Çamaşırlrım benbeyaz olmuyor

daaire

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
30 Aralık 2011
117
2
46
İstanbul
kızlar beyazlarınızı nasıl bembeyaz yapıyosunuz birbuçuk yıllık evliyim ama temizlik düzenimi tam oturtamadım malesef Özelliklede beyaz çamaşırlarım bir türlü bembeyaz olmuyor Arielin proofosyonel leke çıkarıcısını aldım ama olmadı. Çamaşır suyu kullanmaya korkuyorum çünkü havlular var kenarları renkli siz nasıl yapıyosunuz bembeyaz olsun istiyorum beyazlarım :26: Birde avizeler var üst kısımlarına sandalyeyle bie boyum yetmiyo eminimki orası hep toz evlendiğimden beri hiç temzleyemedim Balkonum kapalı ve bissürü camı var ön kısımlarını siliyorum ama arka kısımlarınada yetişemiyorum özellikle en üst kısımlarına siz nsıl başa çıkıyosunuz nasıl yapıyosunuz kafayı yicem annemi özledim

Konu içeriği nedeniyle "Püf noktaları" başlığına taşınmıştır.

Canım önce sakin ol
Beyazları ben hep ön yıkama ile yıkıyorum,ariel kullanıyorum.Suya bastırma varsa o programı da kullanırsan işine yarayacaktır.
Öyle çamaşır suyu kosla oksi ekşın neyin de kullanmıyorum.Gayet beyazlar.

Camlar içinde yine ben yetişemediğim yerlere çekçek ucuna bez bağlayıp 3 defa falan siliyorum,artık olduğu kadar yani napim.
Avizeler konusunda bişey diyemicem avizem 1 tane o da aşağıda olduğundan kolay siliniyo.Ama merdiven şart,sandalyede silmek sakat iş.
Annemin vardı onu da öyle silerdik.Çok da takma kafana fani işler bunlar

Doğru diyosunda gözüme takılıyo hep. Bekarken hiç iş yapmadığım için zor geliyo şimdi Balkon camlarına çekçekle bile uzanamıyorum çok yüksek (yada benim boyum ok kısa) alt komşumun pırıl pırıl parlıyo sormayı gururuma yediremiyorum sanki yoldan geçenler hep balkon camına bakıyolarmış gibi geliyo Suya bastırma programı var önyıkmasız yıkkıyodum ben hemen bitsin diye öyle deneyim birde inşallah ayşe teyzenin çamaşırları gibi olur

aynen arkadaşım katılıyorum sana yalnız beyazlarını yıkamadan bir gün önce sıcak suya ıslarsan ve içine birazda deterjan ekle ve bakın bu kayınvalidemin yıllardır övündüğü taktik sizinle paylaşıyorum hırdavatçılarda satılan çivit adında mavi bir toz var deterjan gözüne 1 çay kaşığı ekleyip o şekilde yıkayın harika beyazlar sizlerin olsun:)))))

Çiviti ben de aldım ama istediğim gibi sonuç alamadım eltim kullanır çamaşırları hep kar gibi nedenini çivite bağlardı.Ama ben memnun kalmadım.Bu sene eltimlere gittiğimde baktım ki beyazları artık eskisi gibi parlak değil.Bence makineden de kaynaklanıyor...

Çamaşırlarım bembeyazdır,balkona astığımda güneş vurunca pırıl pırıl parlar,soran komşular bile olur.
Önce sadece bembeyazları atarım makineye,atletler,iç çamaşırları gibi,desensiz düz beyazları.ön yıkamalı bir program seçip domestos eklerim,makine ön yıkamayı bitirip normal yıkamaya geçerken programı sıkmaya getiririm,çok fazla değil,hafif sıktırır kirli suyu döktürürüm,programı iptal ederim,program sıfırlanır.bazen iptal etmeden önce makineyi kapatıp biraz bekletirim.
Sonra artık normal ön yıkamasız beyaz programını kurarım,tüm beyaz ve açık renklileri ekler 60derecede çalıştırırım.bim marketlerde bindaktiv diye bir çamaşır beyazlatıcısı var,mükemmel bişey,çok ta ucuz,deterjana biraz ekliyorum.amvay in de aynı şekilde tül ve beyaz çamaşır beyazlatıcısı var,ondan da aldım,o da aynı işi görüyor,17liraya aldım ama çok az kullanıldığı için bimdekinden ucuza bile geliyor.sonuçta süper çamaşırlar oluyor.beyazlarınız çok sararmışsa bu yöntemi ilk denediğinizde biraz daha sıcak suyla yıkayın iyice beyazlasın

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…