merhaba orjinal turkuaz,
benim şu an gittiğim doktor altunizade polikliniğindeki feriha hanım, çok iyi ve tecrübeli biri, yani her hali ve konuşması güven veriyor bana. bunu söylememin sebebi şu: feriha hanım özel bir yerde çalıştığı için orada doğum yaptıramiyor fakat istediğin hastaneye geliyor. önerdiği hastane ise medicana hastanesi. yani "her hastaneye gelirim ama ben medicana'nın ekibini tanıyorum, bana sorsan orayı tercih ederim ama sen bilirsin." diyor. ücret araştırması yaptım, sadece hastaneyi kullanıp doktoru dışardan getirmeye çoğu özel hastane müsade ediyor. medicana normal doğum için doktorumla birlikte 1600 tl, sezaryen ise 2050 tl oluyor. yani doktorum normalden de sezaryenden de 1000 lira aldığını söylüyor. bu durumda hastane (doktorun dışardan olursa) normal doğum için 600 tl, sezaryen için 1050 tl alıyor. diğer hastaneleri de araştırdım, aşağı yukarı bu fiyatlar çıkıyor.
yine de hastaneli bir doktor araştırması yapıyorum ama doktorumdan memnun olmadığım için değil, zaten doğumu anlattığım gibi düşünüyorum. sadece doğuma kadar rapor vs. gibi ihtiyaçlarımdan dolayı hastanede bulunan iyi bir doktor da araştırıyorum.