çamaşırlardaki koku

vinikkurba

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
23 Ağustos 2011
150
0
66
İstanbul
arkadaşlar bu aralar makineden cıkardığım çamaşırlar çok kötü kokuyor her türlü yumuşatıcı denedim ama böyle enteresan ekşi gibi kokuyor acaba son zamanlarda çamasırları 30 derecede yıkıyorum ondan olabilirmi çünkü kullanma kıtapcıgında çok soğuk suda yıkamak çamasırların güzel kokmamasına neden olabilir yazıyor aynı çamasırları defalarca tekrar tekrar döndürmekten bıktım bi arada hep giysilerim çekiyordu o da 1000 devirde sıktırdıgım için oluyormuş bunu öğrendim koku konusunda yardım istiyorum bayanlar aciiiill

Biraz geç olmuş ama ben yazayım canım,makineden çıkan çamaşırın kötü kokması yeterince temizlenmediğini gösterir,30derece çok düşük bir ısı,ben sadece çok narin çamaşırları bu ısıda yıkarım,sütyenler,badiler falan.bir ara benim de koyu renkilerim kötü kokuyordu,eşimin çorapları,kotlarını attığım zaman,sonra dereceyi ve deterjanı azıcık arttırdım,bazen de ek durulama yaptırıyorum hiç koku falan olmuyor mis gibi kokuyor,yumuşatıcıyı da ekliyorum tabii.
Yani beyazları 60derecede,koyu renklileri 40,45derecede,havlu çarşaf tişört gibi açık renklileri 40derecede yıkıyorum ve her ne yıkarsam yıkayayım 600devirde sıktırıyorum çok kırışmıyor.
Azıcık deterjanı,azıcık ta ısıyı arttır,yine geçmiyorsa ek durulama dene.

geç olsada bilen birinin cevap vermesi güzel :) bende kendi kendime keşfettim aslında bunu 30 dercede çamaşırlar kötü kokuyor özellikle renklilelerde teşekkür ederim cevabın için:16:

Back