Çamaşırları evin içinde kuruturken?

ben balkona asarım camasırlarımı ancak hava yagmurlu olunca mecbur evın ıcınde camasır askılıgına asıyorum 2 bılemedın 3 gunde kuruyor

Son düzenleme:
Bende kışın çamaşır askılını açıp içerde kuruturum.
Bende bir deniyeyim bakalım. a.s.

Aynen belirttiğin gibi canım katlar birbirinden ayrıldığı için - çamaşırın her tarafında hava dolaşımı oluyor ve daha çabuk kuruyor. Çorapları ve iç çamaşırlarını bile elbise askılarına mandallayıp portatif çamaşır askısına takıyorum.
Silkeleme işini de banyota yapıyorum tatlım. Banyoda silkeleyip elbise askısına takıp yerine götürüyorum. Duruma göre tabiiki. evi süpüreceksem odada silkeliyorum.
a.s.

a.s '99'dan beri çorap,iç çamaşırı hariç tüm giydiğimiz şeyleri askıda kuruturuz. uzun yıllardır zaten yaz-kış evin içinde kuruttuğumuz için uça sorunu da olmuyor :1rolleyes:

ggüvercin'in düşüncesi çok doğru, çünkü 10 yıldır neredeyse sadece gömlek ve buruşan bazı pantolonları ütülüyorum. e askı yönteminden sonra alışverişlerimde az buruşacak kumaşlara ağırlık verdim tabii, onun da etkisi oldu. ama askı kullanmayınca, mandal olmasa bile ortadan kat izi çıkıyor ipin, yine ütülemek zorunda kalıyorsunuz.

şimdi "ütüsüz olur mu? buruş buruş olur!"diyenleri duyar gibiyim. ancak bu yöntemi anlattığımda inanmayanlar, "e giy bir gün ütüsüz de bakalım" dediklerinde, "e üzerimdeki ütüsüz zaten" dediğimdeki yüz ifadelerini :1shok: :1shok: görmenizi isterdim.kaydirigubbakcemile3

hem zaman, hem elektrik tasarrufu. herkesin düşüncesine saygı duyuyorum, ancak ben ütülemeli ki, mikrop ölsün düşüncesine katılmıyorum. o zaman niye yıkıyoruz, ya da sıcak suyla, deterjanla ölmeyen mikrobun başımın üstünde yeri var diyorum yerimseniben

hayat çok kısa, saatlerce makineden çıkan her şeyi ütülemeye çalışarak zamanımı öldüremem. o elektriğe harcayacağım parayla kitap alır, o zamanı da kitap okumaya harcarım :enbuyukkk:

ben de deneyeyim hemen, daha yeni 1 makine dolusu gömlek yıkadım. ütüsü kolay olur umarım.

askı ile çamaşır askılığına asınca daha çok çamaşır asabildim. ütüsü kolay oldu.
bu yöntemi tuttum :lepi:
teşekkürler kulitta a.s.

askı ile çamaşır askılığına asınca daha çok çamaşır asabildim. ütüsü kolay oldu.
bu yöntemi tuttum :lepi:
teşekkürler kulitta a.s.

kaydirigubbakcemile5 hiçbir şey için geç değildir, bundan sonra kolay kurutma ve ütülemeler, hatta tişörtleri askıyla doğru dolaba asıp, ütüden kaytarmalar :jeyyar:

a bunu esim yillardir yapar gomleklerini kendisi atar sonrada askilar bakarim ertesi gun ortalikta hicbisey yok hem utu derdide yok yillardir hic gomlekleri utuledigim yok.bi keresinde yikamistimda gomlekler burus burus olmustu o gunden beri sen mahvediyon kendim yaparim demisti o gun bugu kendi yapar bende bu durumdan gayet memnunum:dance: ama ben normal camasirlar icin hic aklima gelmemisti deneyecem canim tesekkurler

Kaç derecede yıkıyor acaba eşin.Gömleği ne olursa olsun ütüsüz düşüneniyorum.Sadece gömlekmi atıyorsunuz makineye .aydınlatırmısın lütfen canım.

evet sadece gomlekleri atiyor narin camasir yikayan derece de yikiyor.hepsi marka gomlek burusmayan cinsten oldugu icin vede askiladigi icin belkide utu gerekmiyordur. ya simdi aklima geldi e ben kendi gomleklerimi utuluyorum utusuz olmuyor ya galiba isin sirri aski

Evet canım kurutmada askının rolü büyük - ütüyü kolaylaştırıyor ama bazı giysilerde ütü istemez şekilde olmuyor. Eşinin gömleklerinin ikinci sırrı ise çok az sıkıyor olmasıdır.a.s.

evet bencede kulittacim bundan sonra esime benim gomlekleride yada butun camasirlari havale edeyim e bu isi cozmushihoyyyt .sayenizde bugun farkettim:lepi:

çok güzelmiş ama ben anlamadım askıyı kurutmalığa nasıl takıyoruz tıkış tıkış olmuyor mu birbiri üstüne gelmiyor mu
biri bana anlatsın lütfen

çok güzelmiş ama ben anlamadım askıyı kurutmalığa nasıl takıyoruz tıkış tıkış olmuyor mu birbiri üstüne gelmiyor mu
biri bana anlatsın lütfen

:)) Tatlım elbise askısındaki çamaşırları - kurutmalığın tellerine rasgele takıyorsun.
Her çamaşır diğerinden bağımsız salınıp duruyor. Mandallı yöntemden daha serbest
oluyorlar. Gardrobundaki askılı gömleklerini çamaşırlığa takıp hemen bir deneme
yapabilirsin canım.a.s.

teşekkür ederim evde bir deneme yapayım yerimseniben

bende bu şekilde kurutuyorum. hem ütülemesi kolay oluyor, hemde evin ,içi kokmuş oluyor.

ben ayrıca astıktan sonra çamaşırları üzerlerine hafif sulandırılmış yumuşatıcı da sıkıyorum. çamaşırlarımda ki koku uzun süre gitmeden kalıyor.

evimin ve çamaşırlarımın kokusunu herkes pek bir beğenir. bendede biraz koku hastalığı olduğu için özen gösteriyorum bu konuya.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…