• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

çamaşırlarımın rengi değişti yardım

gmen

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
26 Kasım 2009
130
2
116
Ankara
arkadaşlar ben bi saçmalık yapıp turuncu bir tsirtle beyazları birlikte yıkadım şimdi o güzelim beyazlar turuncumsu bir renk aldı eski hallerine nasıl getirebilirm. kosla oksi denedim hiç bir işe yaramadı. çamaşır suyuna koyamıyorum çünkü beyaz olmasına rağmen renkli baskılar var tsirtlerde onlara zarar vermek istemiyorum. bu arda migrosta bi ürün gördüm renk kurtarıcı diye 10tl 2kullanımlık bişeydi emin olamadım bilgisi olan tavsiye edebilecek biri var mı?

domestos hijyen açık renkli beyazlar için leke çıkarıcı bir ürün var açık mavi renkli şişesi var.benimde bir çorap yüzünden başıma geldi domestosla kurtardım....

canım ben çamaşır makinasına beyazları atıyom ..deterjan + kosla oksi koyuyorum bi 5-10 dakika çalıştırıyomm..sonra makinayı kapatıp öyle makinada 5-6 saat bekletip çalıştırıyorumm..buz gibi çıkyo sonraa..:))

arkadaşlar yardımcı olduğunuz için teşekkürler önerileri uygulıycam umarım tshirtlerdeki renkli baskılara bi zarar gelmez

gmen bende geçen sene açık renkklilerle pembe bir kıyafet karışmıştı.ve açık mavi takımım pembe olmuştu.komşumun önerisi ile yarım kova suya göz kararı çamaşır suyu döktüm ve pantalonu içinde beklettim.ve pantolonum asıl rengine öndü .açık mavi

gmen bende geçen sene açık renkklilerle pembe bir kıyafet karışmıştı.ve açık mavi takımım pembe olmuştu.komşumun önerisi ile yarım kova suya göz kararı çamaşır suyu döktüm ve pantalonu içinde beklettim.ve pantolonum asıl rengine öndü .açık mavi

nasıl yani... renkli çamaşırı çamaşır suyunda mı beklettin.. bu bana çok riskli geldi.. çamaşır suyunun tek bir damlası yüzünden yepyeni siyah kotumu çöpe attım ben..

renklileri karışan çamaşırlarım olunca hiç çıkarmadan tekrar yıkıyorum makinede.. renkliler için leke çıkarıcılardan da ekliyorum. ara geçmeden tekrar yıkayınca düzeliyor.

nasıl yani... renkli çamaşırı çamaşır suyunda mı beklettin.. bu bana çok riskli geldi.. çamaşır suyunun tek bir damlası yüzünden yepyeni siyah kotumu çöpe attım ben..

renklileri karışan çamaşırlarım olunca hiç çıkarmadan tekrar yıkıyorum makinede.. renkliler için leke çıkarıcılardan da ekliyorum. ara geçmeden tekrar yıkayınca düzeliyor.

evet özlemim çamaşır suyu tek başına kullanınca renk açar.ama sulandırılıp kullanıladığında leke çıkarır ve eski haline getirir.ben bile daha önce kullandığım halde hala terrüddütle yaparım bu işi...gözden çıkardığın bir kıyafette dene .kendi gözlerinle gör:))

makinadan çıkar çıkmaz tekrar atsaydın makinaya hemen o zaman o renk kayboluyo bende bi defa kırmızı biişle atmışım yanlışlıkla öyle pembe pembe çıkmışlardı:1:sonra hemen tekrar attım geçti yania.s

gmen denedin mi bunları aynı şeyler benimde başıma geldi riske atmak istemiyorumda denediğin olduysa onu yapayım

dün bunu denedim ama krem rengi badim alacalı oldu mavıye dönmüştü şimdi mavi beyaz oldu.işe yaramadı başka yöntem varmı?çünkü bikaç kıyafetim daha var

gizmo kusura bakma yanıt veremedim ev taşıma işimiz vardı internete giremiyorum 1 haftadır yoğunluktan çamaşırlarla da ilgilenemedim. yarın makinede bekletmeyi deniycem bi arkadfaş yazmışdı kosla koyup 5 saat falan makinede bekletiyoruz sana bilgi veririm

evet özlemim çamaşır suyu tek başına kullanınca renk açar.ama sulandırılıp kullanıladığında leke çıkarır ve eski haline getirir.ben bile daha önce kullandığım halde hala terrüddütle yaparım bu işi...gözden çıkardığın bir kıyafette dene .kendi gözlerinle gör:))
benim de açık mavi pantolonuma bordo elbisenin rengi çıkmış pantolonum mor gibi olmuş. makinadan çıkınca hemen attım tekrar ama çıkmadı rengi. geriye sadece çamaşır suyunu denemek kaldı. yarım kova suya ne kadar çamaşır suyu koyayım?

Back