• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

çamaşırlarım neden böyle kokuyor?

muntazar

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
20 Ocak 2012
734
38
123
İzmir
selamlar
bayanlar çamaşırlarım yıkanıp kuruduktan sonra bir tuhaf kokuyor:lastiğimsi bir koku oluyor.makinam annemlerdekinin aynısı onlarda bu sorun yok.deterjanım rinso yumuşatıcımda yumoş.çamaşırlarımı evde çamaşırlıkta kurutuyorum ama camı açıp yanına koyuyorum.renk koruyucu mendil kullanıyorum acaba o mu bu soruna sebep.çamaşır yokken makinayı kokluyorum gayet güzel ama çamaşırlar kuruyunca bu koku belli oluyor sinir oluyorum.tavsiyeniz varmı?

evde derken ? eğer evin içinde kurutuyosan bi koku normal çünkü evde hava değişimi olmuyo ve çamaşırların oluşturduğu nemden dolayı çamaşırların öyle kokuyo olabilir..

pısmıs gıbı bır koku oluyor dımı
temızlıkcıler satar makıne ıcıne koyup bos calıstırıyorsun bulasık makınesıne takılan askılık gıbı dusun ama bır seferlık oluyor calgonıtın var eskıden benımde oyle sorunum olurdu artık yok ustelık ben her yıkmada yumusatıcı dahı koymuyorumn veya cok koymuyorum

aynı dert bende de var. her yıkamada olmuyor. ara ara kuruduktan sonra böyle pis bir koku. yoğun değil, iyice burna yaklaştırıp koklayınca geliyor koku. boş çalıştırdım, makinenin alt kısmını açtım belki su, kıl, tüy birikmiştir diyerek, tertemizdi ama alt kısım. çözemedim hala. öyle olduğu zaman tekrar yıkıyorum.

çamaşır yıkandıktan sonra makinede çok kalıyorsa o koku oluşuyor
helede sıcak ve nemli bir memleketteysen
benim de yazın 1 saat bile fazla kalsa hemen koku yapıyor
kışın sorun olmuyor ama
birde evin içinde kurutuyor olmada sebep olabilir

canım aynı sorun geçen sene bende de oldu inanamıyordum üstelik makinam yeni sayılardı benim deterjan çekmecesini çıkarıp yıkamak hiç aklıma gelmemişti sonra internetten okuyunca yıkadım ve koku gitti o koku gitsin diye ekstrelerden yumuşatıcı ne kadar kullandığımı bilmiyorum arda bir yıkamak gerekiyor canım sen de güzel çekmecesini çıkar ve yıka gene olcakmı bakalım

makinammdan olmaz sanmıyorum bazende koku olmuyor
çamaşırı hiç bekletmem makinada
şu calgonitin tam adı neki ne diye geçiyor biz sanal marketten alışveriş yapıyoruzda ne diyerek söyleyeceğim onu?
ya dışarda asmama eşim izin vermiyor görme engelliyiz ya herkeste takip ediyor hem bundan hemde eve asmak daha kolay ve çabuk olduğu için benimde işime geliyor.
ayrıca şimdi kış geldi ya oturduğumuz yerde neredeyse herkes soba yakıyor dışarı assam is kokacak ondanda istemiyorum çaamaşırlığı camın önüne koyup pencereyide açıyorum
ama yinede bir gün dışarıya sermeyi deneyeceğim şu calgonitin de tam adını verseniz ondanda temin edeyim

evde kuruması zaman alıyorsa koku yapar. çabucak makineden çıkan ve hemen kuruyan çamaşırlarda koku olmuyor. aynı gün içinde kurumuyorsa kokabiliyor. ama bu çamaşırın cinsiyle de alakalı. beyazları 90 derecede uzun programda güzelce yıka, makineden çıkar, istersen bir hafta asma, yine de kötü kokmaz. ama düşük sıcaklık, kısa program, geç kuruma koku yapar.

hmm hepinizin söylediğini deneyeceğim
geçen 15 dak programda birkaç parça bişey yıkadım ve evde kurruttum bu defa kokmadı
ama yinede sirkeye kadar deneyeceğim
hepinize ççook teşekkürlerrrr

bayanlar calgonsuz yıkama yaptım ve çamaşırlarım miiisss gibi kokuyor
calgon mu acaba böyle yapıyormuş.
ben izmirde yaşıyorum malum sular çok kireçli kullanmasam makineme yazık olmazmı?

canım, biz çamaşır makinamızı kurmaya gelen servise calgon kullanalım mı diye sorduk. bizim yaşadığımız yerde oldukça kireçli bir suya sahip çünkü. ben evimde kullanmıyorum, çünkü makinanın zaten belli bir ömrü var. calgona verdiğin para makinanın ömrü dolduğunda bir makina parası yapıyor, dedi. ben de kullanmıyorum şu anda, işin aslı eşimle oturup hesap yaptık. adam haklı gibi geldi :)

canım, biz çamaşır makinamızı kurmaya gelen servise calgon kullanalım mı diye sorduk. Bizim yaşadığımız yerde oldukça kireçli bir suya sahip çünkü. Ben evimde kullanmıyorum, çünkü makinanın zaten belli bir ömrü var. Calgona verdiğin para makinanın ömrü dolduğunda bir makina parası yapıyor, dedi. Ben de kullanmıyorum şu anda, işin aslı eşimle oturup hesap yaptık. Adam haklı gibi geldi :)

bende 2 dir kullanmıyorum dışarı seriyorum artık birde kokmuyor bakalım renkli yıkayıp bakacağım birde
benim annemde kullanmıyorda izmirde malum su çok kireçli ondan tereddüt ediyorum...

calgonun fiyatı ne kadar ve bir paket ne kadar süre gidiyor? hadi bir hesap yapalım :D

Son düzenleme:
Back
X