBJEKTİFE?
HÜSEYİN DEDEM DUYDUM Kİ SİZ VE ASKERLERİNİZ, YOKLUK YÜZÜNDEN HEP AÇ SAVAŞMIŞSINIZ. YEMEK LİSTENİZ GEÇTİ ELİME; BAZI GÜN ÜZÜM HOŞAVI, BAZI GÜNSE YARIM SOMUN YEMİŞSİNİZ SADECE...

CANIM DEDEM NASIL DAYANDINIZ ONCA AÇLIĞA?
SEYİT DEDEM, SİZE İNANAMADIM, NASIL KALDIRDINIZO 275 KİLOLUK AĞIRLIĞI BİR BAŞINIZA? YOKSA KOLLARINIZDAN BAŞKA YÜREĞİNİZ DE Mİ YARDIM ETTİ ONCA AĞIRLIĞI KALDIRMAYA?

MUSTAFA DEDEM, SEN KÖYDEN ÇANAKKALE'YE GİTTİKTEN 5 AY SONRA BİR OĞLUN OLMUŞ.NİNEM HENÜZ 19 YAŞINDAYMIŞ. SAVAŞ BİTTİKTEN SONRA, GAZİLER TEK TEK DÖNMÜŞ EVİNE SEN DÖNMEMİŞSİN,HABERİN DE GELMEMİŞ. NİNEM TEK OĞULCUĞUNU BÜYÜTMÜŞ, EVLENDİRMİŞ, TORUNLARIN OLMUŞ.AMA NİNEM HEP SENİ BEKLEMİŞ ÜMİTLE...

DEDELERİM,ŞEHİTLERİM BENİM...

250 BİN TANESİNİZ... HER BİRİNİZLE GURUR DUYUYORUM,AYRI AYRI TEŞEKKÜR EDİYORUM.NE OLUR HAKLARINIZI HELAL EDİNİZ.O MÜBAREK ELLERİNİZDEN BİR DEĞİL BİNLERCE KEZ ÖPÜYOR VE SİZE FATİHALAR GÖNDERİYORUM...

TORUNUNUZ HASAN BUĞRAHAN TÜRKER (İHLAS KOLEJİ 3 C SINIFI)

Yüce Rabbim onlardan razı ,mekanları cennet olsun.Dedelerimiz ninelerimiz bu vatan için kendililerini helak ettiler.Canlarından ,sevdalarından vazgeçtiler.Sadece vatan ,millet aşkı uğruna.Şimdi yattıkları yerden kalkıp vatanımızın halini görseler,herhalde tekrar"kahırlarından"ölürler.

Yüce Rabbim onlardan razı ,mekanları cennet olsun.Dedelerimiz ninelerimiz bu vatan için kendililerini helak ettiler.Canlarından ,sevdalarından vazgeçtiler.Sadece vatan ,millet aşkı uğruna.Şimdi yattıkları yerden kalkıp vatanımızın halini görseler,herhalde tekrar"kahırlarından"ölürler.
DOĞRU DİYORSUN WİSHNE ONLAR NE MÜCADELELER VEREREK BİZE BU VATANI BIRAKTILAR AMA VATAN NE HALDE

ruhları şad olsun mihrace eline saglık o kadar içten bir anlatımdıki insanı yüreginden vuruyor,benim dedemin amcaları da ( 2 amcasıda ) şehit düşmüş çoçukları yetim kalmış onlarla gurur duyuyorum,içlerim parçalanıyor hepisinin ayrı ayrı hikayeleri var en kısa zamanda gidicem ziyaret edicem onları tek tek tek....

büyük uğraşlarla savaşlarla T.C. oldu,kıymetini bilmek,bilmeyenlere bildirmek bizim elimizde.
bende yakın bir zamanda çanakkaleye gitmeyi düşünüyorum.

her Türk çanakkale'yi ziyaret etmeli.o topraklarda yaşanan dramı en iyi bu şekilde anlayabilirsiniz.her yıl 25 nisanda binlerce avustalyalı binlerce kilometre yol katederek gelip dedelerini ziyaret ediyor.üstelik bir avuç Türk askerinin karşısında aldıkları yenilgiye rağmen.bizler ise iki adım yolu gözümüzde büyütüp sürekli erteliyoruz bu ziyaretleri.lütfen gitmeyenler gitsin.inanın hayata bakışınız değişecek.

her Türk çanakkale'yi ziyaret etmeli.o topraklarda yaşanan dramı en iyi bu şekilde anlayabilirsiniz.her yıl 25 nisanda binlerce avustalyalı binlerce kilometre yol katederek gelip dedelerini ziyaret ediyor.üstelik bir avuç Türk askerinin karşısında aldıkları yenilgiye rağmen.bizler ise iki adım yolu gözümüzde büyütüp sürekli erteliyoruz bu ziyaretleri.lütfen gitmeyenler gitsin.inanın hayata bakışınız değişecek.

evet tatlım sana katılıyorum, her sene denize gidecegiz diye deliriyom ama bu sene kesin öncelik orası ve aileme bu fikrimi söyledim hoşlarına gitti gidecez hayırlısıyla

ne yapsak hakları ödenemez şehitlerimizin.sizler,bizler yaşatacağız,hatırlatacağız şimdiki nesile..sağolun arkadaşlar..

X