Çalıştığım ortamdaki varoşlar

Merhaba İyi akşamlar.
Konuyu anlatırken sizi sıkmamak adına kısa tutacağım. Ben geçen sene eşimle evlerimi ayırdım ve daha sonra da iş yerimi değiştirdim. Öğretmenim ve okulumu değiştirdim yani. Eski okulumda da atandığım günden beri yıldızımın barışmadığı birkaç kişi vardı ama sebepsiz yani beni sevmediler içlerine almadılar ben de onları sevmedim arkadaş olamadık yıllarca. Çünkü bir tanesi hatta iki tanesi benim eşimden bekarken hoşlanıyordu. Ama yıllar sonra biz evlenince bana karşı iyice tavır aldılar. Beni müdüre falan ispiyonlama gibi çocukça davranışları vardı. Bu arada sadece eşime Karşı değil yani pek çok erkeğe bakıyorlardı diye umursamadım biri nişanlandı nişan attı vs. Önemsemedim. Herneyse asıl konu şu ben eşimden ayrıldım okuldan da ayrıldım sonra aylar sonra öğrendim ki içlerinden birtanesi komşumuzdu eşime her gün yemek getirmeye başlamış. Ben hatta şahit oldum ramazandı eşimle konuşmak için eve gitmiştim aramız düzelir belki diye terapiste gidiyorduk , kapı çaldı bu kız yeni yemek getirdi. Eşim ki hocam getirmenize gerek yok dedi. O da hocam olsun sonuçta ikimiz de yalnızız dedi ve gitti. Ben duydum ama o beni görmedi. Ben daha sonraları kendi sıkıntımdan bunu önemsemedim ama bi şekilde bunu bildiğimi duymasını sağladım bunu öğrenince beni heryerden engellemiş ve bir sene sonra okuluma geri döndüm tabi bütün okulu örgütledi herkes bana tavırlı herkes selam bile vermiyor ama sebebini de bilmiyorlar sadece o kişinin tarafındalar. Ben okuldan uzak kaldım diye beni silmişler. Bunun bikaç asalak kız arkadaşı var onlar da bana gereksiz tavır yapıyor ve ben artık sinir oluyorum şunu demek istiyorum ben size ne yaptım tavuğunuza kışt mı dedim. Ama bi yandan da o kadar varoşlar Kİ değmez diyorum. Hepsi bekar ve ben ayrıldım diye beni konuyorlar yanımda kahkaha atıyorlar misilleme yapıyorlar. Cocuk gibi işte. Şuanda bitanesi ile akşam dersi yapıyoruz mesela ben çocuğa izin veriyorum arkamdan gelip diyor Kİ hayır gidemezsin. Ben ne desem tersini diyor. Galiba biraz sonra gidip gel yüzüme anlat derdini diyeceğim ama çocukların yanında iki öğretmenin kavga etmesi hoş olmaz okul zaten survivor adası gibi. ne yapayım ben kızlar?? Kusura bakmayın uzun olduysa….
Hiç bulaşmayın, uzak durun ve resmî olun, öğretmenler odası en sevmedigim yer ...

Ay bırakın ne kutsallığı. Cumhurbaşkanını geçin, bugün vasıf biri bile sınıfa gelse gayet el pençe kalkmak zorunda bırakılıyorlar. Biliyorum şahit oluyorum çünkü. O idealist yaklaşımlar eskidendi. Dediğim gibi kariyer gelişimi ile iletişim becerileri evet ilişkili fakat biri zayıf diye diğeri de kesin zayıftır demek büyük yanılgı. Mesela namaz kılmayan, oruç tutmayan, tesettürlü olmayan din kültürü öğretmenleri mevcut. Şimdi bu insanlar din kültürü öğretmeni olarak zayıf diyebilir miyiz? Tabi ki hayır. Neyse özetle demek istediğim sosyal ilişkilerle mesleki başarı çok farklı. Şeytandan 2 dakika önce dünyaya gelmiş ama sınıfta gerçekten iyi olan, onun girdiği sınıfta biyolojiden hiç yanlış yapmayan tanıdığım bir öğretmen var. Şahitim bu duruma birebir.
Ben teorik eğitim vermekten bahsetmedim aslında . Din ogretmeni de matematik öğretmeni de dersi iyi anlatırsa ne mutlu . Din kültürü dersini zayıf anlatıyor diyemeyiz . Ben sadece toplumda adalet ve eğitim kısmında çalışan insanların özel secilmesinden yanayım. Belki de bu çöküntü tüm toplumu yansıtıyor . Ne bileyim önceden öğretmen bizim için idoldü.

