Çanakkale depremle sarsıldı: Büyük panik!

Caddy

Guru
Pro Üye
28 Mart 2012
8.170
2.001
448
Kocaeli
Saat 09.49 da merkez üssü Çanakkale Gülpınar açıklarında 4.1 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

Çanakkale'nin Ayvacık ilçesi yakınlarında sabah erken saatlerde başlayan deprem hareketliliği sürüyor. Bölgede 12 sarsıntı meydana geldi.

Çanakkale'nin Ayvacık ilçesi yakınlarında sabah 06.42'de 3.7, 06.44'te ise 3.5 büyüklüğündeki depremlerin ardından bölgede hareketlilik sürüyor. Ayvacık çevresinde, bu saate kadar 12 deprem kaydedildi.

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü verilerine göre, 3.7 ve 3.5'lik iki depremin ardından, Ayvacık yakınlarında büyüklükleri 2.4 ve 1.6 arasında değişen 10 ayrı deprem daha kaydedildi. Depremler hasara yol açmadı.

09.49'da merkezüssü Gülpınar açıklarında kaydedilen depremin büyüklüğü ise 4.1 oldu.

'GERİLİM ARTIYOR'

Bu arada son günlerdeki sarsıntıları DHA'ya değerlendiren Jeofizik Mühendisi Yrd.Doç. Dr. Oğuz Gündoğdu, Marmara Denizi'nde 7 ay ara ile görülen Richer ölçeğine göre 4.2 ve 4.4 büyüklüğündeki ve depremler ile Kandilli Rasathanesi'nin son açıklamalarını değerlendirdi. Yrd. Doç. Dr. Gündoğdu, bu depremlerin yeraltında gerilimin giderek arttığını gösterdiğini ancak, Kandilli Rasathanesi'nin “Marmara'da 7 büyüklüğünden fazla deprem olmaz" açıklamasına tam olarak katılmadığını söyledi.

KAYNAK DHA http://www.haber7.com/guncel/haber/2021043-canakkale-depremle-sarsildi-buyuk-panik

Geçmiş olsun Çanakkale'lilere

Bu küçük depremlerin gerilimi azaltması gerekmiyor mu yahu?

o derece güvenim sarsıldı ki ben inanmıyorum bu 9 şiddetinde olacak haberlerine falan.. insanları paniğe sürüklemelerinde var bir bit yeniği.. 99 da güvendiğim deprem proflarından biri "ya 7 şiddetinde 1 kere olur ya da 4-4,5 şiddetinde 100 kere olur, ikisi de aynı anlama gelir enerji boşalması açısından" demişti.. ne olduysa şimdi 4-4,5 şiddetinde olan depremlere 7 veya 9 şiddetindekinin hazırlığı diyorlar, kim bilir altında ne var.. zerre güvenmiyorum..

E biz egede hemen hemen her gün sallanıyoruz diye egede büyük deprem beklenmiyor diyorlar ya zaten. Bana da çok inandırıcı gelmedi. Bi şekilde insanları kaçırmaya mı çalışıyorlar acaba?

müteahhitler paraya para demiyor, evler cücük kadar kalıyor ama ne hikmetse fiyatı 5 kat artıyor aynı anda.. sağlam olduklarına falan da zerre inanmıyorum..

müteahhitler paraya para demiyor, evler cücük kadar kalıyor ama ne hikmetse fiyatı 5 kat artıyor aynı anda.. sağlam olduklarına falan da zerre inanmıyorum..

Hiç sorma. Geçen ay istanbuldaydım ev fiyatlarına hayret ettim. Bir kuzenim ortalama bir mahalleden apartman içinde dubleks ev almış 1 milyon lira. Diğeri yine idare eder bir muhitte bir apartman dairesinde 2800 lira kira ödüyor. Şaka gibi yahu.

İstanbulda dediğin ortalama mahallelerin içinde yaşanabilir durumda ki evlerin fiyatı 300 den başlıyor, eğer kabir gibi olmasın azıcık ferah olsun diyorsan 600 den aşağı ev yok.. kiralar dersen Suriyeliler yüzünden uçmuş durumda.. yeşil alan yok, nefes alacak yer kalmadı.. nefret ediyorum bu şehirden..

Kesinlikle haklısın. Hele o trafik... İki üç gün araba kullanmak zorunda kaldım, çileden çıktım.

aldığımız maaş o kadar değil dar gelirli insanlar nasıl yaşayacak bu devirde bilmiyorum

Kesinlikle haklısın. Hele o trafik... İki üç gün araba kullanmak zorunda kaldım, çileden çıktım.
20 km'lik mesafe için 1,5 saat direksiyon sallamak gerekiyor, en son gittiğimde Avrupa yakasına geçerken öyle bir trafik vardı ki eşime sen arabayla devam et ben yürüyerek giderim dedim
Ege'de yakında patlar, 5 yıl önce 150 metrekarelik ortalama bir daire 100 bin lirayken şu anda 270 bin civarı, dairelerin kalitesi aynı, kullanılan malzemeler eh işte, ki müteahhitler işçiliğe pek para vermiyorlar çünkü çoğu muailece çalışıyor inşaatta, anca hazır mutfak, banyo, pencere, kapıya para öderler, kalıpçısı, demircisi, sıvacısı hepsi kendi ailesinden.

Çanakkale'lilere çok geçmiş olsun, bu ara hayrolsun Yalova, Çanakkale deprem haberleri oluyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…