Cameron Diaz 47 yaşında çocuk doğurdu

Ben de donasyondur diye yazdım ama üzmek için değil. Kendim yaşıyorum. 35 yaşımdan beri anne olmaya çalışıyorum .hatta genç yaşımda keşke yumurta dondurma işlemi olsaydı da yaptırsaydım keşke dediğim çok oldu . Maalesef kadın fizyolojisi doğurganlık açısından yaşa çok bağımlı

Annem kardeşimi 42 de doğurdu, keşke etrafımda ki 20 likler annemin yarısı kadar olsa... elinde telefonla büyüyor çocuklar; annem kardeşimle scrabble oynardı mesela, okula gitmeden bile okur yazardı bizim ki.
Maşallah ne güzel Valla benim annem de 57 yaşında şimdi çocuk doğursa herkesten iyi bakar orası kesin :) İnsanların bu önyargıları nereye gider böyle bilmiyorum, bu tarz kesin yargılara sadece gülüp geçiyorum. Zaten yaşamaya mecali olmayan insanın 20 si 40 ı farketmez insanın içinde yaşam enerjisi olmadıktan sonra. Ayrıca annelik zor zanaat buraya her gün hem çalışıp hem çocuğa yetişemiyorum diye, hem ev hem çocuğa yetişemiyorum diye konu açanlar 40 üstü değil herkes biliyor ki Yani birşeylere enerjisi yetmeyen veya zorlanan annelere de madem enerjin yetmeyecekti niye çocuk yaptın mı diyelim yani komik komik yargılar var insanların aklında napıcaksın :) İnsanlar değişik :)

çağ farkı denen bir şey var. belli ki deneyimlemediniz. fakat ben kendi ailemden mevzuyu biliyorum. annem kardeşimi 35 yaşında doğurdu. şu an 59 yaşında ve 23 yaşındaki kardeşimin okuyor olması sebebi ile hala çalışmak zorunda. aralarında iletişimsizlik oluyor zaman zaman ve bu annemi yoruyor çünkü aynı dilden konuşmuyorlar bir zaman sonra.
ben 20 li yaşları savunmuyorum ama beden ve zihin enerjisi denen bir şey var. bir zaman sonra insan çocuk büyütmekle uğraşmak istemiyor.
duygusal yaklaşmak yerine mantıklı yaklaşmayı deneseniz zaten hak vereceksiniz.
ha evlenmemiş, çocuk yapamamış veya olmamış kişiler için diyebilecek bir şeyim yok isteyen doğurur isteyen doğurmaz. doğurmasın bu yaştakiler demek benim haddim değil. isteyen istediğini yaşasın. fakat gerçekler de ortada.

50 yaşından sonra anne olsan ne kadar ömrüm kalacak da çoluk çocuk evlendirip Torun sevcen. Torun sevceğin yaşda yeni anne olcaksın bence çok saçma. Aniden beklenmedik bir gebelik dışında bu yaşda tüp bebek yaptırıp anne olmayı tercih etmezdim.her şey yaşında güzeldir.

Sizde teknolojinin varlığını deneyimlememis gibisiniz .
Şuan, 15 yıl fark bile cağ farkı oluşturuyor. Napalim 10 yasinda mi cocuk doguralim.
Neden duygusal yaklaştığımi düşündünüz anlamiyorum ?
Çocuk sevmem, anne olmayı asla düşünmüyorum . Ailede kanser olduğu icin bir iki sene içinde rahmimi aldirma kararım var . Neden duygusal olayım?
Şu ben gercekciyim olayına hic değinmiyorum . Neden sizin gördüğünüz gerçek olsun ? Dünya bu kadar küçük mu ?
Gerçek diye bir şey yoktur,

47 yaşında anne olmak istemezdim
çocuklar biran önce büyüsün diye beklerken o yaşa geldiğimde gece kalkıp bebe emzirmek şuan bana kabus gibi geliyor
benim okadar enerjim olmazdı sanırım
Allah herkesin gönlüne göre versin tabii o ayrı

Ben de son derece realist bir insanımdır, o yüzden tıbbi gerçeklerden bahsediyorum zaten. Ama bu konuda sosyal bir gerçek varsa o da; çocukların sorumluluğunun,yaşı, mesleği, sosyal ve maddi durumu ne olursa olsun ebeveynlerinin hayat boyu onları düşünmesidir. Sırf bu sorumluluğu 60 yaşında hissedeceğiz diye de ne yapalım yani temel güdülerimizden biri olan üremeyi (maddi ve sosyal gereklilikleri yerine getirdikten sonra) bir kenara mı atalım? Bence olaya bakarken biraz empati yapın, tavsiyemdir.

tamda benim düşüncelerim

Ama işte böyle genellemeler her türlü yanlış. Herkesin deneyimlediği hayat bir olmuyor.

Benim kardeşimde 23 yaşında, ama anneme asla yük değil, can yoldaşı oldu. Biz hepimiz evden uçtuk, babam uzun yıllar bir hastalık ile mücadele ettikten sonra vefat etti. Kardeşim olmasa annem hayata bu kadar tutunamazdı. Hem yaşam enerjisi, hem amaç oldu anneme.

Şimdi eğitim için yurtdışında, ikisi de birinini çok özlemiş.

