Çamaşır makinem ve siyahlar üzerindeki beyaz noktalar

mermaid2608

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
16 Ekim 2015
2.860
2.429
43
Çamaşır makinem, sıvı deterjan kullanıyor olmama karşılık özellikle siyah çamaşırlarda sanki toz deterjan kullanmışım gibi beyaz beyaz minik pamucaklar bırakıyor. Boş çalıştırdım, makine temizleyici ile çalıştırdım, beyaz sirke ile çalıştırdım. Ama çözüm bulamadım. Nedeni ve çözümü konusunda yardımcı olabilir misiniz?

Bazı yumusaticilar öyle yapıyor hangi yumuşatıcı kullanıyorsunuz?

Muhtemelen eskiden kullandiginiz toz deterjan borularda ya da deterjan gözünün altında tabaka halinde birikti. Her yıkamada parça parça kopup karışıyor suya. Deterjan gözünü çıkarıp hem kendisini hem de altını iyice temizleyin.

Yıllardır toz deterjan kullanmıyorum. Sık sık deterjan gözünü temizliyorum. Şimdi yine deneyeyim. Belki sıvı deterjan da katılaşma yapıyordur.

Kullanmıyorum. Sadece
perwol sıvı kullanıyorum. Beyaz sirke döküyorum.
Omo kullanıyorum hiç böyle bir sorun yaşamadım sadece bazen kalitesiz ürünler aldiğimda kar yağmış gibi oluyor özellikle siyahlara mavi yumoşla çözdüm onu da denemekten zarar gelmez

Omo kullanıyorum hiç böyle bir sorun yaşamadım sadece bazen kalitesiz ürünler aldiğimda kar yağmış gibi oluyor özellikle siyahlara mavi yumoşla çözdüm onu da denemekten zarar gelmez
Bingo, perwol, persil dışında hiç bir şey kullanmadım. O kadar dikkat etmeme karşılık böyle olunca sinir oldum

Tam dycektm ki toz deterja diye yazmissiniz sivi deterjan die hic hali falan yikadiniz mi makina da kilim ya da pas pas kaydirmaz olanlar soyukuyor makinada ve uzun sure yapisip kaliyor ayrica sungerli birseyler pofuduk pas paslar cok mafettigim icin makinada paspas

Aynı sorunla beş aydır başım belada ! Öncelikle bişey sorucam. Yeni bir yere taşındınızmı son zamanlarda ? Çünkü bu sorun sanırım ne makineden ne deterjandan ne yumuşatıcıdan hiçbir şekilde kaynaklanmıyor. Ben beş ayda iki tane sıfır makine değiştirdim. Şöyleki ; ben daha önce istanbulun merkezi bir yerinde ikamet ediyordum beş ay önce kırsal ve yeni yerleşim bölgesi olan biryere taşındım. Ve taşındığım site aylardır şantiye elektriği ve suyu kullanıyor ve ben bunu elektrik mühendisi bir yakınıma danıştım beyaz eşyalarında sorunlar oluşabilir demesiyle çamaşır makinemin bu sorunu vermesi bir oldu. Neyse dedimki başka bir makine alayım aldım on gündürde yeni makineyi kullanıyorum ve yine aynı sorunla karşı karşıyayım. Yani başta neden son zamanlarda taşınma durumunuz oldumu demem bundan sebep. Eğer öyle bir durumunuz varsa elektriksel veya su ile alakalı bir problemdir karşılaştığınız şey ! Ve o tüyler tozlar o kadar sinir bozucu birşeyki yakında bu sorun için bir çözüm keşfedip bilim kadını olmassam hiç şaşmıcam aşağıya bir tişört eklicem örnek olarak üzerindeki tüyleri görmeniz açısından

Eklentiler

• C6BA1A42-42A3-495D-8E6E-8CB8BEDCD67B.png
    573,3 KB · Görüntüleme: 47
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…