Bu küçük depremlerin gerilimi azaltması gerekmiyor mu yahu?
o derece güvenim sarsıldı ki ben inanmıyorum bu 9 şiddetinde olacak haberlerine falan.. insanları paniğe sürüklemelerinde var bir bit yeniği.. 99 da güvendiğim deprem proflarından biri "ya 7 şiddetinde 1 kere olur ya da 4-4,5 şiddetinde 100 kere olur, ikisi de aynı anlama gelir enerji boşalması açısından" demişti.. ne olduysa şimdi 4-4,5 şiddetinde olan depremlere 7 veya 9 şiddetindekinin hazırlığı diyorlar, kim bilir altında ne var.. zerre güvenmiyorum..
E biz egede hemen hemen her gün sallanıyoruz diye egede büyük deprem beklenmiyor diyorlar ya zaten. Bana da çok inandırıcı gelmedi. Bi şekilde insanları kaçırmaya mı çalışıyorlar acaba?
bence kaçırmak değil, kentsel dönüşüm yüzünden.. ege de henüz böyle bir rant yok, ama İstanbul tam kebap..
http://www.yenicaggazetesi.com.tr/kentsel-donusum-kabusa-donustu-94346h.htm
Bu daha mantıklı.
O kentsel dönüşüm zırvasını da anlamıyorum ki. Bi binayı yıkıp yerine iki kat daha yüksek bina yapmak kentsel dönüşüm olamaz, olmamalı. Nerde kaldı alt yapı, trafik, yeşil alan vs?
müteahhitler paraya para demiyor, evler cücük kadar kalıyor ama ne hikmetse fiyatı 5 kat artıyor aynı anda.. sağlam olduklarına falan da zerre inanmıyorum..
Hiç sorma. Geçen ay istanbuldaydım ev fiyatlarına hayret ettim. Bir kuzenim ortalama bir mahalleden apartman içinde dubleks ev almış 1 milyon lira. Diğeri yine idare eder bir muhitte bir apartman dairesinde 2800 lira kira ödüyor. Şaka gibi yahu.
İstanbulda dediğin ortalama mahallelerin içinde yaşanabilir durumda ki evlerin fiyatı 300 den başlıyor, eğer kabir gibi olmasın azıcık ferah olsun diyorsan 600 den aşağı ev yok.. kiralar dersen Suriyeliler yüzünden uçmuş durumda.. yeşil alan yok, nefes alacak yer kalmadı.. nefret ediyorum bu şehirden..
aldığımız maaş o kadar değil dar gelirli insanlar nasıl yaşayacak bu devirde bilmiyorumHiç sorma. Geçen ay istanbuldaydım ev fiyatlarına hayret ettim. Bir kuzenim ortalama bir mahalleden apartman içinde dubleks ev almış 1 milyon lira. Diğeri yine idare eder bir muhitte bir apartman dairesinde 2800 lira kira ödüyor. Şaka gibi yahu.
Kesinlikle haklısın. Hele o trafik... İki üç gün araba kullanmak zorunda kaldım, çileden çıktım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?