Genel geçer yargılarımızda vazgeçmemiz lazım herşey her olay kişiye özgüdür bize göre 47 yaş ileri bir yaş iken o daha hayatının baharında enerjisinde olabilir ki öyle bir kadın. Yani diyoruz ki ee 20 yaşındayken 67 yaşında olacak falan tamam da 67 yaşında da enerjik hayat dolu olabilir daha uzun yaşayabilir torununu da görebilir hem mesele toru görmesi değil ki evlat sevgisini anneliği yaşaması bir çocuğu büyütmesi yani. Ajda Pekkana bir bakın ninelerimizle kıyaslayabilir miyiz ki o da en büyük pişmanlığım anne olmamak demişti. İnsanlar için istediğini elde etmek yaşla alakalı bir durum değil o yaşta üniversite bitirenlerde var iş değiştirip bambaşka bir iş yapanlarda önemli olan hayatın içinde istediğini elde etmek ne olursa olsun.

siz kişisel güdülerinizi besleyeceksiniz diye bir bireyin 20 yaşında ebeveynsiz kalma ihtimalinin yüksekliği pek önemli gelmiyor anlaşılan. veya hayatını kurma sürecindeyken yaş farkı sebebi ile 70-80 yaşındaki ebeveynine bakmak zorunda kalan evlatlar mesela?
benim çok yakın bir arkadaşımın ailesi çocuk sahibi olamadığı için tüp bebekle 55 yaşında doğurmuşlar kızlarını. 20 yaşındayken babasını, 24 yaşında da annesini kaybetti. ben kendisi ile yakinen empati kurdum. ne düğününde ne doğumunda anne babası yoktu yanında. şimdi siz temel güdüleriniz için bunu göze alabilecek misiniz?
evet herkes her yaşta vefat edebilir. her çocuk erken yaşta anne babasını kaybedebilir. fakat bazı şeylerde de kör göze parmak şeklinde yaşamamalıyız.
bunlar benim düşüncelerim. tekrar ediyorum kimsenin güdüsünü, çocuk sahibi olma isteğini yorumlamak veya yargılamak değil amacım. kendi bakış açımı anlatabilmeye çalışıyorum sadece.

Yani nefes alıyorsak ümit var, cok teşekkürler.
Kimisi nefes alsın yeter diyor mesela bence hala şansımız var

Reactions: 000
benim babanem 50 yaşında küçük halamı doğurdu

ne var bunda ki ?

aynen dediğiniz gibi hele günümüz tıp teknolojisinde menapozlu kadınlardan bile yumurta bulunup tüp bebek yapılabiliyor.

Diazin evini temizleyem ispanyol hizmetlisi cocuguna bakan fransiz murebbiyesi yemegini yapan italyan ascisi cok yoruldugunda masajini yapan koreli masoru vs de vardir yalniz.
47 yasinda cocuk dogurmaya karar verecek arkadaslar bunu goz onune alsin

çok doğru , sadece doğurmak değilki önemli olan bunları yapacak ya da yaptıracak gücü olmak. Ben de parkta bir kadınla tanışmıştım 52 yaşında doğurmuş, 3. Çocuğunu. İkisi yetişkin ve evdelermiş Çok yardım etmişler ev işleri içinde yardımcısı varmış. Yani imkanı olan değil 47 52 de bile doğurabilir .

sizin mantığınıza göre arkadaşınız hiç olmamalıydı? biraz saçmalamıyor musunuz allaşkına.

kimin ne zaman öleceği ne belli dedem 110 yaşında öldü 60 yaşındayken baba olmuş.

kimisi 20 yaşında anne baba olur erken vefat eder bunun bi garantisi mi var?

bence saygı sınırlarını aşmayın. ilk yorumumdan itibaren kimseyi yargılamadan bana göre olan kişisel fikrimi beyan ettim. "saçmalamak" gibi laflar haddiniz değil.

belli ki kimse karşıt fikir beyanından hoşlanmıyor. herkes üreme güzellemesinin peşinde. olabilir tercihinizdir fakat rica ediyorum beni daha fazla alıntılayıp cevap yazmayın zira manasız tartışmaya girmek istemiyorum kimse ile.

:) Aşağıda kendi yorumumu da alıntıladım ki okuyanlar doğru anlasın :) Evet ben kişisel güdülerimi besleyeceğim diye (bakınız aşağıda parantez içinde: maddi ve sosyal gereklilikleri yerine getirdikten sonra)kaç yaşımda olursam olayım çocuk doğurmak istiyorum. Kimin kaç yaşında hastalanıp öleceği veya sürüneceği hiç belli olmaz dediğiniz gibi. Ben sizin arkadaşınızın ailesi gibi 70-80 yaşında hastalandığımda bana baksın diye çocuk yapmak istemiyorum. Birçok cahil insan olaya böyle bakıyor diye ben de böyle bakmak ve yaşamak zorunda değilim, çocuğum da değil. Yatarım bir bakım evine, ilgili kişiler bana bakar ne kadar kısıtlı bir bakış açısı bu :) Çocuğum için de saldım çayıra mevlam kayıra tarzı bir yaşam standardı belirlemedim birçok 20'lik insan gibi ,belirli bir geleceği hazırlamışım ki böyle konuşabiliyorum değil mi ama O sebeple en başında size şunu söyledim yine söylüyorum, sizin etrafınızdaki 3-5 kişi değil hayat. Farklı yaşam tarzlarına göre farklı standartlar olabilir. "40'tan sonra doğacak çocuğun da vay haline" gibi bir genelleme yapamazsınız mesele burada başlıyor. Ha siz ben tecrübelerime ve yaşam enerjime göre yapamam dersiniz o ayrı konu. İnsanları bu kadar genellemeyin diyorum özetle :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…