Çamaşır makinesi kirecini gidermek için sirke

Hayatimmm70

senin o pevli ayaklarını yerim cennet kokulum
Kayıtlı Üye
5 Eylül 2016
1.042
1.470
47
Merhaba arkadaşlar
Benim çamaşır makinesi hem çok ses çıkarıyor. Hemde yumuşatıcı koyduğum halde . Çok pis kokarak çıkıyordu. Ya tamir ettirecektim yada yeni makina almayı düşünüyordum. Nette okuduğum bir bilgiyi uyguladim. Makinami boşta iken 90 derecede çalıştırdım . İçine 1 lt sirke ilave ettim. Yaklaşık yarım saat sonra da 2 kaşık limon tuzunu eritip ilave ettim. Makinamdaki o kötü kokan çamaşırlarimin yerine mis gibi yumuşatıcı katmasam bile çok güzel kokuyor artık. Sesinde de azalma oldu. Daha sonra tamirci çağırdik. Bilyalarinin değişmesi gerekiyordu. Yaklaşık 6 senelik makine. Bir baktım rezistanda falan hiç kireç kalmamış. Evde yapılmışti tamiri. Kardesim ben yaparım dedi. Şimdi yeni gibi oldu.

En azından bu sirke ve limon tuzunu senede iki yada üç sefer ben bu sekilde yapicam.

Sizlerede tavsiye ederim. Makinenizde bu şekilde problem varsa mutlaka deneyin

Kolay gelsin şimdiden

bende yarım şişe elma sirkesi bi paket limon tuzuyla yapmıştım süper sonuc koku ve kireç kalmıyor bulundugunuz yerin suları cok kırecvlıyse 2 3 ayda bır terarlayın makınenın omrunu kıreç bıtırıyor gozenekler tıkanıyor deterjan tortu ve kalıntıları goturuyor aynı şekılde cay makınesının içide cok kireçleniyor lımon tuzu atıp kaynatıyorum kesin çözüm tabanının parladıgını goruyorum kımyasala gerek kalmadan temızlemek gibisi yok şiddetle tavsiye ederim

nasıl yapıyosunuz ?tarif edermisiniz karıstırıyormusunuz?

nasıl yapıyosunuz ?tarif edermisiniz karıstırıyormusunuz?
Deterjan gözüne bi paket limon tuzunun yarısını atın sirkeyide yarım şişe dökün üzerine tamburun içinede serpin 60 derecede calıştırın bukadar sadece limon tuzuylada yapabilirsin sirken yoksa

yaa arkadaslar benımde camaşır mkınesının deterjan gözünü açtıgım zaman çok kötğ bir koku çıkıyor
bu sirke ve limon tuzunu yapsam faydası olur mu acaba

benim makinamda daha 3 yıllık ama çamaşırlarım kuruduktan sonra sanki uzun saatler makine da kalmış g,b, rutubet kokuyor,akşam eve gidince ilk işim bunu yapmak olacak..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…