- 21 Kasım 2012
- 9.044
- 9.555
- 398
- Konu Sahibi ferayfusun87
-
Hanımlar uzun sayılabilecek bir süredir burayı takip ediyorum. Evlenmediği için üzülenler var, "evlenemiyorum yaşım ilerledi çocuk yapabilecek miyim yalnız mı öleceğim" diye konular açılıyor, ya da evli olduğu halde çocuk için üzülenler var.. herkese moral olsun diye paylaşmak istedim: oyuncu cameron diaz 47 yaşında anne olduve çok sağlıklı bir kızı var. Hiçbirşey için geç değil, hayatta mucizeler her zaman var.. cameron diaz hollywood yıldızı olmasına rağmen geç evlendi , üstelik kendinden 7 yaş küçük bir beyle. Her erkek ille de 20'lik isterim diye tutturmuyor kafaların uyuşmasına önem veren vijdanlı erkekler de var dünyada. Evlenmek isteyen bekar hanımlar için çok güzel motive edici bir örnek.
Hatta İngiliz prensi ile evlenen Megan için bile denildi 35 yaşında nasıl hemen hamile kaldı diye. Çocuk süt gibi beyaz da doğunca iyice böyle bir tayfa oluştu. Bebeği asla kabul etmiyorlar.Bir cok hollywood yıldızı taşıyıcı anne ile evlat sahibi oluyormuş. Çoğu kendini hamile gösterip hatta. Cameron Diaz böyle hop diye birden bebekle ortaya çıkması da bir örneği olabilir
ben istisna olduğumu düşünmüyorum, 40 lı yaşlarda birçok arkadaşım var hepsi de yeterince enerjik ve dünyevi görevlerine (çocuk bakmak gibi) fazlasıyla yetebilen. Mesela bir annem var ki Allah uzun ömürler versin 57 yaşında hem görüntü hem enerji olarak hepimizi sıraya dizerSiz bu istisnasiniz ve istisnalar kaideyi bozmaz!
Bunu yazan sırf teselli diye yazmış eminim o kişi sizin gibi fit ve enerjik değildir.
Aslında hemen hemen aynı kapıya geliyoruz... Bizler maalesef çürük bir nesil olduk... Neredeyse çoğu gebelikler bile riskli, neden beslenmemiz kötü!ben istisna olduğumu düşünmüyorum, 40 lı yaşlarda birçok arkadaşım var hepsi de yeterince enerjik ve dünyevi görevlerine (çocuk bakmak gibi) fazlasıyla yetebilen. Mesela bir annem var ki Allah uzun ömürler versin 57 yaşında hem görüntü hem enerji olarak hepimizi sıraya dizerBiliyosunuz evriliyoruz, yüzyıllarca öncesi gibi 25-30 yaşında ölmüyoruz. Ortalama ömür bile dünyada 74 küsür (kadınlarda), ama malesef bize dayatılarak yedirilip içirilen her zehirli/hormonlu şey malesef doğurganlık yaşımızı aynı oranda yükseltmiyor tam tersine düşürüyor
aynı kapıya gelemeyiz çünkü 40 yaşından sonra çocuğa enerjisi yetmeyeceğini düşünmekle, doğurganlık yaşının beslenmeye bağlı olarak düşmesi aynı katta değilAslında hemen hemen aynı kapıya geliyoruz... Bizler maalesef çürük bir nesil olduk... Neredeyse çoğu gebelikler bile riskli, neden beslenmemiz kötü!
Annem kardeşimi 42 de doğurdu, keşke etrafımda ki 20 likler annemin yarısı kadar olsa... elinde telefonla büyüyor çocuklar; annem kardeşimle scrabble oynardı mesela, okula gitmeden bile okur yazardı bizim ki.yani siz de 40'lı yaşları bir gömüp üstüne toprak atmadığınız kaldı39 yaşımdayım çoğu 20 lik insanı cebimden çıkarırım enerjimle, ve çocuğum yok yapmaya çalışıyorum enerjimden ve yetebilmemden yana bir sağlık sorunum olmadığı sürece zerre kadar şüphem yok bu enerji ve yetebilme meselesi kişisel bişey yani oralara çok girmemek lazım bence Mesele sandığınızın aksine tamamen hamile kalabilmek ve doğurabilmekle alakalı, çünkü tıbbi gerçekler var mucizelerin ötesinde..
