Çamaşır makinasında Renklere Göre Kıyafet Yıkamak!!

avare34

Bal oğlum abi oluyor
Kayıtlı Üye
26 Ağustos 2011
618
103
123
34
Kızlar, başlıkta da belirttiğim gibi sizlere sormak istediğim :

Siyahlarda problem yok koyu renklilerle beraber yıkıyorum (lacivert vs.)

Beyazlar zaten belli.

peki ya renkliler deyince hangi renkler bu kapsama giriyor. Mesela akşam makina açıcam koyu biber yeşili ve bordro elbisem var bunlar renklilerle mi yıkanır yoksa siyahlarla mı ? Çünkü renklilerin içinde açık renkli kıyafetler t-shirtler var onlara renk verirmi acaba diye ikilemde kaldım.

Tecrübeli ev hanımlarından yardım istiyorum.

canım dediğin gibi beyazla malum. ben koyum renkliler ve açık renkliler diye iki ye ayırıyorum. koyuları çok sıcak prıgramda yıkamıyorum renkleri soluyor. ayrıca koyulara sıvı koyu renkliler için olna detarjandan kullanıyorum. 5 seneder bu şekilde kıyafetlerimde solma renk atma olmadı :)

Yani 4 farklı yıkama mı yapıyosun?
1- Siyahlar
2-Beyazlar
3-Açık Renkliler
4-Koyu renkliler

Ben böyle yapamam çünkü 3 e ayırdığım halde haftada bi anca doluyor.Yarı boşken çalıştırmakta istemem.Çünkü hem ekonomik açıdan hem makina için zararlı.Sence koyu renk (bordo,yeşil,gri vb.) elbiselerimi siyahlarlamı yıkamalıyım yoksa renkliler mi ? bunun cevabını arıyorum.

Son düzenleme:

canım mesela ben kotlarla siyah, borda, koyu mavi, lacivert vs renkleri atıyorum elbiseler koyu renkli çoraplar dahil

ama açık renkleri ( pembe, açım yeşil ve beyaz olupta üzerinde farklı renk olanları açıkr renklerle atıyorum beyazlara çamaşır suyu koyduğum için

Sağol canım o zaman bende siyahlarla atıp yıkayayım.teşekkür ederim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…