• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

çamaşırlarım neden misler gibi kokmuyo :(

PrinceSSss

I'm like a bird
Kayıtlı Üye
28 Eylül 2010
1.093
1
106
Kocaeli
arkadaşlar ya bi akıl danışmak istedim
sıvı deterjan kullanıyorum persil ve yumuşatıcı olarak vernel kullanıyorum
ama daha makinenin kapagını açtıgımda bile etrafa misler gibi kokular yayılmıyo
hatta kalmış beklemiş ıslak çamaşır gibi kokuyo neredeyse çamaşırlarım.

Makinede bekletmeden hemen asarım
kışın kapalı mekanda kurututodum ondan kokuyolar diyodum ama yaz oldu yine aynı
ve farkettim ki daha makineden çıkarırken bile guzel kokmuyolar.

daha makinem bir yıllık acaba makinede mi benim yıkamamda mı yoksa deterjanda mı bi sorun var sizce nedir?

benimkiler çok güzel kokuyor..sıvı deterjan Omo Matik.. Yumuşatıcı Vernel, ama mor renkli olan, diğerleri çok kötü kokuyor

aynıı sıkıntı bizde de vardı vernel falan kullandık olmadı ardından kardesm bimden bilmeden bulut diye bir markanın yumuşatıcısını almış almışken mecbur kullanmak zorunda kaldık iyi ki de kullanmışız artık mükemmel kokuyor gitmiyor koku denemeni tavsiye ederim

yumuşatıcıyı az koyuyosunuzdur

birde yoğun yumuşatıcılardan kullanmanızı öneririm,yumoş ekstra vernel max gibi

makine son suyunu alırken 2-3 kapak atın kalıcı oluyo geçerken kokunuz yayılıyo

ben makineyi çalıştırdıgımda yumuşatıcıyıda koyuyorum sorun onda mı acaba
ama bazen makineyiş bırakıp markete falan çıkarım nasıl anlıycam yumuşatıcıyı ne zaman alıyo

Son düzenleme:
ben makineyi çalıştırdıgımda yumuşatıcıyıda koyuyorum sorun onda mı acaba
ama bazen makineyiş bırakıp markete falan çıkarım nasıl anlıycam yumuşatıcıyı ne zaman alıyo

yoo, ben de deterjanla yumuşatıcıyı aynı anda koyuyorum, ne kadar koyuyorsun yumuşatıcı?

Omomatik toz deterjan ve yumoş yumuşatıcı kullanıyorum yumoş extra veya normal kullanıyorum duruma göre biraz da bol koyduğumda çok kalıcı oluyor kirliye atarken bile hala hafiften bir yumuşatıcı kokusu kalıyor :)

1,5 kapak sıvı deterjan 1 kapak da yumuşatıcı koyuyorum
ama daha yen, yıkanan ve makişneden aldıgım çamaşırlar sanki sadece saatlece suda beklemiş de kokmuş çamaşır gibi
iyice burnumu dayıycam da belki azcık guzel koku geliyo

verneli turk marketler getirmis ama alicisi yok kac yillik kim bilir eskiden tutuluyormus ama simdi pek satilmiyor dedi market sahibi bizim burda cok cesit var en guzel kokanida ufacik kutuda ve kazikkkk fiyatta olanlar oluyor malesef balkona as alttan gecen bile alir kokusunu nitekimde arkadaslar merak ediyorlardi bide cok kokuyordum ben goze butun koku ondanmis sonra kisitlama yapinca anladim :19:

1,5 kapak sıvı deterjan 1 kapak da yumuşatıcı koyuyorum
ama daha yen, yıkanan ve makişneden aldıgım çamaşırlar sanki sadece saatlece suda beklemiş de kokmuş çamaşır gibi
iyice burnumu dayıycam da belki azcık guzel koku geliyo

makinende bir sorun olabilir belki içinde su birikintidi olup kokmuş olabilir borularında olabilir :25: kontrol ettirmenin faydası var

Yumoş ya da vernel kullanıyorum misler gibi oluyo çamaşırlarım ama bu son aldığım yumuşatıcının kokusunu hiç beğenmedim :S vernelin yasemin ve aloe vera olanı

Beyaz camasirlardan mi bahsediyorsun? Eger oyleyse onlara toz deterjan daha guzel oluyor…

