- 2 Şubat 2014
- 1.731
- 3.800
- 333
- Konu Sahibi ferayfusun87
-
Teşekkür ederim. Çok incesiniz..Aa yorumlara hiç bakmamistim şimdi yazdim gayet dalga geçen bir yorum , gonderdikten sonra senin yorumunu gördüm
İsteyen istediği yaşta doğurur , genç dogurunca çocukta risk olmuyor mıymış? Nasıl bir cehalettir bu
Sinir oldum keşke yapmasaydim bı önceki yorumumu
Geç kalmadan düzelttim yorumumu
Ben de evlatlık alırdım sağlık için de tehlikeli bir durum ileri yaş gebelikte riskler daha fazla. Hem de yakın arkadaşının yumurtasını kullanmış diye biliyorumyani insanların işine de karışmak doğru değil ama donasyon olduktan sonra o yaşta hamilelik riski neden alınır ki. evlatlik almak daha iyi değil mi. tek donasyon olsa en azından birisi için kendi kanı vs gibi bir durum olurdu ama hem sperm hem yumurta donasyonunu anlayamadım.
istemekle olmuyor hatta istedikçe hiç olmuyorHanımlar uzun sayılabilecek bir süredir burayı takip ediyorum. Evlenmediği için üzülenler var, "evlenemiyorum yaşım ilerledi çocuk yapabilecek miyim yalnız mı öleceğim" diye konular açılıyor, ya da evli olduğu halde çocuk için üzülenler var.. herkese moral olsun diye paylaşmak istedim: oyuncu cameron diaz 47 yaşında anne olduve çok sağlıklı bir kızı var. Hiçbirşey için geç değil, hayatta mucizeler her zaman var.. cameron diaz hollywood yıldızı olmasına rağmen geç evlendi , üstelik kendinden 7 yaş küçük bir beyle. Her erkek ille de 20'lik isterim diye tutturmuyor kafaların uyuşmasına önem veren vijdanlı erkekler de var dünyada. Evlenmek isteyen bekar hanımlar için çok güzel motive edici bir örnek.
Hayırlı olsun..Hersey mümkün. Benimde bir arkadasim 47 yasinda dogurdu gayette guzel bakiyor kizina masallah. 50 li yaslar olsa neyse diyecegim 40 li yaslarda dogum normallesiyor.Bu arada bende anneyim ve 42 yasimda 2.cocugum olsun istiyorum.Cok yogun calisiyor ve yoruluyorum ama cocuklarima bakacak gücü Allahin izniyle her daim bulurum.
21 yasimda mezun oldum. o yıl esimle tanıştım. 24 yaşımın sonlarına doğru evlendim. 28 de çocuk yaptım. esim fasfakirdi. gerçek anlamda fakir :) ama itiraf edeyim ben çok düşünerek yapmadım. 1 yıl cocuk istemedim sadece. sonrasında 2 yıl olmadı. evliliğin 3. yılında çocuğum olmuş oldu. çalışıyordum ama maddi olarak çok iyi değildik. bir şekilde olur herhalde diye düşündüm sanırım . yani maddi kısmı düşünmedim. hamilelik ve doğum masraflarını çıkarmak için işten sonra özel derse gitmiştim.Hayırlı olsun..
Vallahi kim ne derse desin 20lerde hele 18de anne olanlar çalışmayanlar. Zaten üniversiteyi bitir ise gir biraz birikim yap uygun biriyle tanış evlen derken yaş oluyor 27 zaten birkaç yılda evlilik otursun diye beklesen oldu 30.
Diğer türlü anne olanlar ya eşi zengin çalışmıyor ya da lise mezunu hemen iş hayatına atılmış.
Ben anlamıyorum herkes mi 20lerde doğuruyor.. :)
42 yaş geç değil. Bence olacağı varsa olur.
Benimde en iyi ihtimal 30larin ortası anne olma yaşım gibi görünüyor. Hayırlısı..
Pardon da bizim yapacağımız çocuk yaşi sizi niye gerdi ??Anlamazlar çünkü genelde yazanlar 40 ve sonrası gibi çocuk düşünenler ya da o yaşa yakınlar.
Biz burada yaşayan bilen olarak zorluklarından bahsediyoruz psikolojik, fizyolojik,sosyal hayat.... Ama atalarımızın bı kez daha haklı çıkmasına sevinsem mi, uzulsem mi? Bekara karı boşamak kolay!
