Camiye bira tenekesi sonradan konuldu'

AngryPenguin

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
8 Haziran 2012
5.378
1.437
248
Zaman gazetesi İstihbarat Şefi İbrahim Doğan, Twitter üzerinden yaptığı açıklamada Gezi olayları sırasında Dolmabahçe'deki Bezmi Alem Valide Sultan Camii'nde bulunan bira kutularının sonradan koyulduğunu iddia etti

Gezi Parkı protestolarının ilk günlerinde göstericiler tarafından revir olarak kullanılan ve daha sonra özellikle 'içeride içki içildiği' tartışmalarıyla gündeme gelen Dolmabahçe'deki caminin müezzini ve imamıyla birlikte Beyoğlu müftüsü görevlerinden alınmıştı.

Dolmabahçe ’de polisle göstericiler arasındaki çatışmalarda yaralananların sığındığı Bezm-i Alem Valide Sultan Camii müezzini Fuat yıldırım Radikal'e yaptığı açıklamada saldırı esnasında olanları anlatmıştı. Müezzin, "Kimsenin uygunsuz davranışı yoktu. Alkol alındığını görmedik" demişti.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan 'sa daha önce yaptığı konuşmalarda camide içki içildiğini söylemişti.Bezm-i Alem Valide Sultan Camii'nde içki içildiğini belirten Bakan Bekir Bozdağ, caminin müezzininin de 'içki içilmedi' ifadelerini yalanlamıştı.

Tartışmalar sürerken Zaman gazetesi İstihbarat Şefi İbrahim Doğan, Twitter üzerinden yaptığı açıklamada Gezi olayları sırasında Dolmabahçe'deki Bezmi Alem Valide Sultan Camii'nde bulunan bira kutularının sonradan koyulduğunu iddia etti. Doğan mesajında şu ifadeyi kullandı: "Evet, o bira kutularını sonradan biri koydu, müezzin de bunu teyit etti."

Doğan, takipçilerinden gelen tepkiler üzerine bu iddiayı Gezi eylemleri sürerken 9 Haziran'da da dile getirdiğini söyledi."Gazeteniz camide içki içilmediğini niye yazmadı?" sorularıyla karşılaşan Doğan, "Bunu o iddianın sahiplerine sorun, biz o iddiayı yazmadık" yanıtını verdi.

Kaynak:'Camiye bira tenekesi sonradan konuldu' - Türkiye Haberleri - Radikal

Belki içilmedi ama o zmn neden ayakkabılarının pisliğiyle içeri daldılar neden gül kokan camiyi kirlettiler neden camide öpüştüler sorarım ama aslında olarda olmadı onlarda sonradan montajlandı dimi. Kandırmayın kendinizi rica ederim kimse yemiyor artık

Oraya hiç biri namaz kılmak için girmedi canlarını kurtarmak için girdiler. kapıda ayakkabılarını çıkarıp gül suyu sürünüp mü gireceklerdi. Camiye yapılan saygısızlığı bende kaldıramam. Hiç bir dine saygısızlık hoşgörü kabul etmez ama bunun saygısızlık olarak yapılmadığı aşikardır. Neden arka sokaklarda dövülerek öldürülen insanlar için bir Allah rahmet eylesin bile demeyen bazı kanallar ve kişiler camide çekilen bir kare için bu kadar kaplan kesildi? Geziden bir kare bile göstermeyenler neden bu kareyi çarşaf çarşaf gösterdi.
Teşekkürler medya, teşekkürler yandaş haber, teşekkürler Türkiye'm

zavallı çocuklara iftira atmışlar demek, ne ka günah, kesin parka ve istiklaldeki ramazan iftarına da içkileri aynı kişiler götürmüştür :26: ya bu çocuklar çok masum tamamen iyi niyetlerinin kurbanı oldular aslında bakalım daha neler duycaz

türk bayrağını yakarken geziciler, neden bir vatansever alamadı ellerinden neden ??? O kadar zor muydu?? Polis aracını yaktıktan sonra türk bayrağına sarılanlarıda gösterdi bu medya merak etmeyin