Bu konularda birini üzmek isteyeceğim son şeylerden biridir. Elbette insanın kaç yaşında doğuracağına başka kimse karar veremez. Vücudu, enerjisi, psikolojisi elveriyorsa, tamamen kendi bileceği iş. 37 yaşında ve 42 yaşında anne olmuş iki arkadaşım var. İsteyen Cameron Diaz'ın yaşında da olabilir, abes bir durum değil, kimseyi de ilgilendirmez. Ama şunları da göz önünde bulundurmak gerekiyor, biz normal vatandaşlar Cameron Diaz değiliz, o gözünü karartıp on tane de doğurabilir ama düz vatandaşın 1 tane doğururken bile göz önüne alması gereken çok şey var. Bu tamamen yaştan bağımsız bir konu. Yorumum da bununla ilgiliydi. Yazdığımı beğenmediğiniz ve yazılanlara üzüldüğünüzü hissettiğim için cevap vermek istedim. Aşk olsun yani, bir daha okuyun lütfen, şu itham ettiğiniz şeylerden bir tanesini ima eden bir şey yazmış mıyım? =( Allah gönlünüze göre versin, umarım sizin de bir gün evladınız olur.Sevgili anneler kesin kesin ahkamlari..
Ama bir yakınınız 30larin sonu veya 40larda evlense çocuğu olsun diye ne kadar moral verirsiniz. Umut aşılarsınız. Allah büyük çabala dersiniz..
Ama burada anonimiz ya herkes bol keseden bekarları üzüyor.
Bende bekarim. Diyelim evlendim Allah nasip ederse 42 de bile doğururum kime ne..
Sanki buradaki üyelerden yardım isteyeceğiz..
Çocuğu yapan maddi ve manevi kendini 40larda garantilemiştir zaten.
Ben evli olsam çocuğum olsa buradaki bekar üyelere üzülmeyin olacağı varsa olur siz çabalayın yazardım. Sanki sadece 20lerdeki kadınların üreme hakkı var. Kadınlar arasında empati duygusu sıfır bir daha görmüş oldum. Sırf 40larinda diye bir kadın annelik duygusunu tatmasın mi? Herşeye siz mi karar veriyorsunuz? Yok 40 yaşında kadınların enerjisi kalmazmış. Nereden biliyorsunuz? Belki 20lerinde istemeyerek anne olandan daha iyi anne olacak. Sanki bütün parametreleri hesaplamış gibi bol keseden konuşuyorsunuz. Empati yapın.
Biraz empati yapın lütfen.
yani siz de 40'lı yaşları bir gömüp üstüne toprak atmadığınız kaldı39 yaşımdayım çoğu 20 lik insanı cebimden çıkarırım enerjimle, ve çocuğum yok yapmaya çalışıyorum enerjimden ve yetebilmemden yana bir sağlık sorunum olmadığı sürece zerre kadar şüphem yok bu enerji ve yetebilme meselesi kişisel bişey yani oralara çok girmemek lazım bence Mesele sandığınızın aksine tamamen hamile kalabilmek ve doğurabilmekle alakalı, çünkü tıbbi gerçekler var mucizelerin ötesinde..
Çok daha sağlıklı olur , her şey pesinden kosmak degil , o yaslarda insanlar hayati daha bir anlamlandirmis hirslarini kölesi olmayı bırakmış oluyorlar . Bu yüzden 20 li yaşlardan çok daha iyi ebeveynlik yaptıklarını düşünüyorum.mevzu herhangi bir yaşta hamile kalabilmek veya çocuk doğurabilmek değil. mevzu o çocuğu doğurduktan sonra onun peşinde koşabilmek, yetebilmek vs..
örnek verdiğiniz kişinin serveti herkesçe malum. o çocuğuna kendi olmasa bile çok sağlıklı bir gelecek bırakabilir.
biz bu ülkenin şartlarında ortalama bir gelirin üzerinde olsak dahi normal bir gelecek sunamazken, 40 küsür yaşındaki insanların çocuk sahibi olduktan sonra o çocukların hali nice olur?
tamam moral vermeye çalışıyorsunuz ama bence realite denen de bir şey var. o yaştan sonra ebeveynlik ne kadar sağlıklı olur??
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?