Peki her asosyal kişi mesleğinde başarılı dört dörtlük mü sayılacak?
Her öğretmenden bahsedilmiyor, konu sahibinin bahsettiği öğretmenlere yorum yapılıyor. Siz bu öğretmenlerin davranışlarını onaylıyorsanız sizlik bir şey yok o halde. Okul koridorlarında bahçede falan hanımlı sizli konuşup öğretmenler odasında mı psikolojik savaş veriyorlar yoluşuyorlar? Basbayağı okulun her köşesinde karşılaşıp bakışıp birbirlerinin arkasından dedikodu yapıyorlarmış. Sizin çocuğunuz böyle ortamda eğitim görebilir sizi engelleyen yok.
Ya milletin anasına sövseler, meslektaşları diye duyarcının önde gideni kesiliyorlar. Siz de şunu kabul edin, rezil öğretmenler de var rezil doktorlar da. İki çocuğumun da mükemmel öğretmenleri oldu, benim kadar endişelendiklerini ya da sevindiklerini içten hissettim. Doktorları mesela, her sorunumuzda beni rahatlatan hastalıklarıyla ilgili her detayı anlatan doktorlarımız oldu. Ama var işte içlerinde insan olamamış işiyle özel hayatını bir arada yaşayan.
Bizzat bir öğretmen başka öğretmenlere varoş diyor, diğer öğretmen de iş arkadaşının kocasının evine yemek götürüyor. Bunlar okul binası içinde günahsız melekler ama dışarıda böyleler yersen.