Körüden atılan ilk okul çocuğunu da gösterdi bu medya nefsi müdafa yapmasa canından olacak olan polis i de gösterdi bu medya emin olun görmeyen kalmadı . Gelde ağacı koruduk diyin

türk bayrağını yakarken geziciler, neden bir vatansever alamadı ellerinden neden ??? O kadar zor muydu?? Polis aracını yaktıktan sonra türk bayrağına sarılanlarıda gösterdi bu medya merak etmeyin

Benimde demek istediğim buydu aslında. Neden medya hep bunları gösterdi.
Provakatörler vardı aralarında evet ama neden bu bütün eylemlere mal edildi? Neden sadece eylemlerde bunlar yaşanmış gibi gösterildi?
Bir de "zor muydu" kısmına gelince aklıma geldi onu da söyleyeyim dedim. Doğu da olan provakasyonlara müdahele edemeyen polislerimiz gezide mükemmeldi müdahale konusunda. Demek ki bazı müdaheleler zor oluyor ya da bütün müdahalesi mükemmel polislerimiz gezi eylemlerinin yapıldığı alanlarda bulunuyor.

Onlarda insan en nihayetinden göstericilerin yaptığı taşkınlıklara taş olsa dayanmazdı çatlardı. Bence en büyük yanlışı emniyet genel müdürlüğü yaptı trilyonları bulan hasarı tüm göstericilere pay edip onlara ödetmeliydi. Bana göre en büyük hata buydu. Yeterince tecelli edemedi adalet.

Tecelli eden adalet kavramımız için tecavüz haberlerini okumanızı öneririm.

Hasarı bizim insanlarımız yıllarca vergi vererek ödemedi evet, vergiler hasara giderken yolda gemi daha cazip geldi oraya saptılar.

Tekrar söylüyorum provakasyonun olduğunu kimse inkar etmiyor zaten. Böyle eylemler, kalabalıklar provakasyon için biçilmiş kaftandır ve birileri işini çok iyi biliyor.

Taşkınlıklar karşında dayanamayan taş olsa çatlayan polislerimiz doğu provakasyonlarında sertliği alınmış, düşük miktarda dayanım gösteren çakıl taşları olarak hal değiştiriyorlar. Bir diğer fiziksel hal değişimi olan bu olaya yumuşama diyoruz.

Amacım kesinlikle tartışma çıkartmak değildi nacizane fikrimi söyledim. Bu cevaplar içinde bir kelime bile birbirimizin frekansını tutmadı maalesef. Bu yüzden tekrar cevaplandırmayacağım. Saygılar

Son düzenleme:
O haberi okumadım yalnız olaydaki faiilerin ahlak yoksunu oldukları ve islamdan nasiplerini almadıkları açık diğer konuya gelicek olursak zaten konuşacak o kadaaarr çok şey var ama ne yazıkki uykum geldi .bu konu burda kapansın sizede iyi geceler

Bu soruları çoluğun çocuğun üstüne biber ve portakal gazıyla, tazyikli sularla saldıranlara soracaksınız.
Kusura bakmayın insanlar canlarını kurtarmak derdindeyken ayakkabılarını çıkarmayı akıl edememiş..Af buyrun..

Tabi efendim, bence de haklısınız...Tomalara, kimyasal gazlara harcanan trilyonları da bir ara hatırlatın bizlere pay etsinler..

Direnişin nasıl başlayıp nasıl ilerlediğini zerre bilmeyen, alanlara bir kere gidip direnişi ve direnişçileri gözlemlememiş insanların böyle uçuk yorumları canımı çok sıkıyor..

