çamaşırlarım neden güzel kokmuyor?

qarden

Guru
Kayıtlı Üye
17 Haziran 2011
5.425
3.144
selamlar hanımlar
benı bu dertten kurtarın lütfen,
çamaşırlarımı makıneye atıyorum,deterjanı yumuşatıcısı yıkanıyo ama bi çıkarıyorum sanı o yumuşatıcı hiç konmamışçasına böyle küf mü desem,ıslak kalmış ve beklemiş bez kokusumu desem,yani bana göre rahatsız edici böyle nemli gibi pis bir koku oluyo,
hemen hemen her 10 yıkamada ya makıne temızleyıcısı ya camasır susuyla 90 derecede boş çalıştırırım makineyi,
kapağını açık bırakırım her yıkamadan sonra o sıcaklıgıyla kapamam havalandırırım yani,,ama olmuyo...
bu arada kızımın camasırları kokmuyo, onun çamasırlarını ayrı yıkıyorum ve deterjanları da bizimkinden farklı
ona kullandıgım deterjan ve yumuşatıcıyı da denedim ama sankı bu nem kokusu benden çok özellıkle eşimin kıyafetlerine yapışmış gibi
var mı bi önerisi olan
paylaşırsanız çok sevinirim..
birde bu konudan bağımsız ekleyeyim duşakabinim füme cam bunu nasıl parlatabilirirm su lekelerinden arındırarak..
dert değil bunlar demeyin,inanın dert:)

Eşinizin ve kendi kıyafetlerinizi ayrı yıkayın.
Bir de makineyi çok doldurmayin az çamaşır her zaman daha güzel kokuyor.
Yumuşatıcı konsantre mi ?
Değiştirmeyi denediniz mi?

çamaşır makinası temizleyicisi kullandınız mı ?
onu kullanıp birde sağ alt köşe kısmında bir yer var orayı da açıp temizleniz gerek kapağı açınca o sağ alt kare küçük kutu görünüyor

Bende de aynısı var. Tek çözüm çamaşır suyunu hem deterjan gözüne hem içine döküyorum 1 gün bekletip 90 derecede boş çalıştırıyorum.

Duşakabin için domolun bi ürünü var dışında banyo resmî var sarı bi şişe. Onu sıkıyorsunuz süngerle yayın 10 dk sonra yıkayın iz yok.

Arada bende de oluyor.

Günlük 60 derece 60 dkda yıkayınca geçiyor.

Senede 2 kere falan kıyafetleri böyle yükseğe atıyorum. Demek ki 30-40 yetmiyor diye mantık kurdum kendi kendime

Öncelikle parfümlü deterjan kullanmayın.(60 derece yikayin.)
Ki cok zararlı genlerimizi bozuyorlar.
Boron kullanıyorum artık, evdeki stoklarda bitsin almam kesinlikle.
Çamaşır kokulari var dogal sabun kokusu çamaşırların arasina koyun.
Çamaşırları bekletmeden hemen yikayin.

Dusakabin su lekesi icin bos sprey şişesine biraz yumuşacıtı birazda su koyun çalkalayın. (Sadece yumuşatıcı ile yapmayin mutlaka su ile karıştırın)
Bu suyla silip ovalayip kabini su lekeleri cikar.

Makineyi bastan sonra bir temizleyin. Arkadas yukarda videoda paylasmis. Sivi deterjan ve yumsatici da sebep olabiliyor. Ek not: yumsatici dan sadece vegan olanlari kullaniyorum. Gerisi

makinanızdan kaynalı desem kızımın çamaşırları normal diyorsunuz
sıvı deterjanlar mis gibi kokutuyor
duşakabin için ise asperox mavi
domol banyo
birde pembe beyaz hatta genelde otelde kullanlılan var o çek etkili adı hatrıma gelmedi

Çamaşır makinesinin bakımını yapmalısınız. Deterjan gözünü sık sık fırçayla girinti çıkıntılarını temizlemelisiniz. Alttaki yuvarlak bir kapak oluyor, onu da çıkartıp o filtreyi yıkamalısınız. Makinenin içini, tamburu, iç lastikleri Asperox gibi deterjanlarla silmelisiniz. Sonra çamaşır makinesi temizleyicileriyle yüksek sıcaklıkta çalıştırmalısınız. Ben Marc kullanıyorum.

Banyo temizliği için Diversey’i tek geçerim. Duşakabininiz pırıl pırıl olacak. Sonra da Clin sprey ve mikrofiber cam beziyle cila yapın. Uzun süre leke tutmuyor.

Bu durum başıma henüz gelmedi keşke yardımcı olabilsem ama benim de çamaşır ile ilgili derdim var hatta ben de konu açacaktım ama sonra aman bu da dert mi diye düşünürler diye vazgeçtim
Eşimin koyu renk pantolonlarında beyaz beyaz çizgiler oluyor yıkayınca, deterjan değiştirdim hatta çift durulama yapıyorum ama yok yine de oluyor. Adamcağızın yepyeni pantolonları hiç oluyor ya gören olursa bu mesajımı belki bana da yardım eden çıkar

Bir de yumuşatıcıyı az kullanın. Sınırı geçmesin. Sıvı deterjanlar için özel aparatınız yoksa deterjan gözüne sıvı deterjan koymayın. Omo’nun sıvı deterjanlarıyla satılan bir kapağı var, kapağa koyup makinenin içine yerleştirin sıvı deterjanlarınızı.

Kullandıgınız deterjandan kaynaklı olabilir mi? Bir dönem benzer bir sorun yaşadım makinadan yeni çıkan çamasırlarda rutubet gibi bir koku oluyordu.Sonra aynı kokuyu kardeşimin evinde de alınca fark ettik ki ikimizde aynı deterjanı kullanıyormuşuz.
*Boron kullanıyorduk.

Merhaba sıvı deterjan mı kullanıyorsunuz? Ben sıvı deterjan kullandığım zaman dediginiz şekilde koku oluyordu. Toz deterjana geçtim sorun bitti.

deterjanım alo-ariel-omo oluyo genelde..yumusatıcım da yumoş konsantrelerden sümbül olanın kokusu güzel diye aldım ama oda böyle buram buram kokmadı malesef
bi kere yumusatıcıyı vernel koydum da aman yani şahtı şahbaz oldu çamaşırlar
hepınıze tesekkur ederim tek tek tekrar okuyup önerilerinizi uygulayacagım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…