Ben teorik eğitim vermekten bahsetmedim aslında . Din ogretmeni de matematik öğretmeni de dersi iyi anlatırsa ne mutlu . Din kültürü dersini zayıf anlatıyor diyemeyiz . Ben sadece toplumda adalet ve eğitim kısmında çalışan insanların özel secilmesinden yanayım. Belki de bu çöküntü tüm toplumu yansıtıyor . Ne bileyim önceden öğretmen bizim için idoldü.
Hah o konuda hem fikiriz. Sadece bu 2 meslekte değil, ülkemizde meslek seçimi yapılırken genel olarak hataliyiz. Bence iletişim becerisi en yüksek olması gereken grup sağlık ve eğitim çalışanları. Adalet kısmında mesela muhakeme gücü yüksek ve adil insanlar seçilmeli. Ama bugün parayla insanlar her mesleği yapabiliyor.

Konu ne olursa olsun haklı ya da haksız da olsanız birkere örgütlenme olmuş onların arasında.
Yani siz öyle veya böyle dislanacaksiniz.
Ben olsam ya evimi taşırım başka okula tayin isterim.
Yok tayin istemiyorsam da yok sayarım herkesi gider gelirim okuluma çok sıkıntı olursa da idareyle çözerim işi.
Ama bu zor çünkü iş yerindeki ortam yaklaşım bizi etkiliyor o nedenle çare okul değiştirmek gibi.
Hatta ben bosanma kararı aldıysam bulunduğum şehri evimi bile değiştirir yepyeni bir sayfa açardım hayatımda.

Konu ne olursa olsun haklı ya da haksız da olsanız birkere örgütlenme olmuş onların arasında.
Yani siz öyle veya böyle dislanacaksiniz.
Ben olsam ya evimi taşırım başka okula tayin isterim.
Yok tayin istemiyorsam da yok sayarım herkesi gider gelirim okuluma çok sıkıntı olursa da idareyle çözerim işi.
Ama bu zor çünkü iş yerindeki ortam yaklaşım bizi etkiliyor o nedenle çare okul değiştirmek gibi.
Hatta ben bosanma kararı aldıysam bulunduğum şehri evimi bile değiştirir yepyeni bir sayfa açardım hayatımda.

Konu sahibinin boşanma kararı yok ki. Evleri ayırmışlar, 1 yıl dolunca anlaşmalı boşanmayı düşünüyorlarmış baştan.

Sonra konu sahibi Boşanmaktan vazgeçtim dedi.

hakaret olarak algılamayın gerçekten meraktan soruyorum bir zihinsel engeliniz var mı? %50 filan engeliniz olabilir mi
çünkü bu adamdan koşarak boşanman gerekirken sen kıskanma derdindesin
adam seninle görüşmek için anasından izin alıyor hatta izin vermediği için gizli saklı buluşuyorsun nikahlı eşinle
valla gece gündüz dua etmeniz gerekiyor başkasını bulsun da düşsün yakamdan diye
maaş kartı için seninle evlenen adamdan hala boşanmıyorsan bilmediğin bir engelin var senin bence öğretmen arkadaşlar bilir belki öğretmenlik kadrosunda da engelli kadrosu var mı ?

senin durumuna başka bir açıklama bulamıyorum çünkü paran var ekonomik özgürlüğün var neden hala bu sülüğü atmıyorsun ısrarla ya neden neden nedeeennnn bir öğretmen varoş kelimesini nasıl ağzına alır

Eee bu hikayede tamam iş arkadaşlarınız varoşta kocanızda pek sağlam ayakkabı değil kusura bakmayın. Kimse yüz bulmadığı boşanma sürecindeki adama durduk yere hergün yemek taşımaz. Ahlaksız ve varoş olmakla salak olmak ayrı şeylet. Demekki kadın eşinizden bir ışık görmüş ki bu şekilde davranıyor. Kadından önce kocanıza bilenmenizi tavsiye ederim. Kocanız bir defa haddini bildrseydi ; bırak her akşam elinde yemek kapısını çalmayı selam bile vermezdi. Ben sizin yerinizde olsam herkese saygılı ve mesafeli bir şekilde davranır, kendi sorumluluklarım dışında bir şeye bulaşmazdım. Malzeme vermeyince bir yerde ağızları durur.
Konu eski ama okuyunca sinirlerim bozuldu.kadinlar birbiriyle uğraşıyor hep ,sanki adam bulunmaz Hint kumaşı.
Ben avukatım, sevgilim de avukat. Biz beraber çalışıyorduk ve ben de bazı kızlarda aynı şeyleri sezdim.sonra mesajları okudum (dedektif gibi😄) sevgilimin yüz verdigini anladım. Üzüldüm ama ayrıldım.cunku sevgilim yz vermese ,o kız o şekilde konusamazdi.beni bilmelerine rağmen, ikili tatil planları, sevgilimle görüşme cabalari..kesinlikle arkadaşça değildi.kizla asla muhatap olmadım.eskiden onlar arkadasken selamlasir ve konuşurduk.."biz de X le oturudk, şuraya gideceğiz "falan demişlerdi.iyi eglencelr dedim geçtim.maksatlari canımı yakmak olsun yada olmasın.
Erkekleri simartmamak lazım.
Sizin yorumunuz cuk oturdu bu duruma.

X