• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Calpol ve dolven yanlışlıkla aynı anda verdimm !!!!

zirvem

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
25 Şubat 2024
23
1
1
38
! Kızlar lütfen acil cevap stresten mahvoldum. 8 aylık bebegim çok ateşlenmişti doktora götürdüm dolven calpol ve antibiyotik verdi bogaz enfeksiyonu. Aşırı yorgun düşmüştüm 2 gündür bebeğimle ilgilenmekten ve dalgınlıkla calpol ve dolveni aynı anda verdim bişey olurmu korkudan kıvranıyorum lütfen birileri cevap yazsın

Geçmiş olsun. Fazla uyku hali yapabilir biraz da böbreklere fazla yüklenmiş olursunuz. Onun dışında dozaj da önemli tabi. Acaba 112 yi arayıp bilgi mi alsanız? Bir de 114 var ulusal zehirlenme danışma merkezi bi arayıp onlara sorun

! Kızlar lütfen acil cevap stresten mahvoldum. 8 aylık bebegim çok ateşlenmişti doktora götürdüm dolven calpol ve antibiyotik verdi bogaz enfeksiyonu. Aşırı yorgun düşmüştüm 2 gündür bebeğimle ilgilenmekten ve dalgınlıkla calpol ve dolveni aynı anda verdim bişey olurmu korkudan kıvranıyorum lütfen birileri cevap yazsın

Iki ilacinda kana karisma suresi ortalama 45 dk.
Biri ates dusurucu, biri agri kesici ibuprofen.
Aslinda farkli ilaclar, farkli etkilere sahipler.

114'u arayip bilgi alin mutlaka ya da en yakin nobetci eczaneyi de arayabilirsiniz, onlarda yonlendirir.

Prospektuslerinde etken maddelerin karistirilmasiyla alakali bilgi olabilir, acip okuyabilirsiniz. Eger prospektuslerini attiysaniz nette var, aratip bulursunuz.

Bundan sonrasi icinde aklinizda olsun calpol dolven donusumlu verilme stratejisi bir suredir uygulanmiyor, sizde uygulamayin.

Çok teşekkür ederim. Gittigimiz hastaneyi aradım battaniyeye sarın ısıtın bebegi dediler 1-2 saattir uğraşıyorum şuan 35.5 oldu dediklerinizde aklımda olsun. 114 üde arayayım dua edin lütfen😥😓🙏🙏 yani en kötü ihtimalle ne olabilir şuan korkudan ne yaptıgımıda bilmiyorum panik atak ve anksiyetem var iyice stres oldum yükselmezse direk hastaneye götürücem

Çok teşekkür ederim. Gittigimiz hastaneyi aradım battaniyeye sarın ısıtın bebegi dediler 1-2 saattir uğraşıyorum şuan 35.5 oldu dediklerinizde aklımda olsun. 114 üde arayayım dua edin lütfen😥😓🙏🙏 yani en kötü ihtimalle ne olabilir şuan korkudan ne yaptıgımıda bilmiyorum panik atak ve anksiyetem var iyice stres oldum yükselmezse direk hastaneye götürücem
Büyük boy banyo havlusunu ütüleyip ütüleyip sarın üzerine kat kat
Sıcak su torbası varsa kullanın yoksa sıkı kapanan kavanoza yada şişeye sıcak su doldurun bir şeye sarın ayaklarının altına koyun, başına bere takın. Vücut ısısını yükseltmek için sıcak birşeyler içirin
Ben olsam hiç oyalanmam sıkıca sarıp hastaneye götürürüm

İnanın hastanelere ve doktorlara hiç ama hiç güvenim kalmadı. Ki zaten 34 lerde devam etseydi götürücektim şuan onlarda ateşi yükseltmeye çalışmıcakmı ki ? Sıcak su torbası vs yaptım battaniye sarılı şuan yükselme var 35.35.7 arası derecesi 1-2 defa 36 ya yakın oldu çok şükür.

Benim merak ettiğim şey karaciğerde yada böbrekte ciddi bi hasar vs olur mu :(

Benim merak ettiğim şey karaciğerde yada böbrekte ciddi bi hasar vs olur mu :KK43:
Olmaz merak etmeyin. O kadar kolay değil böbrek ve karaciğere zarar vermek. Bikaç sefer yapmış olsaydınız biraz yormuşsunuz derdim o kadar. Zarar vermek için uzun süre ve yüksek miktarda kimyasal göndermiş olmak gerek

Benim merak ettiğim şey karaciğerde yada böbrekte ciddi bi hasar vs olur mu :KK43:
Karaciğerde yada böbrekte ciddi hasar durumu oldu mu olmadı mı bunun tespiti için, olduysa bunun telafisi için tedavisi için o güvenmediğiniz doktorlara ihtiyacınız var biliyorsunuz değil mi

İnanın hastanelere ve doktorlara hiç ama hiç güvenim kalmadı. Ki zaten 34 lerde devam etseydi götürücektim şuan onlarda ateşi yükseltmeye çalışmıcakmı ki ? Sıcak su torbası vs yaptım battaniye sarılı şuan yükselme var 35.35.7 arası derecesi 1-2 defa 36 ya yakın oldu çok şükür.
Sizin evde vücut sıcaklığını yükseltmeye çalışmanızla profesyonellerin bunu her açıdan ele alıp yapması aynı mı?
Diyelim yükselmedi sıcaklık gitgide hızlıca düştü, ne olacak evde? Peki hastane ortamında doktorların yoğunbakımın her türlü ilacın olduğu yerde olursa ne olur?
Kötü tecrübeler yaşamış olabilirsiniz ama mantıktan ayrılmayın hele de bebekler çocuklar söz konusuysa

Konuyla ilgili fikrim yok. İkisini birlikte verince vücut sıcaklığımı düştü

Ilaci yanlis veren siz guven kaybeden hastaneler doktorlar...

Back