40 dan sonra tüm hirslarindan arınıp baksınlar helal...
Daha geçen sevgilisiyle arasında 20 yaş olan kız ama Sinem Kobal ve Kenan İmirzalıoğlu arasında bilmem kaç yaş var diyince de çıldırmıştim... Ulen Kenan manken,oyuncu senin ki evlenince 3 sene sonra 2 oda 1 salon
Cameron hanım isterse 60 da dogursun ondaki hayat bende olsa bende yaparım. Ki gerçek olduğuna inanmıyorum, bu devrin kadınları anneannem gibi 41 inde doğurup 80 inde hala fit fır dolanamaz. Varsa da anlindan öpüyorum.
Anneannem tereyağı yemiş margarin bilmez... Hoşaf kaynatmis şekersiz,kola nedir bilmez...meyve yerdi pasta falan bilmez ....
Neyse daha fazla polemiğe gerek yok bazılarına mutluluklar ne temiz kafalar, şu pozitif kadın ayrımcılığın gözü kör ola...neden realist olamıyorlar?
Hanımlar uzun sayılabilecek bir süredir burayı takip ediyorum. Evlenmediği için üzülenler var, "evlenemiyorum yaşım ilerledi çocuk yapabilecek miyim yalnız mı öleceğim" diye konular açılıyor, ya da evli olduğu halde çocuk için üzülenler var.. herkese moral olsun diye paylaşmak istedim: oyuncu cameron diaz 47 yaşında anne olduve çok sağlıklı bir kızı var. Hiçbirşey için geç değil, hayatta mucizeler her zaman var.. cameron diaz hollywood yıldızı olmasına rağmen geç evlendi , üstelik kendinden 7 yaş küçük bir beyle. Her erkek ille de 20'lik isterim diye tutturmuyor kafaların uyuşmasına önem veren vijdanlı erkekler de var dünyada. Evlenmek isteyen bekar hanımlar için çok güzel motive edici bir örnek.
Harfi harfine yazdıklarınıza katılıyorum.Kendileri mutsuz oldukları öyle diyorlar zaten. İsteyen 20de doğurur isteyen 30da isteyen 40ta.. Genç, sağlıklısın diye çocuğun olacak diye bir şey yok. Doğurup öteki tarafa da göçebilirsin. Önemli olan kişi için doğru zamanda olması. Doğru insanla olması. Aman canım 30dan önce evlen, çocuk yap diyen sırf adı olsun diye yapıyor. Adam evine ilgisiz, çocuğuna ilgisiz olduktan sonra ne önemi var. Sen düzenli beslen, spor yap, bedenini koru ki hangi yaşta olursan ol bir önemi yok kendi dengeni bilirsin. Bizim toplum bayılıyor millete dil uzatmaya. Doğurduğu çocuğun geleceğiyle ilgilenmiyor bekarlarla ilgilendiği kadar.
Bide neden bu kadar alınılmış anlamadım neyse daha fazla yazmim konu sacma bi yere gidiyor
Burada 35 yaşında olana hiç akıllı kadın vurgusu yapılmıyor hatta o yaşta cocuk sahibi olmak çocuğa haksızlıkmış. Bu konularda mutlaka kutuplaşma oluyor. Onu sevmiyorum. Cünkü burada kkda 42 yaşında 3.kez tüp bebek yaptıracak kadınlar desteklenirken bir yandan da 30dan sonra ürememeli deniyor.benim mesajima da begenmedim ifadesi biraktiginiz icin yaziyorum. bireysel olarak kimseye 35 ten sonra anne olma demedim demem ama bunun bir medya araciligi ile ozendirilmesine karsiyim. herkesin kendi karari tabii ki. ama cocuga ve anneye bariz saglik riskleri olan bir durumu ozendirmek veya ovmek hatadir.
hatta -47 yas icin soyluyorum- bunu normallestirmek bile yanlistir.
artik 22 yasinda anne olana cocuk gelin 35 yasinda anne olana akilli kadin vurgusu yapiliyor evet beynimiz gelisti ama vucudumuz hala ilkelligini koruyor. kadinin dogurganlik yasi bellidir. istisnalar kaideyi bozmaz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?