- 1 Haziran 2019
- 2.148
- 7.467
- 73
- 33
- Konu Sahibi ferayfusun87
-
nerde var bunun gercek kaynakları olan makalesi?35-40 yas uzeri engelli cocuk dogurma riski kuzen evliliginde olandan daha fazla.
bunlara ozenmek veya ozendirmek dogru degil. ha olan olur baska ama alkis tutulacak matah bir durum degil.
Aa yorumlara hiç bakmamistim şimdi yazdim gayet dalga geçen bir yorum , gonderdikten sonra senin yorumunu gördümAynen çok itici ve yaralayıcı bir konu oldu.
Buraya yazan çoğu kadın üye sanıyor ki herkes 24te evleniyor inatla 35 sonrasını veya 40 yaşını bekliyor. Ki isterse bekler ruhani olgunluk da lazım.
Ama 30larda çok bekar kadın var. Ne yapsın bunlar.. 30larda veya 40larda evlendi diye cocuk sahibi olmasın mı? Yok zeka geriliği olurmuş yok kuşak çatışması olurmuş. Peki bende bir genelleme yapsam mesela 20lerdeki çoğu anne olan kadın bilinçsiz çocuk yetiştiriyor desem ne olur? Bilinçli olanlara haksızlık olur.
Burada 38 yaşındayım 3.tup bebek denemem korkuyorum diye konu açınca destek veriliyor da biz 30 yaşındakiler için hiç empati yapılmıyor.
Burada var, bir bakın isterseniz.nerde var bunun gercek kaynakları olan makalesi?
atar mısınız?
değil .Burada var, bir bakın isterseniz.
Ayrıca doktor olduğunuzu söylüyordunuz, branşınız jinekoloji mi bilmiyorum ama bunu birçok doktor söylüyor.
"35 yaşından sonra kadınların biyolojik saati yavaş yavaş değiştiği için engelli çocuk doğurma olasılığı bir miktar artıyor" demişti. Annem 37'sinde hamile kalmıştı.
30 yaşından sonra belli bir maddi güce, sosyal statüye ve çok daha fazla donanıma sahipken anne olmak gayet özendirilesi neyini beğenmiyorsunuz? Yirmili yaşlarda okul biter bitmez evlenip arka arkaya iki çocuk yapıp 30dan sonra iş hayatına atılmaya çalışmak mı daha özendirilesi geliyor size anlamadım? Ayrıca bariz risklerin önceden tespiti de mümkün artık gerekli önlemler de alınıyor.benim mesajima da begenmedim ifadesi biraktiginiz icin yaziyorum. bireysel olarak kimseye 35 ten sonra anne olma demedim demem ama bunun bir medya araciligi ile ozendirilmesine karsiyim. herkesin kendi karari tabii ki. ama cocuga ve anneye bariz saglik riskleri olan bir durumu ozendirmek veya ovmek hatadir.
hatta -47 yas icin soyluyorum- bunu normallestirmek bile yanlistir.
artik 22 yasinda anne olana cocuk gelin 35 yasinda anne olana akilli kadin vurgusu yapiliyor evet beynimiz gelisti ama vucudumuz hala ilkelligini koruyor. kadinin dogurganlik yasi bellidir. istisnalar kaideyi bozmaz.
Ya 50 yaşında cocuk doğurmakta cocuğa haksızlık değilmi bide ünlünün imkanlariyla güzel hayallere dalmakta ne bileyim
Hersey mümkün. Benimde bir arkadasim 47 yasinda dogurdu gayette guzel bakiyor kizina masallah. 50 li yaslar olsa neyse diyecegim 40 li yaslarda dogum normallesiyor.Bu arada bende anneyim ve 42 yasimda 2.cocugum olsun istiyorum.Cok yogun calisiyor ve yoruluyorum ama cocuklarima bakacak gücü Allahin izniyle her daim bulurum.Sevgili anneler kesin kesin ahkamlari..
Ama bir yakınınız 30larin sonu veya 40larda evlense çocuğu olsun diye ne kadar moral verirsiniz. Umut aşılarsınız. Allah büyük çabala dersiniz..
Ama burada anonimiz ya herkes bol keseden bekarları üzüyor.
Bende bekarim. Diyelim evlendim Allah nasip ederse 42 de bile doğururum kime ne..
Sanki buradaki üyelerden yardım isteyeceğiz..
Çocuğu yapan maddi ve manevi kendini 40larda garantilemiştir zaten.
Ben evli olsam çocuğum olsa buradaki bekar üyelere üzülmeyin olacağı varsa olur siz çabalayın yazardım. Sanki sadece 20lerdeki kadınların üreme hakkı var. Kadınlar arasında empati duygusu sıfır bir daha görmüş oldum. Sırf 40larinda diye bir kadın annelik duygusunu tatmasın mi? Herşeye siz mi karar veriyorsunuz? Yok 40 yaşında kadınların enerjisi kalmazmış. Nereden biliyorsunuz? Belki 20lerinde istemeyerek anne olandan daha iyi anne olacak. Sanki bütün parametreleri hesaplamış gibi bol keseden konuşuyorsunuz. Empati yapın.
Biraz empati yapın lütfen.
Bide neden bu kadar alınılmış anlamadım neyse daha fazla yazmim konu sacma bi yere gidiyorBen konudan cok diaz ornegine takildim zaten.
Acayip gicik oluyorum unlulerin hayatina, giydigine, taktigina kiyas yapmayi.
"Shakira da 1.55 boyunda"
X ünlüsünün de kocasi kendinden kısaymiş
Yok Y ünlüsünün poposu da buyukmuş
Bilmem hangi ünlü de şu kiloydaymiş, şu yaşta evlenmiş bilemm ne.
.......
Eeee yani????? Mesrla Shakiranin 1.55 olmasinin diger 1.55lere faydasi nedir? Her 1.55 olan shakira mi veya shakira olma potansiyeli mi var?
Birsey anlatirken desteklemek için işin icine ünlü birini soktugu zaman otomatik olarak o kişiyi negatif algiliyorum ben, baya çaresiz bir profil ciziyor gozumde.
Hayir bi de o ornek alinan insanlarla bizim yaşamamizin, cevreminizin, sartlarimizin arasinda uçurumlar var.
Diaz ornegini katmadan anlatsa daha iyiydisanki 40 ustu dogumu dunyada ilk kez diaz yapti ve tip tarihe geçen ilk dogum oldu gibi yazmis
Füsun Demirel’in hem yumurta hem de sperm donasyonuydu
Anlamazlar çünkü genelde yazanlar 40 ve sonrası gibi çocuk düşünenler ya da o yaşa yakınlar.Bide neden bu kadar alınılmış anlamadım neyse daha fazla yazmim konu sacma bi yere gidiyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?