Son düzenleyen: Moderatör:
esasında her iki tarafdada beş para etmez adamlar yok değildi.. Polisin içinde sırf görevli olduğu için giden ve canını korumak için sert kullananda vardı eşine arkadaşına sinirlenip orantısız gücü eylemciler üzerinde kullananda vardı. öbür tarafdan gezi olaylarına sırf özgür düşüncesini belirtmek demokratik hakkını kullanmak için gelende vardı sırf ortalığı nasıl karıştırırım diye gelende vardı.. Yani ne kadar konuşulursa konuşılsun iki ucu sivri değnek bi yere varılamaz .. Ama konuya gelirsek zamn gazetesi 5 para etmez dün iktidar yalakalığı yapanlar bugün kıl tüy aldırıyorlar sanırım anlayan anladı..

siz o görüntüleri gördünüzmü. insanlar nefes alamıyordu,kan revan içindeydi,can çekişiyorlardı. camiye sığındılar. ölümle yaşam arasındayken siz ayakkabıyı düşünemezsiniz.ben ölüyorum nefes alamıyorum ,ama bir dakika ayakkabım pis mi diyecekler...yok artık.
camide öpüşme resmi nerede . olmayan şeylerle gelmeyin rica ederim.
insanlar canlarının derdindeyken ne öpüşmesi Allahaşkına.
el insaf

Son düzenleme:
ha onunda gerçeği açıklandı. seneler öncesi pkklıların resmini koymuşlar. göstericiler bayrak yaktı diye.
biraz haberleri takip edebilsek ne güzel olurdu değilmi.

En başından beri o bira kutusunun camiye sonradan sokulduğunu bilmiyor muyduk. Velev ki eylemcilerden düştü bu kutu. Görüntülerde zaten insanların can havliyle oraya koşuştuğu açık değil mi? Öpüşen çift varmış. Bunun nesinden rahatsız oldunuz anlamadım. Caminn imamı bile içilmediğini ama provakatör grupların olduğunu farkettiğini söylediğinde, doğru söylediği gerekçesiyle sürülmedi mi? İmam yalan söylüyor diyorsanız din adamına inanmayarak kendimizle çelişmiyor muyuz?

Yakında bebek katiline terörist bile diyemicez. Adam barış elçisi ilan edilmiş. Resmen polis ve askerimizin doğuda hiçbir etkinliği kalmamış. Ama gezi parkına gidenler terörist öyle mi? Cumhuriyetin ve Atatürk'ün kürt politikalarına kesinlikle karşıyım. Ama hiçbir şey bir teröristin baş tacı ilan edilmesini haklı çıkarmaz.

Gezi eylemleri baskılardan bunalmış bizlerin bir nefes alma çabasıydı. Gezide yasak yoktu. Polis müdahalesi olmayan zamanlarda orası bir cennetti. Elime biramı alıp sokakta gezme gibi basit bir keyif türkiyede yasak. 60 yaşındaki 2 kalp krizi geçirmiş bypasslı babamla meydanın ortasında yerde oturup karşılıklı bira içtim ya gezi parkı amacına ulaşmıştır benim için :)

Biz kabullenedik artık bir şeylerin değişmiceğini. Yeter ki iftira atmayın. Terörist imralıda..

ha onunda gerçeği açıklandı. seneler öncesi pkklıların resmini koymuşlar. göstericiler bayrak yaktı diye.
biraz haberleri takip edebilsek ne güzel olurdu değilmi.

Haberler göstermemiştir ki.. Halk tv ve internetten haber alabiliyoduk sadece..

ramazan iftarındaki içkiler seni neden enterese etsin ki....sofrayı sen mi kurdun yoksa

Tamam bayanlar , oldu bitti.

Daha, bu konuyu deşip canımızı sıkmayalım. Bu ülkede değil camilere hiç bir ibadethaneye yapmazalar bunu.

Birbirimize düşürmek için yapıyorlar. Umarım kendi tuzaklarında boğulurlar.

He bunu yapan üç beş kendini bilmez olduysa allah akıl fikir versin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…