Renklilere ise sivi deterjan ve yumusatici yeterli olur aslinda ama…kisa program filan mi yikatiyorsun acaba?? Cunku her ne kadar renklide olsalar uzun programda yikatmak daha temiz yapiyor camasirlari….

bazen bu tarz kokuları ben basklalarının ustlerınden duyuyorum yumusatıcıdan zıyade baska bır sorun oldugunu dusunuyorum
ama yumusatıcı ıle alakalı ıse oyle dusunuyorsanız son zamanlarda kesfettıgım kırmızı yumos
cok guzel kokuyor gercekten bende cok cok dokmuyorum ama yumusatıcı alacagı zaman eklıyorum ben deterjanla eklemıyorum
https://www.google.com.tr/search?q=...amasir-urunleri%2Fproducts%3Fpage%3D7;180;270

Beyaz camasirlardan mi bahsediyorsun? Eger oyleyse onlara toz deterjan daha guzel oluyor…

Renklilere ise sivi deterjan ve yumusatici yeterli olur aslinda ama…kisa program filan mi yikatiyorsun acaba?? Cunku her ne kadar renklide olsalar uzun programda yikatmak daha temiz yapiyor camasirlari….

kısa program yapmıyorum hatta ekoda yıkadığım için yaklaşık 3 saat yıkıyor

bazen bu tarz kokuları ben basklalarının ustlerınden duyuyorum yumusatıcıdan zıyade baska bır sorun oldugunu dusunuyorum
ama yumusatıcı ıle alakalı ıse oyle dusunuyorsanız son zamanlarda kesfettıgım kırmızı yumos
cok guzel kokuyor gercekten bende cok cok dokmuyorum ama yumusatıcı alacagı zaman eklıyorum ben deterjanla eklemıyorum
https://www.google.com.tr/search?q=...amasir-urunleri%2Fproducts%3Fpage%3D7;180;270

aslında bende yumuşatıcı tavsiyesi almak için açmadım konuyu başka bi sorunmudur acaba diye düşünüyorum benzer sorun yaşayan yok galiba

yumoşun konsantre olanından kullanıyorum pembe onu bulamazsam yeşil alıyorum vernelin extra olanını denedim fena değil ama yumoş kadar asla olamaz bence 1 kapak diyolar genelde ama 6-7 kg lik makinaya çamaşır doldurunca 1 kapak az gelir yani çamaşır çoksa 2 kapağa yakın koymak gerekli benim kıyafetlerim hareket ettikçe dokundukça bile koku yayıyo reklamdaki gibi gerçekten özellikle kışın kazaklarda daha kalıcı oluyo ferahlık kapsülleri diyolar ya dokundukça patlıyomuş gerçek yani
onun dışında omomatik ya da ariel matik kullanıyorum sıvı deterjan olarak da koyu renkler için perwoll siyah alıyorum muhteşem kokuyo
lekeli çamaşırlar içinse kosla vanish kurtarıcım

aslında bende yumuşatıcı tavsiyesi almak için açmadım konuyu başka bi sorunmudur acaba diye düşünüyorum benzer sorun yaşayan yok galiba

Ben de aynı sorunu yaşıyorum.Deterjan ya da yumuşatıcıdan kaynaklandığını düşünmüyorum.Pervol sıvı deterjan ve vernel7yumoş ne denk gelirse kullanıyorum ama 5 yıllık evliyim.Komşulara bakıyorum bi çamaşır asıyorlar benim eve giriyor kokusu benimkilere burnumu dayayıp koklasam eh işte.O da kısa sürede uçuyor.Makinem beko.Anneminki de beko ve onun da çamaşırları kokmuyor.Bu iyi birşey mi kötü mü bilemediğimden pek üstüne düşmüyorum ben de.Yumuşatıcı zararlı birşey sonuçta.Durulama suyunda yumuşaıcıyı alan makinelerde koku ve dolayısıyla yumuşatıcı kimyasalı çamaşırda kalıyor.

Bi ara bendede oluyordu ama kisa program yikattigimda oluyordu dedigim gibi…acaba diyorum camasirlar cok kirlide makinanin derecesimi az geliyor..

Mesela bazi cok kirli olan renklilere 30 derece yeterli gelmiyor ve 40 a atildiginda mis gibi kokuyor…

Bir kac defa bendede olunca tekrar yikattim…boyle acaip bi nem kokusu oluyor…birde camasirlari bekletmeden asiyorum artik…en azindan renklileri oyle…bekledigi zamanda koku yapiyor…

Back
X